Geçtiğimiz günlerde, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında, “terör örgütü propagandası yapmak” gerekçesi ile soruşturma açılmış, bu soruşturma birçok tepkiye sebep olmuştu. CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, bu konuya yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

'ESEFLE KINIYORUZ'

Erdoğan'ın yaptığı açıklamada, "Menemen İlçe Örgütü Olarak; *Kendini " halkın gerçek temsilcisi " olarak sunan, "karşıtlarını milli irade düşmanı" gibi gören, en alt seviyede demokratik tartışma ortamına dahi tahammül edemeyen, kutuplaştırıcı, eski uzlaşmazlıkları besleyen bir dili tercih eden, temel hak ve özgürlüklerin kullanım hakkını kendisi için tehdit unsuru gören mevcut yönetim anlayışının; Menemen Belediye Başkanı sayın Serdar Aksoy' un 19 Ocak' ta yapılan CHP Menemen İlçe Kongresindeki konuşmasını dokuz ayrı örgütle ilişkilendirerek suç duyurusunda bulunmasını esefle kınıyoruz" ifadeleri yer aldı.

'HER NE ŞARTTA OLURSA OLSUN...'

Açıklamada ayrıca, "Sayın Belediye Başkanımız bir CHP' li olarak inanç, köken, siyasi görüş ve yaşam tarzı ayırımı yapmadan Menemenimizde yaşayan tüm kesimleri demokrasi paydasında kucaklamış "eşitlik,özgürlük ve kardeşlik" ilkeleriyle hizmet ediyor , etmeye de devam edecektir. CHP Menemen İlçe Örgütü, cesaretle ve ödünsüz bir şekilde popülist rejime karşı "tek çare demokrasidir" diyerek toplumsal uzlaşıyı, birlikteliği büyüterek "hakkı,hukuku, adaleti" yüceltmeyi sürdürecektir.  Bu anlayışla " her ne şartta olursa olsun" CHP Menemen İlçe Örgütü Sayın Belediye Başkanı Serdar Aksoy' un yanında dimdik duracaktır" denildi.

Editör: Haber Merkezi