AKP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ sosyal medya hesabı üzerinden bir kadının fotoğrafını kullanarak zeytinyağı fiyatlarına dikkat çeken ve gelen tepkiler sonrası istifa eden CHP'li Buca Belediye Meclis Üyesi Bülent Uygur'a yönelik, "Kadına karşı şiddetle mücadele ettiğimiz gibi; bu zihniyete sahip olanlarla da mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Büyükdağ'a cevap veren CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, "Biz CHP’li kadınlar eşitlik arayışımızda erkeklerin bize verdiği kadar değil, anayasal haklarımızın verdiği kadar haklarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Partili bir meclis üyesinin yapmış olduğu yanlışlığın gereği yapılmış ve netice istifa ile sağlanmıştır. Kadınlara karşı yapılan hataların affedilmediği ve affedilmeyeceği ortaya konulmuştur. Siyaseten gereği yapılmıştır. Ancak; kadınlarımızın eşit temsiliyetini istediğimiz yasanın, TBMM'sinde erkek milletvekili arkadaşları ile RED oyu kullanan kadın vekillerin, kadın hak arayışlarındaki “Mücadelelerinin sonuna kadar sürdüreceğiz” sözleri sadece kadının dövülmesi veya öldürülmesini mi kapsamaktadır?" ifadelerini kullandı.

'UNUTMADIK'

"Kadınların yaşam haklarının destekleyicisi konularını kapsayan ve ilk imzalayanı olduğumuz İstanbul Sözleşmesi’nin bir gece yarısı tek imza ile iptalini sağlayan Cumhurbaşkanın tek neden dahi açıklamamasına tepkisiz kalarak yaşamlarını kaybedenlerin ardından “sizlerin haklı mücadelenizi sonuna kadar sürdüreceğiz” demeye devam mı ediyorsunuz?" diye soran Uçar, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Biz CHP’li kadınlar,“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadınlara yönelik ‘Kadın mıdır, kız mıdır; kadınla erkek eşit olamaz, fıtrata aykırıdır sözlerini unutmadık. Çiftçilerimize ‘Ananı da al git’ dediğini unutmadık, Maliye Bakanının, ‘Kadınlar iş aradığı için işsizlik var’ dediğini unutmadık,  Bülent Arınç’ın ‘Kahkaha atan kadın iffetsizdir’ dediğini unutmadık,  ‘Tecavüze uğrayan kadın kürtaj yaptırmasın’ sözlerini unutmadık. Biz AKP tarafından kadınlara yönelik sarf edilen nefret ve linç söylemlerinin hiçbirini unutmadık.

Parti farkı gözetmeden tüm kadınların siyaseten değil kadın olarak samimiyetle eşitlik arayışında bulunmalarını arzu ettiğimizi bildiririz.

Kadın hakları ve kadına şiddete karşı mücadelenizi sürdürmek istiyorsanız yaşam hakkımızın sigortası olan İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar yürürlüğe girmesi için verdiğimiz mücadeleye ortak olmanızı bekliyoruz."


 

Editör: Haber Merkezi