İZ GAZETE- AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Gaziemir'deki kentsel dönüşüm alanında düzenlenen basın açıklamasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ve CHP'yi hedef aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla 25 Eylül günü temel atma töreni yapılan alandaki çalışmalar için “Böyle temel atılmaz, saha betonu bu, temel değil. Burada saha iyileştirme çalışmaları dahi bitmedi. Bu sadece göstermelik bir oyun” diyen AKP İl Başkanı Sürekli, deprem konutlarının inşası için yakın zamanda hayat geçirilen ‘Halk Konut’ projesini de eleştirdi.

'KURUMSALLAŞTI'

Sürekli'nin açıklamalarına ilk tepki CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den geldi. Yücel, "İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hiç olmadığı kadar hızlı çalışmaktadır. Burada hiçbir çalışma yapılmamış gibi bir algı yaratmaya çalışmak, hak sahiplerine yanlış bilgi vermek, halkı aldatmak ve yalan söylemektir. Yalan siyaseti AKP’de artık kurumsallaşmıştır" ifadelerini kullandı. 

'İZMİRLİLERİ ŞAŞIRTMIYOR'

Yücel, "Dün AKP'nin yine içi boş, algı yaratarak gündem değiştirme çabalarından birine daha şahit olduk. Bayraklı Şehir Hastanesi'nin temelini 2014’te atan ve “30 ayda bitecek” sözü verip, 96 aydır açılış yapmayı beceremeyen, o arada milletin vergisini, kamunun milyonlarca lirasını birilerine peşkeş çeken zihniyetin yüzsüzlüğü, İzmirlileri artık şaşırtmıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hiç olmadığı kadar hızlı çalışmaktadır. 4 bölgede 3 bin konutun inşaatını eş zamanlı olarak devam ettiren İzbeton, İzmir'in yollarını yenileyen, kent mobilyası üreten, inşaat yapan şehrin en güçlü kurumlarından biri haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

'BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN'

"Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenin ardından, Aktepe/Emrez 1. Etap'taki temel atma ve hafriyat çalışmaları hız kesmeden, aralıksız devam etmektedir" açıklamasında bulunan Yücel, "Burada hiçbir çalışma yapılmamış gibi bir algı yaratmaya çalışmak, hak sahiplerine yanlış bilgi vermek, halkı aldatmak ve yalan söylemektir. Yalan siyaseti AKP’de artık kurumsallaşmıştır. Kentsel dönüşümü kaba inşaata indirgemeye çalışan ve daha yeni temel atma töreni yapılan Gaziemir'de bina görme hayali kuran anlayışa, Örnekköy'ü ziyaret etmelerini ve orada yükselen yeni binalarımızı ziyaret etmeyi öneriyoruz. Halk Konut projesiyle bir ilke imza atıp, halkı uzun ve zor sözleşme süreçlerinden ve yüksek banka faizlerinden kurtaran Tunç Soyer ve ekibini karalamaya çalışmak yerine örnek alırsanız, işte o zaman yerli ve milli olursunuz. Ama sizin tek derdiniz, İzmir’in rantını yandaşlarınıza kullandıramamaktır. Sizi dert, halkımızı konut sahibi yapmaya devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi