CHP İzmir 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Doktor İdris Yavuzyılmaz, CHP iktidarında kurulacak olan “Kadın Bakanlığı” ile kadınların karşı karşıya kaldığı tüm sorunlara köklü çözümler getirileceğini söyledi.

CHP’li vekil adayı Doktor İdris Yavuzyılmaz, adeta üs kurduğu Bakırçay Havzası’nın ilçeleri Bergama, Dikili, Kınık, Ödemiş, Foça, Aliağa ve Menemen’de seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Her gün farklı bir noktada vatandaşlarla görüşen Yavuzyılmaz, ev ziyaretlerinde de bulunuyor. Doktor İdris Yavuzyılmaz, yaptığı konuşmalarda toplumun tüm kesimlerinin özellikle de kırsal bölgelerde yaşayan kadınların sorunlarına her fırsatta değinerek, CHP iktidarında kadınların karşı karşıya kaldığı tüm sorunlara köklü çözümler getirileceğini belirtiyor.

Ziyaret ettiği mahalle ve köylerde kadın seçmenlerle de bir araya gelen CHP’li Yavuzyılmaz, Kadın Bakanlığı’nın kurulması, kadınların karşı karşıya kaldığı şiddet ve töre cinayetleri başta olmak üzere, yaşama eşit haklarla katılımını ve hizmetlere erişimi ile karar mekanizmalarında yer alışını engelleyen tüm sorunları ortadan kaldıracak düzenlemelerle ilgili detaylı açıklama yaptı.

Yavuzyılmaz, 24 Haziran seçimleri sonrasında CHP’nin iktidara gelmesi ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte, toplumun tüm kesimlerinin olduğu gibi Cumhuriyeti var eden kadınların da sorunlarına köklü çözümler getirileceğini ifade etti. CHP’nin 24 Haziran seçim beyannamesinde en önemli satır başlarından birinin de toplumsal yaşamda kadın-erkek eşitliğini sağlamak olduğuna vurgu yapan CHP’li vekil adayı Yavuzyılmaz, “Bu ilkemiz doğrultusunda kurulacak olan Kadın Bakanlığı ile kadınlarımızın her türlü sorunu ilk elden, ivedilikle bakanlık düzeyince çözüme kavuşacaktır” diye konuştu.

AKP hükümetinin kadına bakışı ve uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle kadınların toplumsal yaşamın dışına itildiğini belirten İdris Yavuzyılmaz, “Dünya Ekonomik Forumu’nun 2017 Kasım raporuna göre cinsiyet eşitliği endeksinde Türkiye, 144 ülke arasında 131’inci sırada yer alıyor. Yani toplumsal yaşamda, eğitim, sağlık, ekonomi ve siyaset alanlarında kadın katılımı, hizmetlere erişimi ve karar mekanizmalarında yer alışı yönlerinden gelişmiş ülkelerinin çok çok gerisindeyiz. Dahası son sıralardayız. Bu da AKP hükümeti ile birlikte kadın-erkek ayrımcılığı had safhaya çıktığının net göstergesidir. Bu ayıba CHP iktidarında kuracağımız Kadın Bakanlığı ve toplumsal yaşamda kadın-erkek eşitliğini sağlamak amacıyla hayata geçireceğiz yasa ve mevzuatlarla son vereceğiz” şeklinde konuştu.

CHP İzmir 2’nci Bölge Milletvekili Adayı İdris Yavuzyılmaz, CHP iktidarında kadın istihdamında SGK priminin işveren payının % 25'ini devletin ödeyeceğini, kadınların istihdama katılımını artırmak için çalışanlarının % 20'den fazlası kadın olan işletmelere, her % 5'lik ilave kadın istihdamı için 1 puan kurumlar vergisi istisnası sağlayacağını bildirdi. Yavuzyılmaz, “İktidara gelmemizle vakit kaybetmeden Genel Sağlık Sigortası primleri devlet tarafından ödenen her haneye aylık 1000 TL Aile Maaşı bağlayacağız ve ilk Aile Maaşı’nın da 2018 Eylül ayından itibaren ailenin gerçek reisi kadınların hesabına yatıracağız. Aile Sigortası kapsamında Aile Maaşı bağlanan ailelere ayrıca; aylık 25 TL su, 50 TL elektrik desteği ile birlikte kış aylarında aylık 100 TL ısınma desteği vereceğiz. En önemlisi de Aile Maaşı’nın vergiden istisna olmasını, hiçbir şart altında haczedilememesini ve el konulamamasını sağlayacağız” dedi.

CHP’li vekil adayı Yavuzyılmaz, yeni doğum yapmış çalışan anneler içinde emzirme iznini 2 saate çıkaracak yeni bir uygulama getireceklerini, ebeveyn iznini kamuda 6 ay olmak üzere artıracaklarını, çocuk bakımının ortak yükümlülük olduğunu gözeterek, erkeklerin de bu izin sürecinden faydalanmasını sağlayacaklarını da sözlerine ekleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kadının toplumdaki rolünü güçlendirirken aile yapısını da güçlendirecek uygulamaları hayata geçireceğiz. Her mahallede kamu, belediye ve özel kuruluşlar eliyle, çalışan anneler için kreşlerin yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. İş yerlerinde emzirme odası ve kreş açma yükümlülüğünü sadece kadın çalışanların değil, tüm çalışanların sayısına göre belirleyeceğiz. En düşük emekli maaşı 1500 TL olacak. Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Biz ne yapacaksak ailelerimizin güçlenmesi, refah düzeyinin en üst seviyede olması için yapacağız. CHP varsa halk için vardır. Halkımızın da, esnafımızın da, çiftçimizin de, işçimizin de, emeklimizin de, gençlerimizin de, kadınlarımızın da hep yüzünü güldüreceğiz”

Editör: Haber Merkezi