İZ GAZETE CHP İzmir İl Örgütü’nün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan saldırıyı kınamak için bir araya geldiği protesto mitingine ilçe belediye başkanları da destek verdi. Belediye Başkanları saldırı hakkındaki düşüncelerini İz Gazete okurları ve İz Web Tv izleyicileri ile paylaştı. Belediye başkanlarının yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan da açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç: CHP iktidarı yolunda, yapılan bu alçakça saldırılar bizi kesinlikle durduramaz. Biz, Genel Başkanımızla birlikte iktidara yürümeye devam edeceğiz. Bunu yerel seçimlerde de gördük. Bu gelecekteki genel seçimlerin korkusundan kaynaklı bir saldırıydı. Bugüne kadar korkmadık, bundan sonra da korkmayacağız. Bu alçakça saldırıyı kınıyorum.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: Alçakça saldırıya karşı bütün İzmir bir araya geldi, tek yumruk oldu. Bu ülkede demokrasi, özgürlük isteyen, hak, hukuk, adalet yolunda çok büyük emek veren Genel Başkanımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sorumluların bulunmasını ve yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz. Bizi bu tür saldırılar korkutamayacak. Mücadelemizi aynı doğrultuda yapmaya devam edeceğiz.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ: Türkiye’de son zamanlarda yaşanan en üzücü olaylardan bir tanesidir. Hiçbir koruması olmayan, halkın arasındaki bir insana bu şekilde saldırıyı kınıyoruz. Verilen asıl mesaj, CHP’nin Türkiye’ye verdiği mesajdır. 31 Martta halkın iradesi sandığa yansımıştır. Bunu daha fazla tartışmanın bir anlamı yok.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce: Bu saldırının yerel seçimler sonrasında ortaya çıkması çok manidar. Bütün Türkiye Sayın Genel Başkanımızı naif kişiliğiyle bilir. Bir şehit cenazesinde en kutsal görevi yaparken, insanlık olarak bunun olmaması gerekiyordu. CHP’liler olarak bunu yapanları kınıyoruz. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu zamanlarda muhalefet partisinin lideri taktir edilmesi gerekirken böyle bir olayın yaşanması, süreçteki uyarılarımızın dikkate alınmadığını gösteriyor. Hangi siyasi partiye inanırsak inanalım, gelin el ele verelim. Önemli olan ülkemizdir. Süleyman Soylu sıradan biri değildir, söylediği her şey arkasındaki kitleyi etkiler. Çok dikkatli olunması gerekir.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin: Çok güzel bir miting oldu. İYİ Partililer, Saadet Partililer vardı. Hep birlikte bu menfur saldırı kınandı. Birlik olma zamanı. Genel Başkanımızın da dediği gibi ‘sevgi kazanacak’, biz buna inanıyoruz.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz: Yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Bunlar Türkiye içib iyi şeyler değil. En çok birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken zamanda bu tür provokasyonlara gelmememiz gerekir. Şiddetle kınıyorum.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan: Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı her yönüyle şerefsizce, adice ve arkasında ABD’nin uşaklığını yapanların organize ettiği bir saldırıdır. Bu ortaya çıkacak. Artvin’de PKK’nın saldırdığı ve ölümle burun buruna kalan tek lider Kemal Kılıçdaroğlu’dur. PKK’nın şehit ettiği asker cenazesinde böyle bir insana saldırmak, PKK ile aynı düşünceyi paylaşmak demektir. Mesele lümpen 10 kişinin işi değil. O İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan pek ‘soylu’ adam artık o koltukta oturamaz. ‘CHP’lileri şehit cenazelerinden men ediyorum’ diyen külhanbeyi bu işin birinci derece asli failidir. Milli Savunma Bakanı, yumruk atan adamla pilav yedi orada. İkisinin de şahsiyeti sıfırdır benim gözümde. Bunlar bakan mı? Bunların hesabı sorulacak. Bu kışkırtmaların bedelini yargı önünde ödeyecekler.

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu: Bu saldırı, bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasisine kastetmiş bir anlayışın tezahürüdür. Bu saldırı demokrasiye, adalete ve ülkemizin huzur ve barış ortamına yapılmış bir saldırıdır. Biz ne olursa olsun, sevgiyle topluma gideceğiz, bu dille cevap vereceğiz. Biz topluma sevgiyi aşılamaya devam ederken bu tür olayları gerçekleştirenler hakkında yapılacak olan soruşturmalarında sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu saldırı onursal başkanımız Mustafa Kemal’e de yapılmıştır. Kınıyoruz, lanetliyoruz.

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ: Bu saldırıyı kınıyorum. Toplumun bu kadar ayrışmaya ihtiyacı yok. Birlikte kalkınmaya ve müreffeh bir ülke olarak yaşamaya ihtiyacı var. Kutuplaştırıcı dilin kullanılması, toplumda daha büyük şeylere sebebiyet veriyor. Bunları ortadan kaldırmak için daha doğru bir dilin kullanılması gerekir. Bu dilin bir gün kendilerine döneceğine biliyorum. Demokrasiye inanıp destek veren herkese teşekkür ediyorum. Türkiye son 20 yıldır şehit cenazeleri üzerinden utanç verici bir şekilde siyasete zorlanıyor. Şehitler bütün milletin ortak acısıdır. Şehitler birilerine ait değildir, hepimizin şehididir. Şehitlerin olmaması temennisiyle, bir daha bu olayları yaşamak istemiyoruz.

Editör: Haber Merkezi