Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP'li Serter, "İzmir'de 2015 'te temeli atılan ve 2021 'de biteceği belirtilen Şehir hastanesinin yapımına devam edilmektedir.Gama-Türkerler konsorsiyumunda gerçekleşen inşaatın ne zaman biteceği de merak konusudur. Ayrıca, geçtiğimiz haftalarda inşaatta çalışan işçilerin de maaşlarını alamadıkları kamuoyuna yansımıştır. Hastaneye ulaşımın bir başka problem noktası olduğu bilinmekle beraber İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bayraklı belediyesi sahil şeridinden Şehir hastanesine ulaşacak bir teleferik projenin de hayata geçirmek için çalışmalar sürdürdüğü bilinen bir gerçektir" dedi.

Şimdiye kadar ne harcandı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ya, "Yap-İşlet-Devret Modeliyle yapıldığı bilinen söz konusu hastanenin devam eden inşaatı için 2015 'ten Haziran 2021 'e kadar olan süreçte ne kadar para harcanmıştır?"sorusunu yönelten CHP'li Serter, şu sorularında yanıt yanıt istedi:

Devletin kasasından toplam çıkacak miktar ne?

-Yap-İşlet-Devret modeliyle yapımı devam eden İzmir Şehir Hastanesi 'nin inşaatı ne zaman sona erecektir? Ve öngörülen açılış tarihi itibariyle devletin kasasından çıkacak toplam rakam ne kadar olacaktır?

- Bugüne kadar sağlık sistemi noktasında hastanenin açılmamış olmasının maddi zararları neler olmuştur?

Editör: Haber Merkezi