CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günlerdir 5’li komisyon ile yaptığı toplantıların ardından milletvekili aday listesine son şeklini verdiği öğrenildi.

Bugün evine kapanan ve telefonlarının fişini çeken CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, bazı aday adayları hakkında komisyon üyelerinden detaylı bilgi talep etmesinin dışında kimseyle görüşmediği öğrenildi.

LİSTEYE ‘İNCE’ RÖTÜŞÜ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun en büyük sürprizi, Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin ekibi konusunda yaptığı öğrenildi. Önceki gün kendisini ziyaret ederek 14 kişilik liste sunan İnce’nin çekirdek ekibinde yer alan ve Meclis performanslarında sıkıntı olmayan isimlerin büyük çoğunluğuna listesinde yer verdiği öne sürüldü.

MYK’NIN TAMAMI LİSTEDE YOK
Düzgün Haber'de yer alan habere göre, CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun 18 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinden tamamına listesinde yer vermediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun MYK’da bazı sürpriz isimleri liste dışında bıraktığı kulisleri hareketlendirdi.

PM’DEN 25 İSİM SEÇİLECEK YERDEN
CHP Lideri’nin Parti Meclisi’nden ise yaklaşık 25 civarında isme seçilecek yerden listelerde listesinde yer verdiği öğrenildi. Bazı PM üyelerinin ise kritik yerlerden listelerden kendilerine yer bulduğu öğrenildi.

SELİN SAYEK BÖKE SÜRPRİZİ
Kılıçdaroğlu’nun yarın öğlen saatlerinde MYK, akşam saatlerinde ise PM’ye sunacağı milletvekili listesinde bir sürpriz de PM üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke konusunda yaşandığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, yeni dönemde Böke’yi memleketi Hatay’da liste başı yapacağı öne sürüldü.

KADIN VE GENÇLER LİSTEDE
Kılıçdaroğlu’nun bir diğer sürprizi ise kadın ve gençlik konusunda yaptığı öğrenildi. CHP Lideri’nin birçok ilde kadın adayları liste başı veya ikinci sıradan aday gösterdiği öne sürüldü.

MEVCUT VEKİLLERDEN 60’I LİSTEDE
Kılıçdaroğlu’nun Meclis performanslarına ve bölgesel dengelere göre mevcut milletvekillerinden en az 60’nın listede olması bekleniyor. İnce’nin ekibinin de listeye dahil edilmesi yüzünden bu sayının artabileceği de ifade ediliyor.

SAADET’TEN LİSTE BEKLENECEK
Bu arada Saadet Partisi’nden bazı isimlerin CHP sıralarından aday gösterilmesi de netleşti. Kılıçdaroğlu’nun, Saadet Partisi’nin bildiriceği isimler için bazı sıraları listede boş bıraktığı öğrenildi. Saadet Partisi’nin bildireceği isimler Pazartesi günün yetişirse listeye eklenecek ve liste YSK’ya teslim edilecek.

ABDÜLLATİF ŞENER’E LİSTEDE OLACAK
Bu arada AKP kurucusu ve eski Başbakan Yardımcılarından Abdüllatif Şener’in CHP’den aday adaylığı konusunun netleştiği öğrenildi. Şener’in CHP’de seçilecek yerden listede olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

15 VEKİLİN TAMAMI LİSTEDE
CHP’de daha önce yapılan toplantıda, İYİ Partiye geçen ve geçtiğimiz günlerde yeniden partiye dönen 15 Milletvekilinin tamamının yeniden seçilebilir yerden listelerde olduğu kesinleşti.

Editör: Haber Merkezi