CEREN DUMAN/İZ GAZETE - Konuya ilişkin Menemen Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunan CHP Menemen İlçe Başkanı Serdar Değirmenci "CHP Menemen İlçe Örgütü ve adayları provokasyonlara gelmeden, sağduyulu hareket ederek çalışmalarına devam edecek ve seçimleri kazanacaktır." ifadelerini kullandı.

15 Mart 2019 tarihinde Yeni Asır gazetesi manşetinde yer alan ‘CHP listesindeki PKK’lılar’ haberinin bir iftira kampanyası olduğunu vurgulayan Menemen İlçe Örgütü gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “Kendini hem savcı, hem hakim, hem de mahkeme yerine koyarak, Belediye Meclis Üyesi adaylarımız Seval Bozkurt ve Gürkan Develi’yi PKK terör örgütü üyesi olmakla suçlayan Yeni Asır gazetesi genel yayın yönetmeni ve haberi yapan Fatih Şendil hakkında basın kanuna muhalefet nedeniyle yayın yasağı konulmasını, yayınların kaldırılmasını ve cevap hakkının kullanılması için Sulh Ceza Hakimliği’ne ilgili adaylarımız başvurmuştur.” ifadelerini kullandı. İlçe Örgütü, söz konusu haber hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Adayların yasal engelleri olmadığına dikkat çeken İlçe Başkanı Serdar Değirmenci, “hakim başkanlığındaki Menemen İlçe Seçim Kurulu tarafından adaylıkları kanunlara uygun bulunmuş ve onaylanmıştır. Hal böyle iken bu iftiraları atmanın arka planındaki gerçek AKP’nin Menemen’de seçimleri kaybedecek olmasının yarattığı telaştır.” vurgusunda bulundu. ‘Çamur at izi kalsın’ mantığının sonuç vermediğini belirten Değirmenci, Menemen İlçe Örgütü’nün provokasyonlara gelmeyeceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi