ÜRGEN TEPE- SERAP ATKAN/ İZ GAZETE- Hakan Şenoyar gazetemize verdiği demeçte seçim startı verilmeden önce Tire'de ilçe örgütü olarak çalışmalarına başladıklarını söyleyerek AKP'nin dini siyasete alet ettiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütün şehir yasası ile Tire'de yaptığı yatırımların partinin oy oranlarına yansıyacağını vurgulayan Şenoyar Tire'de oy oranlarını 1-2 puan artacağını vurguladı.

"AKP DİNİ SİYASETE ALET EDİYOR"
Şenoyar verdiği demeçte " Çalışmamızı Cumhuriyet Halk Partisi'nin daha önceki seçimlerinden farklı yürütüyoruz. Tire'de önceki referandumda start verilmeden 1 ay öncesinden hazırlıklarımızı tamamlayarak çalışmalara başladık. Güzel sonuçlar almıştık Tire'den.
Şimdiki seçim çalışmalarında farklılık yapmaktayız AKP siyasete dini alet ettiği gibi eğitiminde alet etmeye başladı. Ramazanda bilinçli olarak insanların propaganda yapmasını engelleyecek  manevi baskı ile seçime gitti.Cumhuriyet Halk Partisi dini inançlara sahip çıkan ancak dini siyasete alet etmeyen demokrat bir partidir.kendimizce farklı bir strateji geliştirdik, bizler de namaz kılıyor bizlerde oruç tutuyor,bizlerde ibadet ediyoruz ama biz dini camileri okulun bahçelerini asla siyasete alet etmedik, ve asla düşmanımızla eksik rekabet yapmadık." diyerek AKP'nin dini siyasete alet etmesine tepki gösterdi.

AFRİN OPERASYONU NE İŞE YARADI!

"Kendimizce çalışma geliştirdik, kenar mahalleler de bir mahallede  4 evde iftar yemeği veriyoruz, verdiğimiz yemekler kimse tarafından duyurulmuyor,görülmüyor bir tek yemek yiyenler biliyor.ben kendim dahi gittiğimde siyaset yapmıyorum,yemek yemiyorum. Ama insanlara Türkiye deki politikanın ne halden ne hale geldiğini artık tuzun koktuğunu anlatıyoruz insanlara . Afrin diye operasyon yapılıyor, PKK'yı bitireceğiz deniliyor, son 4 gün içerisinde 18 şehit geliyor. O zaman Afrin'in ne işe yaradığını biz vatandaşa sorduğumuz zaman vatandaş bize bir anlam veremediğini ifade eden bakışlarla bakıyor."

"217 SANDIK GÖREVLİSİNİ LİSTEYE BAKMADAN YAZDIM"

Şenoyar seçim için tüm hazırlıklarını bitirdiklerini söyleyerek sandıklarda görev alacak üyelerin hazır olduğunu söyledi. Şenoyar 217 sandığımız var 217 sandık kurulu üyesinin  hepsinin ben hiçbir listeye bakmadan isimlerini yazdım, hepsini de tanıyorum. Kimin ne görev yapacağını bildiğim için sandıklarımızı tespit ettik,bugün itibari ile seçim kurulundan görev kağıtları çıkıyor akşamüzeri yada yarın sabah alacağız onları dağıtıyoruz. Sandık kurulu üyelerimizin 217 sinin 100'nün eğitimini tamamladık 117 sinin de eğitimi bu cumartesi bitiyor.
Köyler de büyükşehir belediyesinin büyükşehir yasasını geçtik den sonra ne kadar zor bir durumda kaldığını ifade ederek ama görevi olmadığı halde üretim yollarının asfaltlanmasına kadar rica ediyoruz
Aziz beyden, Dallık yolu, Derebaşı yolu, Yeni Çiftlik yolu,Büyük Kadir yolu …tüm bu yolların asfaltlanmasını sağlıyoruz.şuan işler başladı ve asfaltlanmaya başladı.

OYLARIMIZ ARTAR

Geçen seçimde %64 oy aldık. Bu seçimdeki konjonktür farklı Millet ittifakı olarak girdiğimiz bu seçimde bu sonuçları kestirmek zordur. Ancak Tire de şunu iddia ediyorum tiredeki  %41'lik oy oranın 3-4 puan üzerine çıkacağız. Yani %45 oy bekliyorum.Evet alır.CHP'liler kendi partilerine sahip çıkar bizde bunun üzerine 1-2 puan artırırız.

 

Editör: Haber Merkezi