Gizem TABAN/İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, kendisiyle ilgili ‘görevde alınma’ iddiaları ve kadın figürü içeren sosyal medya paylaşımı konusundaki eleştiriler hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

ŞENOYAR'IN SÖZ KONUSU PAYLAŞIMI:

‘AMACIM DOĞA KATLİAMINA DİKKAT ÇEKMEKTİ’
Eleştiri toplayan sosyal medya paylaşımına ilişkin soruyu yanıtlayan CHP İlçe Başkanı Şenoyar, asıl amacının, Tire’de orman ve tarım alanları içerisine kurulmak istenen mermer ocağına dikkat çekmek olduğunu söyledi. Sosyal medya paylaşımı ile ilgili hükümete yakın Yeniasır Gazetesi’nde çıkan haberlerle ilgili konuşan Şenoyar, “Yandaş medyanın, başarılı bir ilçe başkanı olarak bana karşı cephe oluşturması normal. AKP’nin politikalarını beğenmeyen, CHP’nin iktidar olmasını savunan, aynı zamanda doğa katliamlarına karşı hassasiyet gösteren bir ilçe başkanıyım. Figür olarak paylaştığım robot bir kadın resmi. Bu noktada kadınlarla ilgili algı oluşturtuldu. Herkesin desteklemesi ya da desteklememesi söz konusu değil. Ancak oradaki gerçek, insanın içini acıtan; Tire’nin orman dokusunun yok edilmesiyle karşı karşıya kalınması. Biz burada bu katliamların ve talanların yapılmasına karşıyız. Gerçek konu budur. Diğer konu; siyaset yapma, tribünlere oynamak için yapılmıştır. Burada dikkat edilmesi gereken şey; bir parmak bir noktayı gösteriyorsa, parmağa değil noktaya bakmak gerekiyor. Benim yaptığım paylaşım doğa katliamına dikkat çekmek üzerine yapılmış bir paylaşımdı” açıklamalarında bulundu. 


İDDİALAR HAKKINDA NE DEDİ?
Şenoyar, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin, Tire programını söz konusu paylaşım nedeniyle iptal ettiği hakkındaki iddialarla ilgili, “Bu programlar 3 gün önce de 5 gün önce de değişti. Sürekli değişen programlarımız var. Günün anlamına göre programlar değişebiliyor. İl Başkanımız öyle uygun görmüş, takdir etmek gerekiyor. Ama CHP Milletvekillerinin hiçbirinin birbirinden farkı yoktur, hepsi çok değerlidir. Halkımız, yaptığımız ziyaretlerde bizi çok iyi karşıladı. Çalışmamız aksamadı” diye konuştu. ‘Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyeleri bu konu ile ilgili sizinle konuştu mu?’ sorusuna yanıt veren Şenoyar, “Öyle bir konu konuşulmadı” ifadelerini kullandı. Şenoyar, ‘Konuyla ilgili İl Başkanı Deniz Yücel ile bir görüşme yaptınız mı?’ sorusuna ise, “İl Başkanımız çok yoğun, CHP’yi iktidar yapmak için hepimiz 4 koldan çalışıyoruz. O da bu konu ile ilgili hiçbir şey konuşmadı. Zaten başkanımızın vakti yok. Her gün çalışıyor” yanıtını verdi.  ‘Söz konusu paylaşım nedeniyle görevden alınacağınıza dair iddialar hakkında ne söylersiniz, iddialar asılsız mı?’ sorusuna cevap veren Şenoyar, “Ben dereyi görmeden paçayı sıvamam” dedi.

Editör: Haber Merkezi