Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un katılımıyla gerçekleşen CHP İzmir meclis üyeleri kampı başladı. CHP İzmir İl Başkanlığı koordinasyonunda Seferihisar’da bir otelde düzenlenen ve 2 gün boyunca sürecek kampa İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin CHP’li meclis üyeleri tam kadro katıldı. Kampta, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP’li ilçe belediye başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları da yer aldı.

‘GELİYOR GELMEKTE OLAN’

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Halkımızla, ittifakımızla, dostlarımızla birlikte yan yana, omuz omuza iktidara yürüyoruz. İktidar yürüyüşümüzün sesleri sarayı adeta titretiyor. Biz yürüdükçe, Ak’la boyadıkları yerlerden pislik fışkırıyor. Korkuyorlar. CHP iktidarında nasıl bir sosyal devlet olacağını, her türlü engellemeler ve baskıya rağmen, kıt kaynaklarıyla gösteren belediyelerimizden korkuyorlar. Tüm imkanlarıyla saldırıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar nafile… Biz de milletimiz de saldıranlar da biliyor ki geliyor gelmekte olan! Bunu bildikleri için gün geçtikçe saldırının dozunu artıyorlar, artıracaklar. Bizler, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gibi korkusuzca doğruları söylemeye ve halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Saray iktidarına son verip halkın iktidarını kuracağız. Kazanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Meclis üyelerimize de büyük görev düşüyor. Bu çalıştayda bunları konuşmak, meclis üyelerimizin gücünü sahaya daha çok yansıtmak için düzenledik. Seçim günü gelene dek parti politikalarımızı kapı kapı dolaşıp anlatacağız. Belediye başkanlarımıza iftira atıyorlar, attıkları iftiraları da anlatacağız, belediye başkanlarımızın yanında olacağız. Gün geldiğinde milletin ittifakı kazanacak. CHP iktidarında terör örgütlerinden, terör örgütlerini maşa olarak kullananlardan da ellerini kollarını sallayarak sınırlarımızda dolaşan ve dolaştıranlardan da hesap soracağız. Halkın iktidarında bağımsız yargı önünde hesap verecekler” açıklamalarında bulundu. 

‘KREDİ NOTUMUZ AAA’

Fitch Ratings’in İzmir’in kredi notunu ‘AAA’ olarak teyit ettiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de şunları söyledi: Bir rapor geldi, “İzmir’in güçlü faaliyet dengesiyle mevcut borçlarının sağlam bir şekilde karşılanacağı ve ekonomi yönetimiyle faaliyet performansının da dirençli kalmaya devam edeceği anlaşılmıştır. Kişi başına düşen gayrı sayfi yurt içi hasılasının ulusal ortalamanın 1.2 kat üzerinde olan İzmir’in, sağlam vergi gelir büyümesi beklentilerine sahip vergi gelir tabanı sağlayan canlı ve iyi çeşitlendirilmiş yerel ekonomiye sahip olduğu anlaşılmıştır. Her ne kadar yüksek enflasyon ve Türk Lirası’ndaki artan değer kaybının İzmir’in faaliyet gideri artış ihtimali üzerindeki kontrolü zayıflatacağı beklentisi söz konusu olsa da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet gelirinin de enflasyon oranına paralel olarak 2021 yılında 1 milyar liradan 2026 yılına kadar yaklaşık 8.4 milyar liraya ulaşıp büyük ölçüde artarak ortalama yüzde 33’lük güçlü faaliyet marjına yol açmasını beklendiği ifade edilir’ diyor. Bu raporla Fitch Ratings İzmir’in kredi notunu ‘AAA’ olarak teyit etti. Bugünün Türkiyesi’nde bunun ne anlama geldiğini her birimiz ayrı ayrı biliyoruz.”

‘İKTİDARDA OLDUĞUMUZ….’

CHP’nin iktidarda olduğu bir Türkiye’de belediye başkanı olmayı hayal ettiğini söyleyen Soyer, “Ben 14 yıldır Seferihisar-İzmir arasında yüzlerce kez gidip geldim. Bu sefer gelirken iktidarda olduğumuz bir Türkiye’de belediye başkanlığını hayal ettim. Çok güzel bir hayaldi… Biz yıllardır iktidarda olmamanın ama görev başında olmanın ne demek olduğunu yaşayarak geldik. Şuna inanıyorum ki ilk defa iktidara bu kadar yakınız ve bu sefer ıskalama hakkımız yok. Bu sadece bizim için değil, millet için mecburiyet” dedi.

‘SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ’

Bu yıl ilçenin çok değerli toplantılara ev sahipliği yaptığını belirterek açıklamalarda bulunan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de, “Türkiye siyaseti için önemli bir süreçten geçiyoruz, bu buluşmalar da tarihi bir önem taşıyor. Bu buluşmaların halka yansımalarını da görebiliyorum. Halkın hasret kaldığı birlikte yaşama umudunu yeşertiyor. Bu dönem üzerimize düşen sorumluluğun ne kadar ağır olduğunun bilincindeyiz. Bu sorumlulukla ilerliyoruz. Kim ne derse desin iktidarın çok yakın olduğunu biliyorum. Bu salondaki herkesi seçim sonrası kutlamalara tekrar Seferihisar’a davet ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi