Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP Karabağlar İlçe Danışma Kurulu'na CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kani Beko, Ednan Arslan, Özcan Purçu, Bedri Serter, Mehmet Ali Çelebi, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Danışma kurulu'nun açılış konuşmasını yapan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, genel seçimler sonrasında İzmir ve Karabağlar'da birlik ve beraberliğin önemine değindi. Genel seçimlerde beklenilen sonucun alınamasının üzücü olduğunu belirten Yıldız, partide ortak aklın egemen kılınması gerektiğini söyledi. Yıldız ayrıca, ilke ve fikirlerin ön planda tutulması gerektiğini ifade ederek, "Halkın en zor zamanda kapısını çaldığı umudun adıdır Cumhuriyet Halk Partisi. Oy oranı ne olursa olsun, 81 milyonun partisidir. Demokrasi geleneğinin olması diğer siyasi partilerden ayıran en önemli özelliğidir. Tam Bağımsız Türkiye diyenlerin partisidir. Önümüzde yerel seçimler var. Bizler birlik içinde, ortak akılla, aklıselim ve sağduyulu olarak önümüzde ki sorunları tesbit ederek hayata geçirmek zorundayız. Parti içi çekişmelerden uzak durmalıyız" dedi.

Danışma Kurulu Divan üyelerinin yerini almasından sonra gündem hakkında bilgiler verildi. 24 Haziran Seçimleri'nin ardından alınan sonuçların ve yerel seçimlerde yapılması planlanan yol haritası üzerine partililerden görüşlerini aktarması istendi.

35 partilinin söz alarak konuşma yaptığı kurulda Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'da görüşlerini bildirdi. 24 Haziran seçimleri sonrasında insanlarının umutlarını kaybetmemesi gerektiğini belirten Selvitopu, Karabağlar üzerinde her zaman bir baskı olduğunu ancak Karabağlar Halkı'nın bu baskılara gereken cevabı sandıkta verdiğini belirtti.

YENİ KONUT ALANLARINA İHTİYAÇ YOK

Selvitopu, ilçede dayanışmanın önemli bir faktör olduğunu ifade ederek, "Sivil toplum kuruluşları ile toplantılar yaparak Karabağlar'a üniversitenin gelme önerisini biz getirdik. STK'ların desteğiyle belediyenin istediği yeri üniversite yapıp diğer alanları konuta açıyorlar. Karabağlar'da yeni konut alanlarına ihtiyaç yok. Biz Karabağlar'ın kendisini dönüştürmeye çalışıyoruz yani mevcut dokunun yenilenmesine uğraşıyoruz" dedi

GELECEK KUŞAKLARA UMUT OLMALIYIZ

Yerel seçimlerde de CHP'nin Karabağlar'da bayrağı bırakmayacağını belirten Selvitopu, "Bizler önümüzde ki seçimlerde hepimizin umut ettiği partiyi iktidara getirecek sonucu almalıyız. Ne olursa olsun ülkemizde Atatürk'ün, Cumhuriyet'in değerlerinin iktidar olması için var gücümüzle çalışacağız, yaşam tarzımız, yaşama bakışımız bu. Biz Karabağlar'da birinci partiyiz ve geleceğe umutla bakmalıyız, gençlere ve gelecek kuşaklara umut olmak zorundayız" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi