Türkiye yangınlarla mücadele ederken İzmir’de AKP’li Hamza Dağ’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelttiği ağır sözler konuşuluyor. Yanan ormanların imara açılacağı iddiaları dile getirilirken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Turizm ve Kültür Bakanlığı’na verilen yetkiye tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Erdoğan bir imzayla ormanlarda yapılaşma yetkisini Turizm Bakanına verdi. Her yer yandı, kül oldu, derdi dağı taşı betonlaştırmak. Çok açık söylüyorum, tek bir tığla dahi koymaya kalkarsanız, önce ekskavatörle beni çiğnemeniz gerekecek. Ormanlarımıza dokunamayacaksınız. Hadsizler!” ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ DAĞ: HEM YALANCI, HEM AHLAKSIZSIN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, eleştirisine yanıt vererek, “Hem yalancı hem ahlaksızsın! Vatandaşın kullanacağı mesire alanlarıyla ilgili bir düzenlemeyi kalkıp betonlaşmaya yormak senin gibi bir provokatöre yakışır. Eğer biraz şerefin, utanman varsa CHP’li belediyelere tahsis edilen tüm mesire alanlarını kapat! Ama sende ne gezer” dedi.

AKP’li Dağ’a ilk tepki gösterenlerden biri CHP’li Vekil Tuncay Özkan oldu. Özkan, ‘’Utanmaz seni. Yalanlarınız sonunuz olacak. Ahlaksızlığınız damganız. Milleti birbirine düşüremediniz yine küfre düştünüz. Bunları burnu pudra şekerli danışmanların değil de sen yazıyorsan düştüğün şerefsizlik çukurunda debelen dur. Yerin orası. Sen ancak saray lağımına yakışırsın’’ sözlerini kullandı.

Bir diğer İzmir Milletvekili Atila Sertel ise Dağ’a, ‘’Ben bu saygısız ve terbiyesiz açıklamalı tweetin Hamza dağ tarafından yazıldığına inanmıyorum. Bir kaç doz pudra şekeri alan danışmanları tarafından yazılmış olabilir’ sözleriyle yanıt verdi.

DENİZ YÜCEL’DEN SERT YANIT

Hamza Dağ’a yanıt veren isimlerden biri de CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel oldu. Yücel, ‘’Şeref, Ahlak ve Namus kavramlarını ağzınıza almanız için önce bunlara sahip olmanız lazım. Onun için bence susun. Utanmaz diye; Ormanlar cayır cayır yanarken yangın söndürme uçağı almak yerine, kendine özel uçak filosu kuran, şatafat, israf ve haram içinde yaşayanlara denir.

Ahlaksız diye; Milletin vergileriyle maaşları ödenen danışmanlarının pudra şekeri partilerini bilip de susanlara, milletin hakkını ve hukukunu savunan bir lidere edepsizce hayasızca pislik akan ağzıyla küfür edenlere denir. Bu tanımlar size birini anımsatmadıysa aynaya bakın.’’ ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi