GİZEM TABAN/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu’nun kararı doğrultusunda; tüzük gereği kongre sürecine kadar CHP Menemen İlçe Başkanlığı görevini sürdürmek için atanan Ömer Güney, yeni görevine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

CHP’nin Menemen’de başkanvekilliği seçimiyle birlikte yaşadığı zorlu süreç, meclis üyesi istifaları, son olarak ilçe başkanı ve yönetiminin görevden alınması gibi olayların ardından Menemen İlçe Başkanı olarak atanan Güney, ‘Yeni görevinizi zorlu buluyor musunuz?’ sorusuna, “Her görevin kendi zorlukları var, bunun farkındayız. Biz ortak akılla, birlik ve beraberlik içerisinde, partimizin yetkili kurullarının alacağı kararlar doğrultusunda görevimizi yapacağız. Artık ben değil biz olacağız.  Zaten Cumhuriyet Halk Partisi, bu süreçleri çok rahatlıkla aşacaktır” yanıtını verdi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Menemen Belediye Başkanı aday adayı olan Güney, önümüzdeki süreç için böyle bir iddiası olup olmadığına yönelik ise, “Bugünden bir şey söylemek çok zor. Siyasette 24 saat çok uzun bir süre. Zaman ve şartlar neyi gerektirir bilemeyiz. Şu anda partimizin bize verdiği bir görev var. Bu görevi layıkıyla yerine getirmekten başka bir düşüncem yok. Öncelikle bu görevi başaralım, ondan sonraki süreci zaten zaman gösterecektir” açıklamasını yaptı.