GİZEM TABAN/İZ GAZETE - Olay yerinde açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Yücel ise, "Bir siyasi partiye silahlı bir saldırı yapıldı. Hangi siyasi partiye yapılırsa yapılsın bu Türkiye'nin siyasi hayatına yapılmıştır. Arkasında kimler var, ne var ne yok zaman gösterecek. Ben hayatını kaybeden arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. HDP'ye de geçmiş olsun diyorum. Gerçekten üzücü bir olay. Bunun arkasını hem İzmir Emniyeti'nin hem de İçişleri Bakanlığı'nın soruşturması, araştırması, arkasındaki kişi ya da kişileri adalete teslim etmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu. 

EĞER YETERLİ ÖNLEM ALINMADIYSA...'
HDP MYK Üyesi Mahfuz Güleryüz'ün olay için provokasyon olduğunu söylemesinin hatırlatılması üzerine konuşan Yücel, "Bir süredir bu konuda İzmir Emniyeti'ni uyardıklarını kendisi de ifade etti. Eğer böyle bir şey varsa durum çok daha vahim. Güvenlikten sorumlu Emniyet yeterli önlemi almadıysa burada ihmalin ötesinde bir şey olduğunu düşünüyoruz. Bunu zaman ve süreç gösterecek. 

'ALA KİMSENİN İSTEMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'
"Saldırıların devam etme ihtimalini nasıl görüyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Yücel, "Böyle bir şeyi asla ve asla kimsenin istemeyeceğini düşünüyorum. Benzer olaylar geçmişte Türkiye'de yaşandı. Bu tür olayların kimseye, arkasında kim varsa kimseye de bir faydası yok. Toplumun sağduyulu olması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı'nın, Emniyet'in, kolluk kuvvetlerinin gerekli önlemi alması lazım. Bu tür olaylarla mücadele konusunda iradeli ve kararlı bir duruş sergilenmesini diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi