İZGAZETE - Meclis toplantısında konuşan Sözüpek, “Arkadaşlarımız düşünceleri söyledi. Herkesin eleştirilerine saygı duyuyorum bende fikirlerimi söylemek istiyorum. Yalnız bu ihalelerin belediye kanunu var, şartnameleri var. Tabi başkanımızda bunun cevabını verecektir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ve devlet vatandaşının hakkını, hukukunu ve can güvenliğini korumakla sorumludur.” dedi. Sözüpek, “Bunu buradan belirteyim bir de sayın Vahap Bey’in belirttiği, sayın Aziz Kocaoğlu’yla ilgili iddalar hakkında konuşmak istiyorum. Karabağlar’da ve İzmir’de büyük hizmetlere imza atan Aziz Bey, 14 yıldır İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanı. Bu ismi kimsenin bireysel olarak kirletmeye, adını lekelemeye ve onun adına sosyal medyada hakaret içerikli sözler kullanmaya hakkı yoktur. Bunu yapan arkadaşı ben buradan kınıyorum. Daha öncede aynı şekilde genel başkanımıza böyle bir söylemde bulunmuştu.” ifadelerini kullandı.

AZİZ KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Büyükşehir belediyesinin hem İzmir’e hem Karabağlara örnek hizmetler verdiğinin altını çizen Sözüpek, “Bunların birkaç tanesini isterseniz sayayım. Sonuçta bunlarda bizim faaliyetlerimiz, sosyal belediyecilik anlayışı olan, hizmet anlayışı insana dayalı olan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığı hizmetler. Türkiye’nin en nitelikli konser salonu, en büyük doğal yaşam parkı, en modern buz spor salonu...Ayrıca ilk opera binası İzmir’de inşa edildi. Avrupa Birliği standartlarına uygun ileri biyolojik atık su arıtma sistemlerinde İzmir Türkiye’de bir numara. İzmir; bu hizmetleri fuar alanları, engelli yaşam parkları, tramvayları, modern görünüme sahip bulvarlarıyla taçlandırmıştır. Bunların hepsini anlatsak sabaha kadar Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini anlatmamız gerekiyor. Ben şahsım adına Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Dört yüz yılla yargılanmasına rağmen İzmir’e büyük hizmetler veren, bu ülkeye ‘örnek model bir iyiyi’ yaratan, İzmir’i Avrupa standartlarında bir kent seviyesine taşıyan ve Türkiye’de örnek alınması gereken bir il yapan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.

"BİZ KARABAĞLAR’DA MUHALEFET DEĞİL İKTİDARIZ"

Sözüpek sözlerini şöyle tamamladı:

“Güneşin her zaman doğudan doğduğunu biliyoruz ama ben 2019’da güneşin İzmir’den doğacağına inanıyorum. Karabağlar da buna örnek bir kent olarak İzmir’e katkı sunacaktır. Eleştiriler, eksik yanlar tabi ki olacaktır. Önemli olan hep birlikte belediye meclis grupları olarak, neler katabiliriz birde bunlar konuşulsa, keşke topluma sosyal proje olarak neler verebiliriz, bunları tartışsak. Meclis gruplarında herkes elinden geldiği kadar herkes çaba sarf ediyor ama biz Karabağlar Belediyesi’nde muhalefet değiliz, iktidarız. Sadece Türkiye genelinde biz muhalefetiz. Sizin yapmadıklarınız ortada. Bizimde Karabağlarda yaptıklarımız ortada. Zaten bunu halk teveccüh edecek, 2019’da seçimini yapacak. Eğer biz iyiysek, eğer düzgün şeyler yapıyorsak, bizi onure edip bayrağı tekrar Cumhuriyet Halk Partisi olarak sırtlayacağız.”

Editör: Haber Merkezi