Polat, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’den CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, neden vekil adayı olduğundan nasıl bir vekillik yapmak istediğine kadar bir çok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

İNANILMAZ BİR TEMPOSU VARDI

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin bir günlük İzmir mesaisini değerlendiren Polat, “Muharrem İnce’nin İzmir programını başından sonuna kadar takip ettim. İnce’nin inanılmaz bir temposu vardı, bu anlamda kendisini kutlamak lazım. Halkla çok ciddi gönül köprüleri kurduğunu görüyorsunuz. Bazen örgütler istedikleri kadar çalışırlar fakat maya tutmadıysa hiçbir şey olmaz. Halkın olumlu tepkisini görünce o mayanın tuttuğu net bir şekilde görülüyor. Tüm ilçelerde mükemmel bir ilgi vardı. Havanın sıcak olmasına rağmen sıcağa aldırış etmeden Muharrem beyi dinlediler. CHP’nin son yerel seçimde kazanamadığı ilçelerde bile ciddi bir halk desteği aldı Muharrem bey. Muharrem İnce bize İzmir’de inanılmaz bir başarı yakalayacağımızı gösterdi. Performansıyla partimizin umudunu ve şevkini harekete geçirdi. Örgütümüz kendi içinden çıkacak bir Cumhurbaşkanı adayına susamış. Toplum kendisiyle diyalog kurabilecek bir Cumhurbaşkanı’na susamış. Türkiye’nin hızlıca normalleşmeye ihtiyacı olduğu bu dönemde Muharrem İnce bunun baş aktörü olacaktır” dedi.

GENEL BAŞKANIMIZIN HERKES GURURLANDIRAN PERFORMANSI VAR
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokrasi adına önemli işler yaptığına dikkat çeken Polat, “Genel Başkanımızın herkesi gurur duyduran bir performansı var. Benim jenarasyonumdan birçok insan Genel Başkanımız ile birlikte söz sahibi olmaya başladı. Genel Başkanımız liderliğini pekiştire pekiştire gidiyor. Son dönemlerde yaptığı başarılı işler Türkiye demokrasisi için çok önemli. Genel Başkanımız yaptıklarıyla iktidara geldiğinde istikrarı sağlayabilecek bir görüntü veriyor” dedi.

TOPLUMUN BÜTÜN KESİMLERİYLE OLUŞTURULMUŞ BİR BEYANNAME
CHP’nin seçim beyannamesinin detaylı, uzun süre çalışılmış, toplumun bütün kesimleriyle oturulmuş bir beyanname olduğunu ifade eden Polat, “ Programı incelediğinizde Türkiye’de inanılmaz sorunları olduğu görebiliyoruz. Aslında Türkiye’nin potansiyelini de ortaya çıkaran bir beyanname” dedi.

İYİ BİR EKONOMİ İÇİN CHP İKTİDARA GELMELİ
Uluslararası Politik Ekonomi Uzmanı olarak ülke ekonomisini yorumlayan Polat, şunları söyledi: Umarım Türkiye ekonomisi patlamadan, parçalanmadan ehil ellere teslim olur. Türkiye’ye güvenin azaldığını görüyoruz. Para korkak bir şey, güvensizlik hissettiği yerde durmaz kaçar. Ülkemizde yerli ve yabancı sermaye ülkeyi terk ediyor. Bu şekilde her sabah daha fakir bir şekilde güne başlarız. K1obiler batma noktasına geldi. Dolar’ı durduramıyorlar. Dolar’ı durdurabilmenin tek bir yöntemi var o da Dolar çıkışını durduracak yasal düzenlemeler yapılmasıdır. O yasal düzenlemeler de güven vermelidir. Demokrasiye geçmek hukukun üstünlüğünü kabul etmektir. Adam yarın uyandığında servetinin ne durumda olacağını bilerek gelecektir Türkiye’ye. Yatırımcıların doğrudan yatırıma özendirilmesi gerekiyor. Rant amacıyla gelen yabancı sermayenin Türkiye’ye katacağı çok bir şey yok. Ama doğrudan yatırım olarak gelmesi Türkiye ekonomisine çok şey katar. Örneğin İzmir Serbest Bölge’deki bir firmanın burayı kapatıp Fas’a gitmesi Fas’ın daha güvenilir bir ülke olduğunu gösteriyor. Bu ülke adına üzücü bir şey. Hızlı bir şekilde yabancı sermayeyi Türkiye’ye çağırıp doğrudan yatırıma özendirilmesi gerekiyor. Bizim partimizin programında bunları da bulabilirsiniz. Projelerimizi geliştirdiğimizde ülke ekonomisi hızlı bir şekilde düzelecektir. Bizim halkımızın bir ekonomik öykünün sonuna gelindiğinin görmesi gerekiyor. Toplumun iyi bir ekonomi için CHP’yi iktidara getireceğine inanıyorum.

İZMİR’İN KÖYLÜSÜ KÖYÜNDE KALDI
İktidarın İzmir’e yönelik “Mega köy” eleştirilerinin büyük haksızlık olduğunu ifade eden Polat, “ Kentlilik anlayışı eğer betonlaşmaksa, İzmir’e bu açıdan bakarlarsa evet köy olarak göreceklerdir. İzmir’in köylüsü köyünde kaldı. Kırsalda insanlar hayatlarını mutlu ve para kazanarak sürdürebiliyor. Örneğin Tire’de Tire Süt ile bir başarı hikayesi yazıldı. Bayındır’da, Bademler’de insanlar emeklerinin karşılığını alıyor ve köyünde kalarak zenginleşiyor. İzmir farklı bir ekonomik modelin içinde. Bunu böyle algılamak lazım. İzmir’in köylüsü köyünde mutlu, şehre akmıyor. İzmir’in köylüsü köyünde kalınca da iyi tarım, iyi gıda ortaya çıkıyor. İyi ki de köylülerimiz köyünde kalmışlar, onlar mutlu biz mutluyuz” dedi.

BİRİNCİ NEDEN ANNEM
“Adaylıkta rotanız neden yerel seçim değil, genel seçim oldu?” sorusunu yanıtlayan Polat, “Bunun birinci nedeni annemdir. Küçüklüğümden beri çok büyük bir hayalimdi. Annem hırslı, aydın bir Cumhuriyet kadınıdır. Ondan kaynaklı olarak bir hemşehrimiz milletvekilliği yemini ederken oğlumu da böyle görebilecek miyim dedi ve hikayemiz yazılmaya başladı. Siyasetin içine girince bir şeyleri değiştirebilme kapasitenizi görünce fırsatı da yakalamışken dosya aldım. Ben hep belirttim, yufka bir yüreğim var. Maalesef ülkenin işsizlik problemi var. Belediye başkanı olduğum zaman o istihdam problemlerinin altında ezilip giderdim. İradem onu kaldırmazdı. Ancak genel yaklaşımlarla bu problemleri çözebileceğimize inanıp genel daha rahat siyaset yapabileceğimi düşündüm. O yüzden genel siyaseti seçtim” diye konuştu.

EL KALDIRIP İNDİREN VEKİL OLMAYACAĞIM
24 Haziran’da milletvekili seçilmesi halinde yapmak istediği milletvekili modelini anlatan Polat, “ Meclis’e girdiğim zaman ilk dikkat edeceğim husus kentten kopmamak olacak. Ailemi alıp da Ankara’ya taşınmayacağım. Türkiye’nin milletvekili olmaya çalışacağım. Her ilimizde insanlarımıza dokunacağım. Ülkenin tüm sorunlarına yetişecek donanıma sahip olmaya çalışacağım. Okuyan, araştıran ve araştırdığını Meclis’te soru önergelerine, kanun tekliflerine dönüştüren aktif bir vekil olacağım. Oturduğu yerden el kaldırıp indiren vekil olmayacağım. İtiraz eden bir vekil olacağım. Bu kentin hakettiğini alabilmesi için sonuna kadar mücadele vereceğim. Seçmenlerimiz ve partililerimiz bu konuda rahat olsunlar” dedi.

9-10 ZORLAYABİLİRİZ
24 Haziran’da İzmir özelinde tahminini dile getiren Polat, “Ben Muharrem İnce’nin turundan önce 7-7’yi koruyabileceğimizi düşünüyordum. Fakat Muharrem İnce ile tarif edilmez bir umuda döndü benim içimdeki düşünceler. Bizim 9-10’u zorlayabileceğimiz bir atmosferle karşılaşırsak kimse şaşırmasın” dedi.


HİÇ DURMAK İSTEMİYORUM
“Samimi bir şekilde söylüyorum hiç durmak istemiyorum” diyen Polat şöyle devam etti: Yerimde durmak, yatmak gibi bir düşüncem yok. Şu an televizyon programı bitsin de hemen gidip çalışayım, birilerinin elini sıkayım diye düşünüyorum. Ben hızlı bir şekilde yaklaşık 10 tane ilçemizi ziyaret ettim. İlçe başkanlarımıza ve örgütümüze bedenimi yoracağımı söyledim. Bana nerede ihtiyaç varsa orada programlar dışında da çalışacağım. Ödemiş Pazarı’ndan çıkıp Kınık’a yetişebilecek enerjim var. Bana verilen programı harfi harfine uyup üstüne koyarak çalışacağım. Üzerimde bir sorumluluk var. Bölgeyi ve örgütleri tanıyorum ve her zaman örgütümle birlikte olacağım. Hep birlikte “Artık tamam” diyeceğiz.

Gerçek İzmir

Editör: Haber Merkezi