İZ GAZETE- CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun Menemen'deki seçimlerin iptal edilmesine yönelik osyal medya hesabı üzerinden bir video yayınladı.

"Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri, tüm demorkatik kurallara uygun olarak yapılan seçimi içine sindirememiş, yargı eliyle bir hukuk skandalına imza atmıştır. AKP yöneticileri kurallarını kendilerinin belirlediği kura seçimine itiraz etmiş, İzmir 2. İdare Mahkemesi de seçimleri iptal etmiştir" ifadelerini kullanan Seyit, "Bu en hafif tabiriyle hukuksuzluktur, vicdansızlıktır. Kura seçimin tüm kuralları AKP'li yöneticiler tarafından belirlenmiştir. O gün biz de bu kurallara itiraz etmedik, seçimin sonucuna saygı duyacağımızı söyledik. Şimdi kendi adayları seçilmeyince çamura yatanların bu hukuksuzluğuna ne diyeceğiz? Önce seçimi çalmak için belediye meclis üyelerine baskı yaptılar, sonra kuradan çıkan sonucu da hazmetmediler. Her fırsatta 'milli irade' diyenler, şimdi milli iradeyi gasbetme, hukuku da buna alet etme peşindeler. Açıkça söylüyorum, mahkemenin bu kararı bizim için yok hükmündedir. Menemen halkının iradesinin çalınmasına, milli irade hırsızlığına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Torun, yaptığı yazılı açıklamada ise, "Menemen Belediyemizin Başkan Vekili, 1 Aralık’ta Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerden sonra, kura yöntemiyle belirlenmiştir. Kendi adayları seçilmeyince çamura yatan milli irade hırsızlarına açıkça söylüyorum: Mahkemenin bu kararı bizim için yok hükmündedir! Menemen'e Darbe" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yolsuzluk iddiaları üzerine tutuklanması ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından Menemen Belediye Meclisi’nde gerçekleşen başkanvekili seçiminde Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Deniz Karakurt ile AKP’li Aydın Pehlivan’ın yarışmış ve 4 tur şeklinde gerçekleşen seçimde eşitlik yaşanması sonrasında kura çekilmişti. Cam kavanoz içinde yapılan kura sonucunda CHP’li Karakurt başkanvekili seçilmişti. Seçim sonrası AKP tarafından Bölge İdare Mahkemesine yapılan itirazda kararda mahkeme itirazı haklı bularak çekiminin yeniden yapılmasına karar verdi.

Editör: Haber Merkezi