Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) tarafından düzenlenen törene CHP’yi de temsilen katılan İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Geleceğimize ışık tutabilmek için tarihimizi iyi bilmemiz gerekir. Totaliter rejimin baskılarına ve zulmüne direnerek canı pahasına kimliğine ve onuruna sahip çıkanlara bin selam olsun” dedi.

HÖH tarafından düzenlenen törene CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı, HÖH Genel Merkez Yöneticileri ve Milletvekilleri, Türkiye’den gelen belediye başkanları, bölge belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı,törenlerde duygusal anlar yaşandı.

“KİMLİKLERİNE VE ONURLARINA SAHİP ÇIKTILAR”

Totaliter rejimin baskılarına ve zulmüne dikkat çeken Milletvekili Sındır, “Bulgaristan’da dönemin totaliter rejimi tarafından uygulanan asimilasyon politikalarında hayatını kaybeden soydaşlarımız anısına buradayız. Burada milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bunun için çok şehit vermiş, cesur yürekli kardeşlerimizle beraberiz, omuz omuza dayanışma içerisindeyiz. Bir milleti millet yapan sevinçte, kıvançta da; yasta, tasada da aynı duyguları hissedebilmektir. Burada yurttaşlarımızın eline diken batsa biz bunun acısını Anavatan’da hissediyoruz. Türkan bebek, özgürlüğün, bağımsızlığın, millet olmanın mücadelesi ve simgesidir” dedi.

“SELAM OLSUN”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan selam getirdiğini söyleyerek sözlerine devam eden Sındır, “Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere şahsım adına burada bu anmayı düzenleyen tüm kardeşlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Genel başkanımız yaşadığınız acıları paylaşıyor ve bir daha böyle büyük acıların yaşanmamasını diliyor. İnsana, insan haklarına karşı yapılan saldırılar asla kabul edilemez. 1984 yılında yaşanan acılar insanlık tarihinde bir kara leke olarak kalacak. 34 yıl önce asimilasyon sürecini protesto esnasında hayatını kaybeden 17 aylık Türkan bebeğe ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu acıyı hiçbir zaman unutmayacağız. Unutmayacağız ki bir daha yaşanmasın. Totaliter rejimin baskılarına ve zulmüne direnerek canı pahasına kimliğine ve onuruna sahip çıkanlara da bin selam olsun. Geleceğimize ışık tutabilmek için tarihimizi iyi bilmemiz gerekir” dedi.

“BARIŞIN EGEMEN OLDUĞU, SAVAŞSIZ BİR DÜNYA İSTİYORUZ”

Sözlerini barış mesajıyla sonlandıran Sındır şöyle konuştu: “Ömrüm ve sağlığım el verdiğince birçok defa katıldığım anma törenlerinde bundan sonra da hep yanınızda olacağım. Barış ve kardeşlik için burada olacağım. Unutmayın kardeşçe bir yaşam tüm insanlığın elinde. Bugün ülkemiz, coğrafyamız ve dünya huzurlu bir yaşama ve barışa özlem duyuyor. Çevresini önemseyen, insana ve insanlığa değer veren, farklılıklara saygı duyan ve hoşgörüyle yaklaşan bir anlayışta olmak zorundayız. Barışın egemen olduğu, savaşsız bir dünyada yaşamak istiyorsak bunu başarmak zorundayız. Ayrımcılığın olmadığı; huzurun egemen olduğu bir dünyada yaşamak dileğiyle.”

Editör: Haber Merkezi