Mesajında öğretmenlerin ve milli eğitimin sorunlarına dikkat çeken Yücel, sorunlara ilişkin çözüm önerilerini de açıkladı. Deniz Yücel mesajında şunları dile getirdi. Deniz Yücel mesajında şunları dile getirdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk tarafından  cumhuriyetimizin geleceği olan yeni nesiller öğretmenlerimize emanet edilmiş,  Ulu Önderimiz cumhuriyeti korumak ve güçlendirmek için, en çok eğitim ordusuna önem vermiştir. Hiç şüphe yok ki, bir ülkenin iktisadi ve ahlaki kalkınması ancak gerçekte milli olan bir eğitim politikası ve bu eğitime inanmış, kendisini adamış bir öğretmenler ordusu ile mümkündür. Maalesef, bugün ülkemizde eğitim anlamında ne milli, ne de oturmuş bir eğitim sisteminden söz etmek mümkün değildir. Her yeni Milli Eğitim Bakanına göre değiştirilen müfredat ve sistem, en çok öğretmenlerimizi yormakta ve onları asıl işleri olan eğitim vermekten uzaklaştırmaktadır.” dedi.

EZBERE DAYALI SİSTEM

Milli Eğitim’in öğretmen odaklı  sistemden uzaklaştığını söyleyen Yücel,  “ Öğretmenlerimizin fikri alınmadan, onlar yok sayılarak oluşturulan müfredat ve kitap içerikleri maalesef ki çocuklarımızı çağdaş, anlamaya ve öğrenmeye, yetenek ve ilgi alanlarına dayalı değil, robotlaştırılmış ve ezbere dayalı bir eğitim sisteminin parçası olmaya zorlamaktadır.”dedi.

Yücel, “Bununla birlikte, öğretmenlerimizin özellikle devlet okullarında kalabalık ve bakımsız sınıflarda, bilimsel çalışma ve deneylerin yapılamayacağı okullarda eğitim vermek zorunda kalmaları hem öğretmenlerimizin verimlerini, hem de verilen eğitim kalitesini düşürmektedir. Tüm bu sorunların yanı sıra ülkemizde yaşanan ekonomik krizler ile birlikte, zaten emeklerinin karşılığını yeterince  alamayan öğretmenlerimiz daha büyük bir ekonomik baskı altına girmiştir. Üstelik mevcut iktidarın, ülkenin geleceğini ve çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin bu sorunlarına duyarsız kalması, sıkıntıları daha da vahim bir boyuta ulaştırmakta.” ifadelerini kullandı.

‘ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER’ AYIBI

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bilime, modern eğitime yapılacak yatırımların, değerli ve gerekli yatırımlar olduğunun altını çizen, “Ücretli, sözleşmeli, kadrolu gibi farklı öğretmen kadrolarının kaldırılması, başarının ödüllendirilmesi,  müfredatın çağa uygun, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini dikkate alacak şekilde düzenlenmesinin aciliyetini  biliyoruz. Ülkemizde bu kadar öğretmen açığı varken, mevcuttaki öğretmenlerimizin iş yükü her geçen gün artarken,  öğrencilerimiz bilgiye, öğrenmeye bu kadar açken, "Atanamayan Öğretmenler" ayıbına derhal son verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bizler bu politikaların hayata geçirilmesi için her platformda çalışmalarımız yürütüyor, kurulacak bir CHP iktidarının da tam anlamıyla bir eğitim iktidarı olacağını, bir kez daha ilan ediyoruz.”dedi.

"KALKINMA ANCAK ÖĞRETMENLERİMİZLE MÜMKÜNDÜR"

Deniz Yücel konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Bunca sorun, bunca sıkıntı içinde dahi, kendilerine emanet edilen cumhuriyetin yeni nesillerini yetiştirme görevini fedakarca yürüten, her çocuğumuzun üstüne kendi evlatları gibi titreyen, cumhuriyetin ışığından ve Ata'mızın yolundan ayrılmayan tüm öğretmenlerimize en derin saygılarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Günlerini kutlarken;  Aydınlanma yolunda  ve tüm sorunlarının çözümlerinde onları asla yalnız bırakmayacağımızı belirtmekten, onur duyuyorum.”

Editör: Haber Merkezi