İZ GAZETE- 31 Mart yerel seçimleri resmi olmayan sonuçlarına göre,İzmir'in 30 ilçesinde CHP 24, İYİ Parti 1 belediyeyi kazandı.Cumhur İttifakı ise, 5 ilçeden başkan çıkardı. Seçim sonuçlarının ardından seçilen yeni başkanlar vatandaşlarla bir araya gelerek, açıklama yaptı.

CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül Batur, 31 Mart yerel seçimlerinde, Konak tarihinde alınan en yüksek oyu aldı. Başkan Batur “Konak için verdiğimiz sözü tuttuk. % 65’lik hedefimize ulaştık. Artık hizmet zamanı” dedi.

“TARİH BÖYLE YAZILIR”

31 Mart yerel seçimlerinde %65’lik oy hedefine ulaşan CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül Batur, CHP Konak ilçe başkanlığı önünde bir kutlama gerçekleştirdi. Büyük bir coşku içerisinde gerçekleşen kutlamada Başkan Batur, sloganlar ve meşaleler ile karşılandı. CHP Konak İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen törende bir konuşma gerçekleştiren Başkan Batur ‘Bu tarihi neticeyi hep birlikte, omuz omuza vererek kazandık. Birlikte kazandık’ dedi. Batur “4 Şubat Cuma günü yine burada bir araya gelmiştik. Konak için aday gösterildikten sonra ilçe başkanlığımıza ilk ziyaretimdi. O gün yaptığım konuşmada ise ‘Konak’ı Narlıdere gibi yapacağız. Konak eskimiş, yenileyeceğiz. Yalnız bi isteğim var. Narlıdere’den Abdül Batur’un geldiği belli olsun. Rekor istiyorum sizden. %65 oy istiyorum sizden’ demiştik. Bugün geldiğimiz noktada %65 tamam ve hatta daha da üstüne çıkmak üzereyiz. Beni daha ilk günden kucaklayan, yanımda ve destek olan İlçe başkanımız Çağrı Gruşçu ve örgütümüze teşekkür ediyorum.”dedi.

CHP’nin Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre zaferi kutladı. Çevik Bir Meydanı’nda binlerce Bucalı vatandaşla buluşan Erhan Kılıç, sonuçları değerlendirdi. Seçimi örgütün ve Bucalıların kazandığını söyleyen Kılıç, “Buca’da artık ayrı gayrı yok. Tüm Buca’nın hizmetkarı olacağız” dedi.

BUCA SOKAKLARINDA ERHAN KILIÇ COŞKUSU

CHP Buca ilçe örgütü ve binlerce Bucalı vatandaş, oy kullanma işleminin sona ermesinden ardından resmi olmayan rakamlara göre, yüzde 90’ın üzerinde açılan sandıktan yüzde 49.8 oy alan Erhan Kılıç’ın zaferini kutlamak için sokaklara döküldü. Menderes Caddesi üzerinde yer alan Merkez Seçim Ofisi önünde toplanan vatandaşlar; sloganlarla, davul zurnayla, halaylarla, türkülerle, seçim sonucunu kutladı.

Sonuçların şekillenmesinin ardından Buca Adayı Erhan Kılıç, Çevik Bir Meydanı’nda Bucalılarla buluştu. Buluşmaya CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun katıldı.

“SEÇİMİ SİZ KAZANDINIZ”

Sözlerine Bucalılara, Millet İttifakı olarak CHP ve İYİ Parti’nin tüm ilçe örgütüne teşekkür ederek başlayan Erhan Kılıç, ”Bir buçuk aydan beri sürekli koşturduk hiç yorulmadık. İlçe başkanımız, ilçe örgütümüz, gençlik kollarımız, kadın kollarımız, İYİ Parti İlçe örgütümüze ve tüm Bucalı hemşerilerimiz yılmadı usanmadı. Cadde cadde, sokak sokak, mahalle mahalle girdiniz. Bu seçimi siz kazandınız. Bu seçimin kazananı, Bucalı hemşerilerimiz oldu” diye konuştu.

“BAHARI ÖZGÜRCE YAŞAYIN”

Millet İttifakı’nın Türkiye’nin en büyük illerinde önemli bir zafer kazandığını belirten Kılıç, “Seçim çalışmalarımızdan beri hep şunu söyledik; Buca’da İzmir’de ve tüm Türkiye’deki tüm ampulleri patlatacağız dedik. İzmir gibi İstanbul da, Ankara da, Antalya da, Adana da bizim. Buca’da rekor oyla seçimi kazandık. Bizim partimizin bir sloganı vardı. Mart’ın sonu bahar dedik; işte Buca’ya bahar geldi. Artık baharı doya doya yaşayın. Baharı özgürce yaşayın.” ifadelerini kullandı.

“BAZILARI TAHMİNİMİZİ AFAKİ BULDU”

sonuçlarını değerlendiren Kılıç, ”Biz bu seçim sonucunu daha önce de tahmin ettik; bunu söyledik. Bazıları bu tahminleri afaki buldu, yersiz buldu ama sonucunda Buca halkı, CHP’nin halkçı belediyeciliğine inandı, mührünü bastı. Tahmin ettiğimiz oyun üzerinde oy alarak seçimi kazandık. İnşallah bundan sonra Buca’da sonsuza dek CHP bayrağı dalgalanacak” şeklinde konuştu.

“BUCA’DA ARTIK AYRI GAYRI YOK”

Görev süreci boyunca Buca’da toplumun her kesimini kucaklayacağını ifade eden Erhan Kılıç, “Kesinlikle bizim bu heyecanımıza leke getirecek hiçbir Buca’da artık ayrı gayrı yok. Bize oy veren vermeyen herkes bizim için birdir. Buca’nın tüm mahallelerine, her hanesine hizmet götüreceğiz. Söz verdiğimiz gibi halkımızın refahı için çalışacağız. Buca belediye başkanı tüm Buca halkının başkanı olacak. Hep söylediğimiz gibi yakamızdaki parti rozetini çıkaracağız. Bucalı vatandaşlarımızın hizmetkarı olacağız. Herkes için adalet, herkes için refah getireceğiz. Kim ne derse desin Buca’da ayrışmaya, bölünmeye, huzursuzluğa izin vermeyeceğiz” dedi.

FOÇA’DA FATİH BAŞKAN SLOGANLARIYLA YANKILANDI

Cumhuriyet Halk Partisi, Fatih Gürbüz'ü yüzde 56.2 oyla başkanlık Foça'nın yeni belediye başkanı oldu. İlk teşekkür ziyaretini Gerenköy'e yaptıktan sonra kalabalık bir konvoy eşliğinde Foça Demokrasi Meydanı'na gelen Fatih Gürbüz, burada kendisini bekleyen coşkulu kalabalığın sevgi seli ile karşılandı. Foça halkına hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında duygu yüklü ifadeler kullanan Fatih Gürbüz, İYİ Parti ve CHP bayrağını birlikte salladı. Partili gençler tarafından yakılan meşaleler ile ortalık aydınlanırken, Demokrasi Meydanı, "Foça'nın Fatih'i", "Foça seninle gurur duyuyor", "Fatih Başkan" sloganlarıyla yankılandı.

SANDAL:"BENİM ARKAMDA SİZ VARSINIZ"

Resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 56 dolayındaki oy oranıyla Bayraklı’nın yeni belediye başkanı seçilen CHP Adayı Serdar Sandal, seçim zaferini vatandaşlarla birlikte kutladı. Seçim gecesi, Manavkuyu Mahallesi’nde yer alan Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) yoğun sevinç gösterileriyle karşılanan Sandal, parti emekçilerine teşekkür etti. Sandal “İki ay boyunca gece gündüz demeden, soğuk sıcak demeden çalışan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki süreçte artık yeni bir sayfa açacağız. Haktan, hukuktan, adaletten yana, kimseyi ötekileştirmeden herkesin derdini derdimiz bildiğimiz yeni bir sayfa açılacak” dedi.

Sandal, coşkulu kalabalığa hitap etti. Sandal şunları söyledi: “Yaklaşık iki aydır sürdürdüğümüz seçim çalışması boyunca bizleri yalnız bırakmayan, soğukta sıcakta, her ortamda gece yarılarına kadar bizimle çalışan arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bizimle hesaplaşmak isteyenlere, bizi tehdit edenlere ve onlarla işbirliği yaparak bizi karalayanlara, her türlü iftiralara inat bu mücadeleyi kazandık. Bundan sonraki süreçte de hep birlikte oyumuzu büyüterek yolumuza devam edeceğiz. Yeni süreçte yepyeni bir sayfa açacağız. Haktan, hukuktan, adaletten yana, kimseyi ötekileştirmeden herkesin derdini derdimiz bildiğimiz yeni bir sayfa açacağız. Aslında bu mücadeleyi ben başarmadım, biz başardık. Bizim karşımıza çıkanlara da şunu dedik: Topunuzla, tüfeğinizle ne ile gelirseniz gelin biz yenilmeyiz. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bu mücadele daha yeni başlıyor. Oyumuzu bundan sonra da yüzde 65’ler, 70’lere hep beraber çıkaracağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, sizin gibi yürekli kişilerin karşısında durabilecek güç yok. Benim arkamda siz varsınız. Siler, gece gündüz çalışarak ‘Serdar Sandal kim’ diyenlere en iyi cevabı verdiniz. Bundan sonraki süreçte de kol kola, omuz omuza birlikte yürüyeceğiz.”

SELVİTOPU: "SEÇİM BİTTİ, ŞİMDİ HİZMET ZAMANI"

CHP Karabağlar Belediye Başkanlığı görevine bir dönem daha seçilen Muhittin Selvitopu, tüm  Karabağlar halkına teşekkür etti. Selvitopu, “Seçim bitti, bundan sonra Karabağlar’da yaşayan 500 bin insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. CHP Karabağlar Belediye Başkanı,  aynı zamanda Millet İttifakı ortak adayı olan Muhittin Selvitopu, seçim sonuçlarını Bozyaka seçim ofisinden takip etti. Ofis çıkışında çok sayıda vatandaşın ve partililerin sevgi gösterisiyle karşılanan Başkan Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, tebrikleri kabul etti.

Kendisini destekleyen tüm Karabağlar halkına teşekkür eden Başkan Muhittin Selvitopu, seçimleri büyük bir farkla aldıklarını söyledi. Seçimlerin bittiğini bundan sonra hizmete yoğunlaşacaklarının altını çizen Selvitopu, “Karabağlar’da yaşayan 500 bin insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi ayırmadan hizmet etme anlayışımız aynı şekilde devam edecek. Aldığımız sonuç tüm Karabağlar’a ve İzmir’e hayırlı olsun” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Tunç Soyer’i de tebrik eden ve başarı dileğinde bulunan Selvitopu, “Hep birlikte Karabağlar’a ve İzmir’e layık olmak için çalışacağız. Hayırlı olsun” diye konuştu.

EKREM ORAN,"ÇEŞMELİLER YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK İÇİN GELDİM"

31 Mart yerel seçimini kazanarak Çeşme Belediye Başkanı seçilen Ekrem Oran, “Çeşmeliler'in yüzünü güldürmek için geldim. Herkesle barışık olarak çalışacağız. Herkesi kucaklayacağız. Herkesi seviyoruz" dedi. 31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan adayı Ekrem Oran, resmi olmayan sonuçlara göre, 14 bin 425 oy alarak seçimi kazanırken, Cumhur İttifakı adayı Mustafa Cenger, 11 bin 271 oy, bağımsız aday Esen Fatma Kabadayı Whiting ise 617 aldı.

Seçim sonucunu öğrenerek Çeşme'ye gelen yüzlerce araçlık konvoy, Çeşme çarşısını dolduran coşkulu kalabalığın arasından zorluklarla geçerken, "Bizim Eko", "Başkan Eko" sloganları, Çeşme çarşısında yankılandı.

Çeşme çarşısındaki binlerce kişi, bando eşliğinde, sloganlar atarak, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'nda bandonun ve seçim araçlarının çaldığı şarkılarla coşan binlerce kişi, şarkılara eşlik ederek dans ederken, gençlerin yaktığı meşaleler Cumhuriyet Meydanı'nı aydınlattı.

"SEVGİNİN KAYBETTİĞİ GÖRÜLMÜŞ MÜ?"

Coşkulu kalabalığın alkışları ile, annesi Selin Oran, eşi Nuriş Oran ve oğlu Nazım Çetin Oran ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'na gelen ve coşkulu kalabalığı selamlayan Oran, yaptığı konuşmada, “Kampanyamız boyunca iftiralar attılar, kumpaslar kurmaya, çamur atmaya çalıştılar. Bunlara rağmen, ‘Biz kazandık, biz kazandık, Çeşme kazandı. Sevginin kaybettiği görülmüş mü? Sevdanın hiç kaybettiği görülmüş mü? Biz dedik ki; 'Çeşme bizim sevdamız, Çeşme bizim aşkımız'. ” dedi.

"EYLÜL AYININ SONUNDA ÇEŞME FESTİVALİ'Nİ YENİDEN BAŞLATACAĞIZ"

Artık seçim dönemi bittiğini vurgulayan Oran, "Elbette seçimi kazandık diye kutlayacağız. Ama asla taşkınlık yapmayacağız. Bize oy vermeyenleri de kazanmak için, beş yıl boyunca çok çalışacağız. Bu hafta sonu Alaçatı Ot Festivali'miz var. Seçim toplantılarımda da söz verdiğim gibi, bir efsaneyi yeniden canlandıracağız ve Eylül ayının sonunda Çeşme Festivali'ni yeniden başlatacağız" diye açıkladı. Konuşmasının ardından, sevgi gösterileri arasında Cumhuriyet Meydanı'ndan ayrılan Ekrem Oran, Alaçatılılar'a teşekkür etmek için Alaçatı'ya gitti. Alaçatı'da da büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılanan Oran, annesi, eşi ve oğlu ile birlikte Alaçatılılar'ı selamladı.

FATMA ÇALKAYA," DERMAN BELEDİYECİLİĞİ DEVAM EDECEK"

Balçova’da rekor bir oyla Belediye Başkanı seçilen Fatma Çalkaya ilçe binasının önünde kendisine destek verenlere teşekkür ederek “Balçova’da herkesin yanında olacağım, derman belediyeciliği devam edecek” diye konuştu.

Seçim Sonuçlarını Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Başkanlığı’nda takip eden Fatma Çalkaya sonuçların belli olmasının ardından kendisine destek verenlere bir teşekkür konuşması yaptı. Bu zafer Fatma Çalkaya’nın zaferi değil diyerek sözlerine başlayan Fatma Çalkaya “Bu zafer ilk başta demokrasiye inanan, milli iradeye inanan Halkın iradesi her şeyin üstündedir diyen Balçova Halkı’nın zaferidir. Bu zafer gece gündüz demeden kapı kapı gezerek çalışan CHP Balçova İlçe Örgütü’nün ve Millet İttifakı Ortağımız İyi Parti Örgütünün zaferidir. Bu zafer öyle olmaz böyle olur, ‘sandıkla geleni masa başında yedirmeyiz’ diyen Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Genel Merkezimizin zaferidir. Bu zafer aynı zamanda 15 yıldır Balçova’ya sevgi eken, doğruluktan ve dürüstlükten hiç ödün vermeden halkın hizmetinde olan Sayın Mehmet Ali Çalkaya’nın başarıyla yürüttüğü derman belediyeciliğin zaferidir” dedi.

Bundan sonra yapacaklarını da anlatan Fatma Çalkaya “Biz meclis üyelerimiz ile birlikte sokaklarda olacağız. Balçovalı’nın her derdine derman olmak için, Balçova Halkı’nın refah seviyesini yükseltmek için durmadan, yorulmadan çalışacağız. Her zaman söylüyorum biz Balçova’da çok büyük bir aileyiz. Bu ailenin her ferdine olan hizmet borcumuzu bir anne şefkati ve Anadolu sıcaklığı ödeyeceğiz” diye konuştu.

ALİ ENGİN YÜZDE 80 İLE YENİ BAŞKAN

Yerel seçimlerde pek çok il ve ilçede başarılı sonuçlar kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Türkiye rekoru İzmir’den geldi. Ali Engin’in aday gösterildiği Narlıdere, yüzde 79,5’lik oy oranı ile CHP’nin Türkiye çapında en yüksek oy aldığı ilçe oldu.

Yerel seçim kampanyası süresince gezmedik sokak, sıkmadık el bırakmayan CHP Narlıdere’nin yeni belediye başkanı Ali Engin, emeğinin karşılığını rekor ile aldı! Henüz resmileşmemiş seçim sonuçlarına göre, Narlıdere’de yüzde 79,5’lik oy oranına ulaşan Ali Engin, partisinin Türkiye rekorunu kırdı. Bu büyük zafer, sonuçların kesinleşmesi ile coşkuya dönüştü. CHP Narlıdere İlçe Başkanlığı önünde toplanan yüzlerce Narlıdereli, alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde yeni başkan Ali Engin’i karşıladı. Meşaleler yakıldı, marşlar söylendi.

“BU GURUR HEPİMİZİN”

Narlıdere’nin çiçeği burnunda belediye başkanı Ali Engin “Narlıdereli yurttaşlarımın büyük desteğini alarak, Türkiye’nin en yüksek oy oranı ile belediye başkanı seçildim. Bu onur, benimle birlikte durmadan, yorulmadan çalışan örgütümün ve büyük teveccüh gösteren tüm Narlıderelilerindir. Narlıdere’de çizdiğimiz gelecek vizyonumuzu iyi anlattık ve huzur kazandı, barış kazandı, dostluk kazandı. Halkımın bu güvenine layık olmak için gece gündüz çalışacağıma ve 5 yıl boyunca özveri ile ilçeme hizmet edeceğime söz veriyorum. Beni bu göreve uygun gören Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

"HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIM"

Gaziemir’de yüzde 57.06 oranında oy alan CHP Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir’i layıkıyla yönetme sözü verdi. Kazandıktan sonra ilk iş olarak anne-babasını ziyaret edip ellerini öperek hayır duasını alan CHP Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, vatandaşların talep ve sıkıntılarına dair tuttuğu 150 sayfayı aşkın notu kitaplaştırıp Gaziemirlilere dağıtacağını ve işe hayati önemde olanlardan başlayacağını açıkladı. Başkan Halil Arda, “Bundan sonraki görevimiz Gaziemir’i hakkıyla ve layıkıyla yönetmek” dedi.

ANNE-BABASININ ELLERİNİ ÖPTÜ, HAYIR DUASINI ALDI

Kazandıktan sonra ilk iş olarak anne ve babasını ziyaret eden ve hayır dualarını alan CHP Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Başkan adaylığım sürecine annemle babamın ellerini öpüp hayır dualarıyla başlamıştım. Bu sabah yeniden ellerini öptüm. Bugünlere gelmemde büyük emekleri var. Allah başımdan eksik etmesin. Sağolsunlar varolsunlar” dedi.

"BUNDAN SONRAKİ GÖREVİMİZ GAZİEMİR’İ HAKKIYLA VE LAYIKIYLA YÖNETMEK"

Sandık başına giden ve oy kullanan tüm Gaziemirlilere teşekkür eden CHP Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Seçimi rekor oyla kazanacağımızı biliyordum. Örgütümün önüne, ‘rekor oyla kazanacağız’ şeklinde bir hedef koymuştum. Hep birlikte o hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bundan sonraki görevimiz Gaziemir’i hakkıyla ve layıkıyla yönetmek. Halil Arda adaletli bir insandır. Sandığa giden ve oy veren tüm hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Hepsinin başkanı olacağım. Güzel bir ekibimiz var. En fazla kadın belediye meclis üyesini aday olarak gösterdik. Gaziemir yönetimine kadın eli de değecek” sözünü verdi.

Editör: Haber Merkezi