İZ GAZETE- CHP Menemen İlçe Başkanlığı, Menemen'de bulunan eski vergi dairesi binasının yasal olarak tahsis edilmemesine rağmen TÜGVA tarafından kullanılmasına tepki gösterdi. 

Yapılan açıklamada, "İlçemizin eski vergi dairesi binasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından kullanılması üzerine, CHP Menemen İlçe Başkanlığı olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne “Bu bina, hangi kuruma hangi koşullarda tahsis edilmiştir?” diye sorduk. Aldığımız yanıt da gösterdi ki; TÜGVA’ya henüz yasal bir tahsis söz konusu değildir. Ancak TÜGVA’nın bu binayı kendi malı gibi kullandığını, burada kime ve ne için hizmet edildiğini tüm Menemen kamuoyu biliyor. Bu; külliyen yasa dışı ve haksız bir kullanımdır: keyfidir, usulsüzdür ve art niyetlidir. Menemen’in ve halkının hakkı olana el koymaktır! Bu durumda soruyoruz:  Bakanlık onayı olmadığı halde TÜGVA’nın bu binayı kullanmasına neden hiçkimse ve kurum müdahale etmemektedir? Üniversitesi olan ama öğrenci yurdu olmayan Menemen’e; depremde yüze yakın okulu zarar gören İzmir’e reva mıdır?" ifadeleri kullanıldı.

'LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİM MÜCADELESİNE DEVAM'

"Laik ve bilimsel eğitim mücadelesine devam" ifadeleri yer alan açıklama, "AKP iktidarının ve uzantılarının “ değerler eğitimi” adı altında neyi amaçladığını biliyoruz. Cumhuriyet değerlerini görmezden gelen, hatta reddeden; laiklik ve bilimden uzak bu amacın karşısında kararlılıkla durmaya, direnmeye devam edeceğiz. Kamu kurumları ve yapılarının pervasızca bu amaca hizmete sunulmasına göz yummayacağız.  Kamu malı olan bu yapı; acilen TÜGVA’nın kullanımından alınarak bakanlığa devredilmeli ve başta öğrenci yurdu olmak üzere Menemen’in gerçek ihtiyaçları doğrultusunda tahsis edilmelidir.  Ülkemizin geleceğini; her ne pahasına olursa olsun hukukun ve adaletin üstünlüğü; eşitlikçi ve bilimsel eğitim ışığında örmek için hepimize sorumluluk düşmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi, karanlığı aydınlık gibi gösteren iktidara karşı gereğini yapmaya devam edecektir" denildi.

Editör: Haber Merkezi