İZ GAZETE-  31 Mart yerel seçimlerinde 252 belediye kazanarak oldukça başarılı bir dönem geçiren Cumhuriyet Halk Partisi, belediye başkanlarının çalışması ve performanslarının değerlendirilmesi amacıyla önümüzdeki hafta İzmir’de bir “Yerel Yönetimler Çalıştayı” düzenleyecek. CHP, Temmuz ayında Afyon’da gerçekleştirdiği Belediye Başkanları Çalıştayı’nın ikincisini İzmir’de yapacak.

YEREL YÖNETİMLER YASA TEKLİFİ ELE ALINACAK

21, 22 ve 23 Kasım tarihlerinde arasında olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde düzenlenecek çalıştayın ilk gününde, CHP’li belediyelerde etkinliği arttırılmak istenen Sosyal Demokrat Belediyeler Sendikası’nın (SODEM) Genel Kurulu da gerçekleşecek.

Çalıştay'ın ikinci günü, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un konuşması ile başlayacak. Daha sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması ile devam edecek çalıştayda CHP’nin Yerel Yönetimler Yasa Teklifi ele alınacak.

Belediye başkanları teklife ilişkin önerilerini anlatacak. Anayasa Hukuku Profesörü CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu da teklif hazırlıkları ile ilgili başkanları bilgilendirecek. Belediye başkanları, çalıştayın ikinci gününde ayrıca kardeş belediyelerle bir araya gelecek.

ÇALIŞTAY, KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASIYLA SONA ERECEK

Çalıştayın son gününde “Kaynaklara nasıl erişilir” isimli bir sunum gerçekleştirilecek. Ulaşım, istihdam, sosyal hizmetler ve çevre sunumlarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu, belediye başkanlarının çalışmalarına yönelik değerlendirme konuşması yaparken; çalıştay, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından sona erecek.

Kılıçdaroğlu’nın 21 Kasım Perşembe günü öğleden sonra İstanbul’dan İzmir’e geleceği, çalıştaydan önce Büyükşehir Belediyesi tarafından Harmandalı’da hayata geçirilen, Harmandalı Düzenli Atık Depolama Alanı bir elektrik santralinin açlışını yapacağı bilgisine ulaşıldı. CHP Lideri'nin Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan yurdun açılışını da yapabileceği vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi