CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen depremde evleri yıkılan veya hasar gördüğü için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzundere'de bulunan konutlara yerleştirilen depremzedelerle buluştu. Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun ziyaret programına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe eşlik etti. Depremzedeler, CHP liderini evlerinin balkonlarına çıkarak alkışladı.

Depremzedelerden teşekkür

Depremzedelerden Nurhayat Dalmış, Kılıçdaroğlu’nu görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, “İyi ki varsınız. Siz olmasaydınız kolay kolay toparlanamazdık. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde acımızı unuttuk” dedi. 

Kılıçdaroğlu’na depremzedelerden Türkyıldırım ve Albayrak ailelerini ziyaretinde pandemi önlemleri nedeniyle yalnızca eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu eşlik etti. Ziyarette, Kılıçdaroğlu depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti, çocuklara da oyuncak hediye etti.

Ayda Gezgin ve Elif Perinçek’i de ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı enkazındaki arama kurtarma çalışmalarında 91 saat sonra göçük altından çıkarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin ve ailesini ziyaret etti. Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Fidan Gezgin'i depremde kaybeden Ayda Gezgin'in babası Uğur Gezgin ve 8 yaşındaki oğulları Atakan Gezgin'e hem taziye hem de geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayda Gezgin gibi depremde yıkılan Emrah Apartmanı enkazından 65 saat sonra sağ olarak kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek'i de ziyarete etti. Elif Perinçek'in babası Oğuz ile annesi Seher Perinçek'in acısını paylaşan Kılıçdaroğlu, depremde 7 yaşındaki oğulları Umut Perinçek'i kaybeden aileye başsağlığı diledi.

Editör: Haber Merkezi