Cengiz Aldemir/ANKARA- Meclis Genel Kurulu'nda konuşan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, iktidarı ekonomi ve Romanlara yönelik şiddet üzerinden sert bir dille eleştirdi.

KANUN TEKLİFLERİ HALKA DOKUNMUYOR

iktidarın İstanbul Finans Merkezi Kanun Teklifini, ''kutuplarda buzdolabı fabrikası açma girişimi'' sözleriyle eleştiren Purçu, hükûmetin vatandaşın güncel sorunuyla ilgili hiçbir çalışma yapmadığını, kanun tekliflerinin halka dokunmadığını vurguladı. Purçu, "Çiftçinin, esnafın hâli belli, vatandaş yoksulluktan inim inim kırılıyor; siz hiç alakası olmayan, bir hayal ürünü ne ekonomiye katkısı olacak ne vatandaşa katkısı olacak ne de ülkeye katkısı olacak bir kanun teklifiyle bu saatte bizim karşımıza çıkıyorsunuz. Ülkenin gündemiyle hiç alakanız yok. Sokakları bir gezin de vatandaşın, esnafın, çiftçinin, yatırımcının hâlini bir görün bakalım" sözleriyle tepki gösterdi.

ELEKTRİĞE, MAZOTA İNDİRİM TEKLİFİ YOK

Hükûmetin, genel kurula elektrik, mazot, benzin fiyatlarının düşürülmesiyle ilgili hiçbir teklifle gelmediğini vurgulayan Purçu, "Ülke yansın, uçuruma sürüklensin; sizin keyfiniz rahat, zaten sıkıntı yok, vatandaş ne olursa olsun. Gelin, bir görün bakalım vatandaşın hâlini beyler. Pazara, çarşıya çıkın bakalım, bir asgari ücretli evinin kirasını ödeyebiliyor mu? Elektriğini, suyunu ödeyebiliyor mu, bir görün bakalım. Bu elektrik fiyatlarının sebebini açıklayan bir hükûmet yetkilisi gelsin bakalım, şu kürsüde vatandaşa niye elektrik fiyatları artıyor, niye mazot fiyatları durmadan artıyor bir açıklasın. Bir an önce seçim gelecek, gideceksiniz, bu ülke de refaha kavuşacak Cumhuriyet Halk Partisinin, Millet İttifakı'nın iktidarıyla" diye konuştu.

ROMANLARA TERÖRİST MUAMELESİ YAPILIYOR

İstanbul Ataşehir Roman mahallesine yönelik polis baskınını dile getiren Purçu, iktidar sıralarına dönerek, "Ataşehir'de bir Roman düğünü oluyor, Terörle Mücadele şubeden polisler geliyor Roman mahallesindeki düğüne, diyor ki: "Burada bu düğünü yapamazsınız ey Romanlar! Gideceksiniz, düğün salonunda yapacaksınız." Bizimkiler de gariban "Biz burada yapacağız." diyor. Vay efendim, bunu sen mi söyledin? Ondan sonra, orada "Kenan" diye bir amir "Ulan" diyor tövbe haşa "Buranın Allah'ı benim lan." diyor. Romanları, tutukluyor, içeriye atıyor; yer misin yemez misin? Dişler kırılıyor, gözler morartılıyor, dudaklar patlıyor, kollar kırılıyor, işkence üstüne işkence; bir de terörle mücadele şubede yapılıyor. Ya, Roman mahallesinin terörle ne alakası var ya? Onu oraya gönderen emniyet müdürünün Allah belasını versin. Romanları her şeyle sınayabilirsiniz ama ülkesine ihanetle, vatanına, milletine, bayrağına ihanetle suçlayamazsınız. Vatanımız için her şeyi yaparız" diye seslendi.

EMNİYET İÇİNDEKİ ÇÜRÜK ELMALARI AYIKLASIN

Emniyet Müdürü ve "Kenan" ismindeki polis memuru hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu göreve çağıran Purçu, "Ben ilçe emniyet müdürünü aradım, bana diyor ki: "Sen beni niye arıyorsun ya!" Küstahlığa bak! Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Milletvekiliyim, ben ararım; vatandaşın sorunu için, bilgi almak için ararım. Hangi hakla bana "Sen arayamazsın beni!" diyor ya! Türk milletinin, şerefli Türk polisinin bir üyesi; böyle kendini bilmez, böyle davranamaz arkadaş! Polis teşkilatı şerefli bir teşkilattır, içinizdeki çürük elmaları ayıklayın! Ne demek ya Roman mahallesine Terörle Mücadele şubesinin gidip düğün basmasının ne alakası var? Daha öncesinde Ataşehir'de bir Roman çocuğunu döverek çöplüğe "ölü" diye attılar sustuk" ifadelerini kullandı.

ROMAN MAHALLELERİ TATBİKAT BÖLGESİ OLDU

Emniyeti, Roman mahallelerini tatbikat bölgesi haline getirmekle suçlayan Purçu, konuyla ilgili bilgi ve belgeleri paylaşarak tepkisini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin her yerinden bize işkence fotoğrafları...bu da raporlar bakın. "Resul Bayır" diye adamı... bu da devlet hastanesinin raporu; ne ağız kaldı ne diş kaldı ya! Bir Roman mahallesinde düğün olacak diye, ne demek bu ya! Lütfen polis teşkilatımızın o şerefli durumuna kimse leke getirmesin. Biz polisimizi de askerimizi de seviyoruz; bağrımıza basıyoruz ya! Bizim çocuklarımız askere davulla zurnayla gidiyor bu ülkeyi bu kadar seviyoruz, bize bunu mu reva görüyorlar! Söylüyorum Bakanlığa, bizim mahallemize terörle mücadele ekibini göndermeyin. Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü gönderdi, küstahça da cevap veriyor, bir de o Kenan denen amir midir nedir "Romanların benden çekeceği var." diyor. O polisi de oradan almazsanız asli görevinizi yapmamış oluyorsunuz."

Editör: Haber Merkezi