Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Menderes’te geçici yönetim belli oldu. CHP Menderes’te geçtiğimiz ay yaşanan istifalar sonucunda İlçe Başkanı Kemal Koç ve yönetimi düşmüştü. Gelişmelerin ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlığını olağanüstü kongreye götürecek geçici yönetimi belirlemek adına çalışma başlatmıştı. Geçici yönetimin başkanlığı için, Menderes’te uzun yıllar ilçe başkanlığı görevi yapan Muammer Karabacak ile görüşen İl Başkanı Yücel, Karabacak ismini CHP MYK’ya iletmişti. Gelinen noktada CHP MYK, Menderes’e Muammer Karabacak başkanlığında toplamda 5 kişilik geçici yönetim atadı. Geçici yönetim; Karabacak’ın dışında İbrahim Porsuk, Sabahattin Taşkıran, Ceyhan Mutlu, Hidayet Arslan Koç’tan oluştu.

‘KONGRE, 1 AY İÇİNDE’

Konuya ilişkin İz Gazete’ye konuşan Muammer Karabacak, görevi devralır almaz olağanüstü kongre için seçim kuruluna başvuracaklarını dile getirdi. Kongrenin bir ay içerisinde yapılmasının planlandığını belirten Karabacak, göreve atanması ile ilgili ise şunları söyledi: ilçemizde yaşanan istifalar sonrasında yönetim düştü. İl başkanlığımız bunun üzerine bir çalışma başlattı.  İl Başkanımız beni aradı, 5 dönem seçilerek ilçe başkanlığı görevini yaptığım için bu göreve beni layık görmüşler. Görevden kaçmayız. Şu an görevimiz ilçemizi olağanüstü kongreye götürmek.” 

ADAY OLACAK MI?

Olağanüstü kongrede aday olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Karabacak, “Şu an bunu söylemek için erken. Sürecin işleyişine göre arkadaşlarımızla birlikte karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi