GİZEM TABAN/ İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin kentte gerçekleştirdiği çalıştayın ardından açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı ziyaretten de bahseden Yücel, bir erken seçim öngörmemekle birlikte baskın seçimle karşı karşıya kalınabileceğini söyledi. Yücel, hazırlıklarını buna göre yaptıklarını kaydetti. 

ÇALIŞTAYIN TEMEL AMACI…
Çalıştaydan çıkan sonuçları çalışmalarında kullanacaklarını kaydeden Yücel, “Çalıştayımızın temel teması; yerel yönetimlerimizle örgütlerimizin daha işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışması, belediye hizmetlerinin verimliliğinin halka ulaşmasının arttırılması, örgütler tarafından belediyelerin yaptığı hizmetlerin halka anlatılması gibi konular. Burada çeşitli çalışma grupları oluşturuldu. Bu çalışma gruplarında her bir masada 8’er arkadaşımız; belediye başkanı, ilçe başkanı, milletvekili, il yönetim kurulu üyesi, PM üyelerimiz belli sorular ve sorunlar üzerine görüşlerini ifade ettiler. Burada birbirimizi ikna etme üzerine değil, bu sorular ve sorunlar üzerine herkesin görüşleri alınarak bu sorunların çözülmesi ve verimin arttırılması gibi bir çalışma oldu. Bu konuda bu çalışmayı hazırlayan ekipler gerekli raporlamaları yapacaklar, önümüzdeki günlerde de bu çalıştaydan çıkan sonuçları çalışmalarımızda kullanacağız” dedi. 

BASKIN SEÇİMLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİRİZ 
Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı ziyaretle ilgili de açıklama yapan Yücel, “Rutin bir ziyaret. Özel bir sebebi yok. İzmir’de yapılan çalışmalarla ilgili genel başkanımıza bilgi verdim. Önümüzdeki süreçte yapmak istediğimiz çalışmaları ve planları kendisine anlattım. Şu an da Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar gerçekten çok vahim. Ekonomi ve işsizlik almış başını gidiyor, bir yanda meclis açıldı. Daha meclisin açılışında idam cezasının geri getirilmesi gibi 2020 yılında konuşulmaması gereken çağ dışı şeylerin konuşulduğunu görüyoruz. Dolayısıyla iktidarın yaptığı bazı hamleler gerek dış politikada gerek idam cezasının geri gelmesi tartışması gerek çoklu baro, STK’ları akademik meslek kuruluşlarını dizayn etmeye yönelik birtakım çalışmalar, bunların hepsi iç siyaseti seçim ortamına hazırlama konusunda atılan adımlar. Dolayısıyla bir erken seçim öngörmemekle birlikte yakın geçmişte yaşadığımız gibi bir baskın seçimle karşı karşıya kalabiliriz. Biz tüm örgütlerimizle seçime hazırlanmak için gereken ne varsa yapıyoruz. CHP, özellikle 31 Mart’taki yerel başarısından sonra iktidara çok yakın. Mevcut düzenden rahatsız olan tüm siyasi partilerin, toplumun tüm kesimlerinin CHP’ye, Millet İttifakı’na veya mevcut iktidardan rahatsız olan herkesin bir çatı altında bir araya gelerek ittifakı genişletme durumunun söz konusu olması gerekiyor. Bununla ilgili hazırlıklar yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi