İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Sevdan Erdan Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan meclis üye adaylığı süreci ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Kılıç, yayınladığı mesajda Suat Nezir’in CHP Buca Belediye Başkan adaylığına çekilmesi hakkında “ ’Mevcut aday çekildi yalanı’ ile Genel Başkan da yanıltılarak, belediye başkan aday adayı dahi olmamış birini seçim kuruluna vermek, ne ahlaka ne onura ne de Cumhuriyet Halk Partisi kültürüne yakışmaz.” ifadelerini kullandı.

Kılıç, Nezir’e yapılan hareketin kime ve nasıl yapılırsa yapılsın kabul edilemeyeceğini söyledi. Kılıç, “İnsanların ve ailelerinin onurlarıyla oynayan ve buna sebep olanların Cumhuriyet Halk Partililiğini sorgulamak gerekir.” şeklinde ifadelerini kullandı.

Sevda Erdan Kılıç’ın yaptığı yazılı açıklamanın tamamı şu şekilde;

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İlçe Başkanlığı, İl başkanlığı ve Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği koltukları; eşe, dosta, arkadaşa, akraba ve hemşeriye makam mevki dağıtma yerleri değildir.

emeğiyle, liyakatiyle ve alın teri ile o koltuklarda oturup hakkını verenleri ayrı tutuyorum.

Yerel seçim sürecinde özellikle büyükşehirlerdeki bazı ilçe Belediye Başkan adayları ve meclis üyeleri listeleri belirlenirken emek, liyakat, kadın ve gençlik temsiliyeti gözetilmemiş, izlenilen yol ve yöntemler de baştan sona büyük yanlışlıklar yapılmıştır.

Dün İzmir’in Buca ilçesinde yaşananlar ise asırlık çınar olan partimizin savunduğu ilkeler ve demokrasi anlayışıyla hiç bağdaşmamaktadır.

Daha önce Parti Meclisimiz tarafından onaylanmış, Ankara ve İzmir’de yapılan aday tanıtım toplantılarıyla tanıtımı yapılmış Buca Belediye Başkanı adayı, il başkanlığında listesini almak için beklerken, “Mevcut aday çekildi yalanı” ile Genel Başkan da yanıltılarak, belediye başkan aday adayı dahi olmamış birini seçim kuruluna vermek, ne ahlaka ne onura ne de Cumhuriyet Halk Partisi kültürüne yakışmaz.

Buca adayına yapılan bu onursuzca hareket hangi ilde hangi ilçede kime yapılırsa yapılsın kabul edilemez.

İnsanların ve ailelerinin onurlarıyla oynayan ve buna sebep olanların Cumhuriyet Halk Partililiğini sorgulamak gerekir.

Bizler hayatı umutla örgütlüyoruz.

Umudu kıran olmamalıyız.

Herkesi sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyorum.

Sevda Erdan Kılıç

Editör: Haber Merkezi