Menemen’de yayın yapan Çağrı Radyo Genel Yayın Yönetmeni Ulvi Tanriverdi 10 Nisan tarihinde darp edilmiş ardından yaşananların ardında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy olduğunu iddia etmişti. Diğer taraftan Serdar Aksoy’da kendisine atılan suçu kesin bir dille reddetmiş ve Tanrıverdi hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Örgütü de tartışmaya katılarak bir yazılı açıklama yaptı. Özgür basının ve düşünce hürriyetinin önünün açılmasının CHP’nin parti programında ifade edildiğini söyleyen ve yapılan saldırıyı kınayan İlçe Örgütü, Tanrıverdi’nin saldırıyı Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a yüklemesi için ise en az yapılan saldırı kadar çirkindir nitelemesini yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen ilçe Örgütü’nün açıklaması:

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen ilçe Örgütü olarak özgür basının ve düşünce hürriyetinin önünün açılması adına her türlü titizliği parti programında da ifade edildiği gibi göstermekteyiz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikasının yaptıkları tüm faaliyetlere demokratik, insan hak ve özgürlükleri ölçeğinde destek verildiği bilinmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Örgütü olarak ilçemizde gazetecilik faaliyeti yürüten Ulvi TANRIVERDI'ye yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kiniyoruz. Yaşanan bu vahim olayın yasal süreçler ile çözüme kavuşmasını beklemekteyiz.

İlçe örgütü olarak bizi rahatsız eden husus; Sayin Ulvi TANRIVERDİ'nin saldırıya uğradıktan sonra gerek emniyette gerekse basın aracılığıyla olayın sorumluluğunu Menemen Belediye Başkanımız Sayın Serdar AKSOY'a yüklemesidir. Bu asılsız iddia en az yapılan saldırı kadar çirkindir. Saldiriyi gerçekleştiren şahsın gerek emniyetteki ifadesi gerekse sosyal medya paylaşımlarında açıkça görülmektedir ki bu her ne kadar çirkinde olsa kişisel bir tutumdur. Şahıs ifadesinde, Ulvi TANRIVERDİ'nin sosyal medya paylaşımlarında dini inançları aşağıladiğini, bundan bir vatandaş olarak rahatsızlık duyduğunu ve Sayın TANRIVERDİ ile karşılaşınca öfkesine yenik düştüğünü ifade etmiştir.

Hal böyleyken bu saldırıyı Menemen Belediye Başkanına yüklemek onu kamuoyu önünde 'asılsız biçimde itham etmek tamamıyla kötü niyetli bir tutumdur. Belediye Başkanının göreve başladığı 08.04.2019 tarihinden sonra hem adı geçen şahıs hakkında hem de geçmiş yönetim hakkında kamuyu zarara uğratmaktan suç duyurusunda bulunulmuştur. Ulvi TANRIVERDI'nin Belediye Başkanımız Serdar AKSOY hakkındaki yalan haberlere dayalı karalama ve iftiraya yönelik sahsi tutumu söz konusu suc duyurusundan sonra kaybettiği RANTtan kaynaklanmaktadır. Bu ve buna benzer münferit olaylarda geçmiş dönemde uzun süre görev yapan şahısların da siyasetten nemalanmak, durumdan vazife çıkamak, ikbal elde etmek gibi kirli siyasi ve seviyesiz çıkışlara sarilmalarini esefle kiniyoruz.

Son olarak bizler Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Örgütü olarak bu saldiriyi asla tasvip etmediğimizi, aynı zamanda Sayın Başkana ve Partimize yönelik mesnetsiz iddiaları kabul etmediğimizi ve sürecin yasal takipçisi olduğumuzu da belirtmek isteriz.

Editör: Haber Merkezi