İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde mahalle delege seçimleri gergin başladı. Karşıyaka mahalle delege seçimlerinin ilk gününde yaşananların ardından bu kez de taraflar yaptıkları açıklamalar ile birbirlerine yüklendi.

Sürece ilişkin açıklama yapan ve Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’a “Sayın ilçe başkanı, kendi partisinin belediye başkanını suçlarken sınırları oldukça aşmıştır ve bugüne kadar gizli yapmaya çalıştığı hasmane tutumunu aleni hale getirmiş durumdadır. Oysa kendisine düşen şey, kendi sorumluluğunda olan mahalle delege seçimlerini adil ve tarafsız bir şekilde gerçekleştirmektir” ifadelerini ile yüklenen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a, Yıldırım’dan yanıt gecikmedi.

‘HERKES HADDİNİ BİLMEK ZORUNDADIR’

Sürece ilişkin yazılı bir açıklama yapan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, açıklamasında hiçkimsenin Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinden ve emekçilerinden üstte olmadığının altını çizerek “Hiçkimse, 31 Mart Yerel Seçimlerinde kazandığı başarıları, CHP kadrolarının özverili çabalarını yok sayarak, kişisel ya da grup başarısı olarak tanımlayamaz. Hiçkimse, tanınmamışlık ve kendini herhangi bir mecrada göstermemişlik yetersizliğine rağmen kazanılan başarıyı, CHP emekçilerini yok sayarak tanımlayamaz. CHP emekçileri, parti disiplini ve görev sorumluğuyla bu sakıncayı ortadan kaldırmış, başarıyı kişilere göre ve onlar için değil, ülkenin geleceğine dair sorumluluk bilinciyle var etmiştir. Karşıyaka bu gerçeğin en güzel örneğidir. Bu gerçeği unutmak kimsenin haddi ve hakkı olamaz. Herkes haddini bilmek ve takdirini dillendirmek zorundadır”

‘KULİSLERİN MUĞLAK SÖYLEMLERİ...’

Yıldırım yaptığı açıklamada Türkiye’nin içerisinden geçtiği zor süreçte yaşanan polemikleri ‘aymazlık’ olarak nitelendiren Yıldırım, sözlerini şöyle noktalandırdı:

“Demokratik bir mücadele, kulislerin muğlak söylentileriyle ve ayak oyunlarıyla değil, sokağın ve hayatın gerçeklerine seslenen söylem ve eylem öngörüleriyle mümkündür. Bunu unutmak, yalnızca CHP ilkelerine değil, bu ülke için sürdürülen mücadeleye ket vurmaktır. Bu ülke, var olan iktidarın ettikleri ve eyledikleriyle çok kirlenmiştir. Şimdi yapılması gereken, tertemiz bir sayfa açarak, inatla ve kararlılıkla CHP’nin “Gideceksiniz ve Türkiye kazanacak” söylemini yükseltmek ve göstermektir. Buna Karşıyaka’dan başlamak için, tüm renklerimizi ayrıştırmadan birlik ve beraberlik içerisinde “bizi teslim alamayacaksınız!” demenin tam sırasıdır”

‘TAHRİK EDİCİ AÇIKLAMALARINDAN...’

Yazılı açıklamasının ardından İz Gazete’ye özel konuşan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, “Delege seçilenler bizim arkadaşımızdır. Tüm Karşıyaka’yı sükunete davet ediyorum” dedi. Hakkında çıkan iddiaları da reddeden Yıldırım, ayrıca “Bundan sonraki sürecin sorunsuzca geçmesini ve belediye başkanının tahrik edici açıklamalarından vazgeçmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi