YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, CHP’li Meclis Üyesi Bülent Sözüpek’in, sokak hayvanlarına yönelik verdiği önerge, AKP’li Meclis Üyeleri’nin önergesiyle oluşturulan ‘Sokak Hayvanlarını Koruma Komisyonu’na ilk önerge olarak havale edildi.

Vatandaşların, zor durumdaki yaralı sokak hayvanların tedavilerini üstlenmek zorunda kaldıkları dikkat çekilen önergede, “Belediyemizin merkez ilçelere hizmet veren 1 adet hayvan ambulansı bulunmaktadır,  diğer ilçelerimize de aynı hizmetlerden faydalanacağı, belediye bütçesinin uygunluğuna göre 1 adet daha hayvan ambulansı alınmasını ve acil bilgi ve destek alınması gereken durumlar için çağrı merkezi kurulmasını öneriyoruz.” denildi.

'MOBİLYA ATIKLARINDAN, KEDİ EVİ'

Ayrıca verilen önergede, Mobilyacılar Odası ile birlikte mobilya atıklarından kedi evleri yapılarak, uygun görülen parklara konulması ve sokak kedilerinin barınacağı yerlerin arttırılması, bu projede yer alacak hayvan dostu mobilyacı esnafına da her yıl 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü’nde ödüllendirilmesi, böylelikle vatandaşların da bilinçlendirilmesine katkı sunulması, istendi.

Sözüpek’in sunduğu önerge komisyonda karara bağlanırsa, Büyükşehir Belediyesi Meclis Gündemi’nde görüşülecek. Meclis’te kabul edildiği takdirde can dostlar adına önemli bir adım atılmış olacak.

Editör: Haber Merkezi