İZ GAZETE - Rize’ye ziyarette bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e İkizdere ilçesinde esnaf ziyareti sırasında vatandaşlar tarafından protestoda bulunulmuş İYİ Parti heyeti ile Akşener’e laf atanlar arasında tansiyon yükselmişti.

Ziyaret sırasında bir vatandaş Akşener'in yanına gelerek "PKK'yla işbirliği yapan, burada ne işiniz var sizin? PKK ile işbirliği yapmıyor mu bu, CHP'yle iş birliği yapmıyor mu bu?" ifadesini kullandı.

Akşener de vatandaşa "Bak ezan okunuyor. Nasıl bir iftira. Sizi Allah'a havale ediyorum. Ayıp. Megri megri'yi ben mi söyledim? Osman Öcalan'ın mektubunu ben mi okuttum?" diye yanıt verdi.

Daha sonra esnaf ziyareti sırasında bir kişi, Akşener'e, "Cumhurbaşkanımızı, Netanyahu'ya benzetmeniz size yakıştı mı?" diye seslendi. Akşener, "Sen yakıştırdın mı?" diye sorduğu bu kişinin "Ben yakıştırmadım." yanıtı üzerine, "Tamam." dedi.

Akşener'in cevabının ardından bir grup ile İYİ Partililer arasında tansiyon yükseldi.

AKP Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Rize'de "ders verildiğini" söyledi ve "Daha neler olacak neler" dedi. Bu sözler, muhalefetin tepkisini çekti.

Yaşananların ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ı ziyaret etti. Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Akşener’e yönelen provokasyon sebebiyle geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti.

Yücel’in açıklaması şöyle;

İYİ Parti Genel Bşk. Sn. Meral Akşener’e yönelik provokasyon sebebiyle İYİ Parti İzmir İl Bşk. Sn. Hüsmen Kırkpınar’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimi sundum. Sn. Hüsmen Kırkpınar ile İzmir, ülke gündemi ve her gün daha da güçlenen iş birliğimiz hakkında istişarede bulunduk.

Editör: Haber Merkezi