YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi’nin gazeteci kökenli milletvekili Atila Sertel İstanbul seçimleri öncesi ve sonrasında medyanın durumunu gazetemize özel değerlendirdi. Sertel, aynı zamanda sosyal medya hesabında, isimlerinin önünde gazeteci, sunucu, akademisyen gibi sıfatlar bulunan yandaş isimlerin olduğu kolaj yapılmış bir fotoğrafı paylaşarak, “Siz olmasaydınız. Bu kadar büyük fark olmazdı” diyerek, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul seçimindeki aldığı tarihi oy farkına gönderme yaptı. Sertel’in paylaşımı sosyal medyada büyük ilgi gördü.

İşte o paylaşım:

Uzun yıllar gazetecilik yapan, ‘Türkiye Gazeteciler Federasyonu’ ve ‘İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ gibi kurumlarda başkanlık görevinde bulunan CHP’li vekil Sertel, “Yandaş kanallarda yandaş isimler, bütün akşam milletin sinirlerini bozdular, hakaret etiler. Bu büyük farkta onların mutlaka etkisi var” dedi.

‘BU KAFAYLA DEVAM ETSİNLER’

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim öncesinde TRT Haber’de Fatih Er ve Şebnem Bursalı’nın konuğu olmuştu. FETÖ lideri ile fotoğrafları ortaya çıkan ancak programda İmamoğlu’na terör sorusu soran Bursalı’yı hatırlatan CHP’li Sertel, “Kendisi Fetullah Gülen terör örgütü lideri ile görüşen, önünde el pençe divan duran sözde gazeteci TRT’ye çıkarıldı. Böyle bir insan, tertemiz bir insana terör ile ilgili soru sorabilir mi? Bir söz vardır, ‘Camdan kulede oturuyorsan, karşındakinin evine taş atmayacaksın’. Şimdi bunlar insanlara ahkâm kesiyorlar, ağır ithamlarda bulunuyorlar. Ben kendilerine o yüzden de teşekkür ettim aslında. Böyle devam etsinler, bu kafayla Tayyip Erdoğan’a iyilik yaptığını zannediyorlar ama çok büyük kötülük yaptıklarını toplum görüyor” diye konuştu.

‘YÜZDE 8’LİK MEDYA, YÜZDE 92’LİK MEDYAYI YENDİ’

Medyaya rağmen gelen AKP’nin, kendi yarattığı medya düzeniyle gideceğini dile getiren Sertel, “Tayyip Erdoğan iktidara geldiği dönem öncesinde, medyadaki haksızlıklardan yakınıyordu, şimdi biz yakınıyoruz. Yüzde 92 iktidar medyası var, yüzde 8 bizim sesimizi duyurabildiğimiz medya var. Namuslu, dürüst olan yüzde 8’lik medya, yüzde 92’lik medyayı yendi.” ifadelerini kullandı.

‘BİZDEN HİÇKİMSE KÖTÜ SÖZ SÖYLEMEDİ’

İstanbul seçiminden sonraki gün yandaş medyanın ‘Demokrasi Kazandı’ şeklindeki manşetlerini de eleştiren Sertel, “Seçim öncesi her türlü hakareti edeceksin, ‘Seçimi kazandığın da gerekirse seni görevden alacağım’ diyeceksin, her türlü anti demokratik uygulamayı yapacaksın sonra da ‘demokrasi kazandı’ diyeceksin, bu inandırıcı olmuyor! Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün vekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe örgütleri, herkes alandaydı. Hiç kimse aykırı, kötü bir söz söylemedi. Bizim için söylenen hakaretleri ise sabırla içimize attık. Ama halkımız gerekli dersi verdi. Bu dersi anlamayanlar ise hem ülkemize hem de iktidara zarar vermeye devam ediyorlar.” açıklamasında bulundu.

‘GERÇEK GÜNDEME DÖNÜLMELİ’

Türkiye’de artık gerginliğin bitirilerek gerçek gündeme dönülmesi gerektiğini savunan Sertel, “Ekonomik sorunları çözmemiz gerekiyor. Yatırımcıyı ülkeye çekmemiz lazım. Demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri geri getirmemiz lazım. İşsizlere iş bulabilmek için, yeni yatırım alanları yaratmak lazım. Bunlar için de en başta TBMM çatısında bütün siyasi partilerin bir araya gelmesi gerekiyor. Ama hala medyada ‘İstanbul halkı yanlış yapmıştır’ diyen tipler var. Halkın tercihine yanlış yaptı diyen zihniyet, demokrasiyi uzak bir zihniyettir. Bunlar Türkiye’ye zarar veriyor, dikkat etmek gerekiyor. İçlerinde kripto FETÖ’cüler de var.” şeklinde konuştu.

‘GÜVENİLİR OLARAK UĞUR DÜNDAR’I GÖRÜYORLAR’

CHP’li Sertel, ‘AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, kendisine zarar verdiğini söylediğiniz bu medya düzeninde bir dönüşümü sağlamak ister mi?’ sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Açıkçası, hiçbir siyasi parti lideri medya ilişkilerine karışmamalı. Ne destek olmalı ne de parasal finans sağlamalı. Medya kuruluşlarının tek desteğinin halk olduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor. İzlenmeyen, güvenilmeyen, okunmayan bir medya düzeni yarattılar. O kadar güvenilmez insanlarla kuşatıldıklarını biliyorlar ki; iki parti adayının katıldığı canlı yayın yönetimi için güvenilir buldukları isim Uğur Dündar oluyor. Uğur Dündar tuzakları görüp reddince, ikinci olarak FOX TV’de bağımsız gazetecilik yapan İsmail Küçükkaya’yı tercih ediyorlar. Demekki kendi yarattıkları isimlerden güvenilir kimse bulamıyorlar.”

Sertel sözlerini, “Her şey çok güzel olacak dedik ve oldu. Bundan sonraki günlerin, halkımız için daha da güzel olabilmesi için gayret sarf edeceğiz” diyerek noktaladı.