İZ GAZETE - CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter canlı yayında yerel seçim sürecine yönelik değerlendirmelerde bulunurken, İzmir’in sorunlarına da dikkat çekti. Geçtiğimiz haftasonu gerçekleşen parti meclisi toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’in onaylanmasına yönelik açıklamalarda bulunan Serter, “Tunç Başkanımız deneyimli bir isimdir. Prensipli, projelere hakim ve çalışkan bir isim olarak Seferihisar’ı marka ilçe haline getirmiştir. İzmir’in kendi marka değeri oldukça yüksek olduğu için burada da, bizlerin de katkısıyla, başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum.” ifadeleri kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığında 15 yıl görevde bulunan Aziz Kocaoğlu’nun iş dünyasından gelen bir isim olarak yönetim kademesinde etkili olduğunu belirten Serter, Başkan Kocaoğlu’nun İzmir’e kattığı değerler için teşekkür ederek gelecek hayatında başarılar diledi. İzmir’de aday listelerine değerlendiren İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Listelerimiz İzmir profiline çok uygun. İnceleyerek ve araştırılarak yapılan seçimlerde adaylarımızın başarılı olacağına ve arkadaşlarımızın bu süreçten sonra partimiz için ciddi çalışmalar yürüteceklerine inanıyorum. Seçilen arkadaşlarımız kendilerini iyi hem köylerinde hem ilçelerinde hem illerinde kendilerini iyi hazırlamış adaylardır.” açıklamalarında bulundu.

‘İZMİR’DE BİR KARŞILIĞI YOK’

AKP belediye başkan adayı Nihat Zeybekci’nin adaylığına yönelik değerlendirmelerde bulunan Serter, “İzmir’de merkezi hükümete yaptığımız ödemeler gelen değere denk gelmiyor. İzmir üvey evlat gibi kenarda tutuluyor. Eski Ekonomi Bakanı Zeybekçi’nin İzmir’e ne katkısı oldu ki şimdi Büyükşehir adayı oluyor? İzmir her bakımda güzel kadını da erkeği de kendisi de. Gözü en azından insana bakarken güzel görüyormuş bakanımızın. Başarılar diliyorum ama İzmir’de bir karşılığı olmayacaktır. Sadece güzellikler üstünden oy istenmez” dedi.

Millet İttifakı’nın yereldeki etkilerine vurgu yapan İzmir Milletvekili Serter, “Şuna inanıyorum ki 30’da 30 yapacağız ve orası İYİ Parti burası CHP diye bir ayrım yapmayacağız. ” ifadelerini kullandı. Yerel seçimlerde Foça’da kursiyer asker olarak göreve gelen askerlerin oy kullanmasına yönelik açıklamalarda bulunan Serter, “Orada göreve gelecek evlatlarımız 26 Şubatta başlayıp 3 ay görevde kalacaklar. Bu arkadaşlarımız Türkiye’nin çeşitli illerinden geliyor ve ikamet ettikleri yerlerde oy kullanmak istiyorlar. Savunma ve İç İşleri Bakanlığı’ndan şunu talep ediyorum, 3-4 günlük izinleri verelim 31 Mart Yerel Seçimlerinde kendi memleketlerinde oy kullansınlar. Burada kullanacakları oylar onlara yaramayacaktır. Onların da arzusu bu yöndedir. Oy kullanmak en doğal hakkımız, onlar da bizim evlatlarımız.” dedi.

LAFTA DEĞİL CEPTE KRİZ

Ekonomik krizin konuşulduğu Yerel Gündem programında krizin İzmir’e etkilerini değerlendiren Serter, “İzmir bir liman kenti ve İzmir’de işler kötüyse bütün Türkiye’de kötü demektir. Kemeraltı esnafımız, çalışanlarımız, insanlarımız bitmiş bir vaziyette. Sadece lafta değil cepte ekonomik kriz var. İnsanların cebinde para kalmadı. 17 yılda buraya gelmesinin sorumlusu da kendileridir. İzmir aynı zamanda bir turizm kentidir. Artması gereken turist sayısı eksiliyor. 8500 yıllık tarihi olan kentimize gelen turist sayısının da artmasını istiyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Belediyelere sağlanacak yardım ödeneklerinin Cumhurbaşkanına bağlanmasını siyasi bir cumhurbaşkanı kendi partililerine destek verecektir diye ifade eden Serter, sistemin bu şekilde olmaması gerektiğine dikkat çekti. Serter, “81 il de kendi evladı gibidir hükümetin. Bu illerin nüfus ve ekonomik kriterlerine göre eşit paylar dağıtılmalıdır. Biz herkese eşit davranılması talebindeyiz ama yapılmayacağını da biliyoruz. Bu eziyeti halka çektiriyorlar. Halk da sandıkta cevabını verecektir.” diye vurguladı.

‘YIKILSIN DİYE GÖZÜNÜN İÇİNE BAKIYORLAR’

CHP İzmir milletvekili Bedri Serter geçtiğimiz hafta gündeme getirdiği Tarihi İzmir Elektrik Fabrikası müzeye dönüştürülmesi önerisini “Tarihi İzmir Elektrik Fabrikası muhteşem bir binadır. Uzun senelerdir yıkılsın diye gözünün içine bakıyor idareler. Bir eğitim kuruma dönüşmesini hedefliyorum. Arkasında, eski Sümerbank Fabrikasında yer alan Nevvar Salih Eğitim Kampüsü var. Bu iki yapının entegre olmasını ve fabrikanın dönüştürüleceği müze ile beraber bir kampüs haline getirilip bağdaşmasını istiyorum.” ifadeleriyle açıkladı.

‘İZMİR İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

Cumhuriyet Halk Partisinin seçim güvenliği çalışmaları olacağını da belirten Serter, artık her şeyin doğru olması gereken bir noktada ciddi çalışmalarda bulunacaklarını vurguladı. 31 Martta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde İzmir seçmenine açıklamalarda bulunan İzmir Milletvekili Serter, “İzmirliler CHP’nin neferidir. Süreci doğru götürüyoruz buna inansınlar. Katkılarını sosyal medyada da sokakta da görüyoruz. Bu seçimlerde yüzde 80’e yakın ilçe belediye başkan adayı değişikliğimiz oldu. Yeni bir kan, can ve motivasyonla İzmir için mücadele edeceğiz. Seçmenden sabır, destek ve sandıklarına sahip çıkmalarını bekliyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi