TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe kongre süreci Menemen İlçe Kongresi ile sonlandı. Dört adayla gerçekleşmesi beklenen ilçe kongresinde adaylardan Sadık Tanrıverdi, adaylar Ömer Güney adına adaylıktan çekilirken, İlçe Kongresi’nde Turan Erdoğan, Ömer Güney ve Mehmet Çoban yarıştı.

Gayrı resmi sonuçlara göre 186 oy alan Turan Erdoğan CHP Menemen İlçe Başkanı oldu. Ömer Güney ise 170 oyda kaldı. Mehmet Çoban ise 26 oy aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Kongresi’nden detaylar şu şekilde:

Kongreye Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, önceki dönem Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan kongrenin yapılacağı salona giriş yaptı.Öte yandan adaylardan Turan Erdoğan, Ömer Güney ve çekilen Sadık Tanrıverdi de kongrenin gerçekleşeceği salona giriş yaptı.Kongreye Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da katıldı.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, salona giriş yaptı. Kongrenin Divan Başkanlığı’na Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem İzmir Milletvekili Musa Çam seçildi. Çam, “Şahsıma Divan Başkanı olarak görev verdiğiniz için teşekkür ederim” diye konuştu.

DEĞİRMENCİ: ‘AİLE İÇİNDE YARIŞ OLUR, KAVGA OLMAZ’

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Kongresi’nin blok liste ile yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.

‘ÖMER GÜNEY, PARTİSİ’NE KÜSMEDİ’

CHP Menemen İlçe Başkanı Serdar Değirmenci Faaliyet Raporu’nun okunmasının öncesinde yaptığı konuşmada 31 Mart’ta yaşanan başarıya dikkat çekti. Değirmenci, “Bir yönetimin başarılı olup olmadığının göstergesi seçimlerdir. Partinizin oyunu artırmadıysanız, seçimi kazanmadıysanız gerisi boş laftır. Menemen’de seçim kazanılmaz diyenlere inat seçimi 9 bin 200 fark oy ile kazandık. Sayın Serdar Aksoy’u da belediye başkanı yaptık. O dönemde aday gösterilmeyen Ömer Güney partisine küsmedi, ihanet edenlere katılmadı. Serdar Aksoy’un koluna girerek aynı çalışmayı yaptı. Bugün karşımıza aday olarak çıkan Turan Erdoğan ve Mehmet Çoban geldi destek oldu. Biz bu seçimi birlik beraberlik içerisinde olduğumuz için kazandık” diye konuştu.

‘ONUR ÜYESİ OLARAK ARAMIZDALAR’

31 Mart’ı o günün şartları ile değerlendirmek gerektiğini ifade eden Değirmenci, “Serdar Aksoy’un adaylığı sonrasında 20 yıllık belediye başkanı başka bir partiden aday olmak için çalışmalara başlamıştı. Geçmişte Menemen’de ilçe başkanı olarak görev yapmış arkadaşlarımız ile birlikte ortak bir açıklama yaptık. Bu açıklamada ‘CHP’nin yetkili mercilerinin verdiği kararlara uymak her Cumhuriyet Halk Partilinin görevidir. Menemen’de belediye başkan adayımız Serdar Aksoy’a destek açıklaması yaptık. O gün birlikte açıklama yaptığımız arkadaşlarımız ‘Onur üyesi’ olarak yer aldılar. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

‘HERKES SONUCA SAYGI DUYACAKTIR’

Değirmenci, şöyle konuştu: “Bu sorumluluğu almak yürek işiydi, yürek. Seçimi kaybetseydik fatura bana çıkacaktı. Her türlü seçim kaybetmeyi, sağlığımı kaybetme riskini alarak örgütün başına geçerek seçimi kazandık. Hep beraber çalıştık, hep beraber kazandık. Menemen’i AKP’ye teslim etmemiş olmanın gururunu yaşıyoruz”


İlçe Kongresi hakkında konuşan Serdar Değirmenci, “Biz büyük bir aileyiz. Aile içinde yarış olur. Ancak küskünlük, kavga olmaz. Herkes sonuca saygı duyacaktır” dedi.
Değirmenci’nin konuşmasının ardından Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Değirmenci’ye katkılarından dolayı plaket verdi. Ayrıca CHP Menemen İlçe Başkanlığı için yarışacak olan Ömer Güney, Mehmet Çoban ve Turan Erdoğan birlikte fotoğraf verdi.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Değirmenci’yi ayakta alkışlattı. Aksoy, “Serdar Değirmenci abimiz efsane ilçe başkanımızdır” dedi.

‘BEN OLURSAM PARTİ VAR DÖNEMİ BİTTİ’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel ise şöyle konuştu: “Serdar Değirmenci’ye verilen önemin, onu takdir eden Menemen Belediye Başkanı’nın gösterdiği ilginin boşa olmadığını gördük. Menemen’de ‘Ben olursam parti var, ben olmazsam partiyi yakarım’ anlayışı bitti. Kimse kendisini yıkılmaz olarak görmemeli. Kimse bulunduğu makamdan güç almamalı. Tüm makamlar gelip geçer. Bizim belediye başkanlarımızın büyük bir bölümü mütavazı bir hayat sürmüştür. Örneğin, emrinde çalışmaktan onur duyduğum Yüksel Çakmur gibi”
Sertel, “Türkiye’de AKP iktidarı diye bir iktidar yok. Yalnızca tek adam var.Kendisi Türkiye’yi yönettiğini zannediyor. İşçinin durumu ortada. Gençler işsiz. Gençler değil ayın sonunu, onunu dahi göremiyor” dedi.

SERTEL’DEN ÖN SEÇİM ÇAĞRISI

Sertel, her kongrede yapmış olduğu ön seçim çağrısını yineledi. Sertel, “Ben bu örgüte saygı duyuyorum. Bunun onurunu yaşıyorum. Önümüzdeki dönem demokrasiyi kuracağız. Demokrasiyi önce partimizin içerisinde yerleştirmemiz lazım. Bunun temelinde de ön seçim yatar. Bunu Tüzük Kurultayı’nda da söyledim. Eğer ön seçim olmazsa, Atila Sertel olarak ön seçim olmazsa aday olmayacağım. Örgütüme güveniyorum. Bu kuralı hayata geçirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen delegesi Doğan Beyazgül, konuşmasına katledilen gazeteci Hrant Dink'i anarak başladı. Beyazgül, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara giden yoldaki kadrolar burada aslında. Seçilen ilçe yönetimi Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yanında olmalıdır” dedi.

‘ALANLARDA OLMAMIZ LAZIM’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl yöneticisi Sedredil Coşkuner, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in selamını CHP Menemen örgütüne iletti. Coşkuner, “Bizim en büyük sorunumuz işsizlik. Cumhuriyet Halk Partisi 60 yıldan bu yana iktidara gelemiyor. Bu kongreler bittikten sonra halka inmemiz lazım. Köylüler Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermiyorsa suç bizimdir. Bugünden itibaren bütün arkadaşlarımızın alanlarda olması lazım” diye konuştu.

SERDAR KOÇ DA KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 18 Ocak’ta gerçekleşen Karşıyaka İlçe Kongresi’nde başkanlığa seçilen Murat Serdar Koç, CHP Menemen İlçe Kongresi’nde yer aldı.

‘PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK MİLLET İTTİFAKI’NDA’

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Kongresi’nde konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “31 Mart yerel seçimleri sonrasında Türkiye şunu gördü, yenilmez armada diye bir şey yok. Psikololjik üstünlük Millet İttifakı’na geçti. Seçimlerde Cumhur İttifakı’nın yenilebileceğini hepimiz gördük. İstanbul seçimleri rezi bir karar ile iptal edildi. İkinci seçimde çok daha yüksek oy ile belediye başkanımız seçildi. Seçilmiş belediye başkanlarımızı itibarsızlaştırmak içinb her türlü yol deneniyor. Yandaş medyada her gün Tunç Soyer çıkıyor, Menemen Belediye Başkanı çıkıyor. İtibarsızlaştırma hareketine prim verenler de var. İktidar avucumuzun içindeyken Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı psikolojik savaşı püskürtmemiz gerekiyor. Belediye Başkanı’na destek olunmak durumunda. Kim destek olacak? İlçe ve il yöneticileri ve başkanları”

‘ÜÇ ARKADAŞIM İLE BİRLİKTE YÜRÜDÜM’

Parti içerisinde bütünleşmeyş savunduğunu ifade eden Aksoy, “15 yıldır bu salonda kaç tane ilçe başkan adayı çıktı. Geçmişte Belediye Başkanı ‘bu benim adayım’ dediğinde biri sesini çıkardı mı? Hayır! Bugün üç tane arkadaşım aday. Bu üç arkadaşım üzerinden belediye başkanını vurmaya kimse çalışmasın. Bu doğru değil. Üç arkadaşım ile de ben birlikte yürüdüm. Turan Erdoğan ile üç yıl birlikte yürüdüm. Ömer Güney ile birlikte seçim sürecinde birlikteydik. Diğer arkadaşım ise benim komutanım. Dört tane aday arkadaşım ile oturduk, konuştuk. Abi formülünü işletelim dedik mi? dedik. Bunların hiçbiri onaylanmadı. Bugün ilçe başkanımızı seçeceğiz” şeklinde konuştu.

‘HEPİMİZ 31 MART’TA BURADAYDIK’

Serdar Aksoy şöyle konuştu: “İlçe Başkanı Belediye Başkanı’nın arkasında duracak. Belediye Başkanı da ilçe başkanının arkasında olacak. Üç arkadaşım benim dostumdur, gerisi de laftır. Herhangi bir arkadaşımın, adaylığına, diplomasına atıfta bulunmak ya da ‘Sen neredeydin?’ diuye sormak doğru değil. Hepimiz 31 Mart’ta buradaydık. 31 Mart öncesinde biz ihaneti gördük. Biz geldiğimizde ilçe yönetimi istifa etmiş, ‘O olmazsa olmaz’ diyen bir zihniyeti gördük. Hiçkimse Cumhuriyet Halk Partisi kimliğinin üstünde değildir. Bugün ben varım yarın bir başkası. İki dönemden sonra görev yapmayacağımı söyledim. Onların yanında AKP’si, MHP’si, hükumeti vardı. Hepsini 31 Mart akşamı gömdük. Menemen’de bu ihaneti ilk kez görmedik. Aday gösterilmeyince farklı siyasi partilere gidenleri unutmadık. O yüzden iki dönem sonunda bu bayrağı teslim edeceğim. Üç tane aslanlar gibi adayımız var”

‘KİMSE ZAFER NARALARI ATMASIN’

Serdar Aksoy sözlerini şöyle noktaladı:“Örgüt kendi içerisinde çözüm üretecek. Çatışmayacak. Yeni seçilecek olan yönetim ilk iş olarak az oy aldığımız yerelere gitsin. Beni de çağırın ben de geleceğim. Sonuçlar açıklandığında kimse zafer naraları atmasın, kimse de üzülmesin”

‘DOĞDUĞUM TOPRAKLARA HİZMET ETMEK İSTİYORUM’

İlçe Kongresi’nde konuşan CHP Menemen İlçe Başkan adayı Mehmet Çoban, Menemen’de doğduğunu ve yürütmekte olduğu askerlik mesleği sebebiyle 25 yıl boyunca Türkiye’nin dört bir yanında bulunduğunu söyledi. Çoban, “Hangi kararı alacaksak, halkımız için ortak akıl için yapacağız.Paranın hışırtısında, arabaların gürültüsünden kendimizi kurtaracağız. Çağdaş uygarlık hedefine mutlaka ulaşacağız.Emekli olduktan sonra tatil beldelerinde yatmak yerine doğduğum topraklara hizmet etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

DİKKAT ÇEKEN AFİŞ

Mehmet Çoban’ın “Bana verilecek görevin işsiz bir gence verilmesini, Cumhuriyet ile ilgili maaş almayacağımı duyururum” yazılı afişi ise salonda dikkat çekti.

LİSTELER

Mehmet Çoban'ın Listesi

Turan Erdoğan'ın Listesi

Ömer Güney'in Listesi

‘BU MENEMEN BİZİM’

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkan adayı Turan Erdoğan ise konuşmasında “Demokrasiye daha güçlü bir şekilde ihtiyacımız olduğu bugünlerde seçimlerin olması bizim için çok önemlidir. Menemen devrim şehidinin evidir” ifadelerini kullandı.

“Yeni bir soluk ve yeni bir heyecan ile gençlerimiz ve kadınlarımızın enerjisi bizleri ileriye taşıyacaktır” diyen Erdoğan sözlerini “Bu memleket bizim, bu Menemen bizim” diyerek sonlandırdı.

‘İLK ADIM İKTİDAR’

Ömer Güney ise şöyle konuştu: “Ya batacağız, ya çıkacağız. Rüzgarın yönünü belirleyemeyiz ama geminin yönünü belirleyebiliriz. İlk adımımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde iktidar yapmaktır. Bunu halkımız ile birlikte başaracağız.  Onlar yazarı şairi, bilim insanını  hepsini susturdular. Biz ‘üretmeyen toplum özgür değildir’ diyoruz. Biz eşitlik, adalet ve emek diyoruz. Onlar insanımızı din, dil, kültür zenginliğini terör damgası ile susturdular. Biz önce barış diyoruz. Onlar savaş dedi, kan dedi, biz ise ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyoruz”

Kritik bir süreçte kongre yapıldığının altını çizen Güney, “Önemli olan inandığımız değerlere sahip çıkmak ve bu süreci tamamlayabilmek. İçinde olacağımız yarışın kazananı ya da kaybedeni olmadığını bilmek. En önemlisi de kendini kaybetmemek” dedi.

‘TARAF OLDUM’

“Ben Ömer Güney olarak bu ilçenin çocuğuyum” diyen Ömer Güney, “Bilimin yolumuzu aydınlattığına her zaman inandım. Bugüne kadar özel ve siyaset alanında hiç kaybetmedim. Çünkü öğrendim. Ne olursa olsun, siyasi ahlakımdan parti ilkelerimden asla taviz vermedim. Ben hayatım boyunca taraf oldum, emekten, Atatürk devrimlerinden yana taraf oldum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin vaat ettiği aydınlıktan yana taraf oldum” ifadelerini kullandı.

‘ÜSTÜME DÜŞENİ YAPTIM, YAPARIM DA!’

Ömer Güney, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye Başkanımız Serdar Aksoy, dostum, yol arkadaşım, yoldaşımdır. 31 Mart seçimleri öncesinde herkesin ‘Serdar Aksoy ile seçim kazanılmaz’ dediği bir ortamda seçimi hep birlikte kazandık. Ben de aday gösterilmedim deyip kenara çekilmedim, Serdar Aksoy ile birlikte çalıştım. Ben üstüme düşeni yaptım. Yaparım da.İlçe Başkanı seçilmem durumunda bu uyum devam edecek”

‘BUNLARI HEP BİRLİKTE YAPALIM’

Güney, “İlçemiz her rengi taşıyan, bir mozaik. Bunu partimizin avantajı haline dönüştürmek bizim elimizde. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi’ni ilk genel seçimlerde iktidar yapmak için tek bir yolumuz var. Kapı kapı dolaşmak ve halka dokunmak. Şimdi size elimi uzatıyorum. Tutun ki bunları hep birlikte yapalım” şeklinde konuştu.

KAZANAN ERDOĞAN OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Kongresi'nde kazanan beyaz listenin adayı Turan Erdoğan oldu. Erdoğan 186 oy aldı. Erdoğan'ı mavi listenin adayı Ömer Güney 170 oy ile takip etti. Sarı listeninadayı Mehmet Çoban ise 26 oyda kaldı.

 

Editör: Haber Merkezi