Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a İzmir’de kaç kişinin işsiz olduğunu ve işsizlik oranının hangi seviyede bulunduğunu soran Polat, “Daha fazla istihdam yaratılması ve işsizliğin önüne geçilmesi için Bakanlığınız nezdinde yürütülen bir çalışma var mıdır?” diye sordu. İzmir’de yoksulluk sınırının altında yaşayan kaç kişi bulunduğunun ve bunların kaçını çocukların oluşturduğunun açıklanmasını isteyen Polat, “Yoksulluğun önüne geçilmesi konusunda yürütülen bir çalışma var mıdır?” sorusunu yöneltti.

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Türkiye’nin olduğu kadar İzmir’de de giderek büyük bir sorun haline gelen işsizlik ve yoksulluğu TBMM gündemine getirdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a İzmir’de kaç kişinin işsiz olduğunu ve işsizlik oranının hangi seviyede bulunduğunu soran Polat, “Daha fazla istihdam yaratılması ve işsizliğin önüne geçilmesi için Bakanlığınız nezdinde yürütülen bir çalışma var mıdır?” diye sordu. İzmir’de yoksulluk sınırının altında yaşayan kaç kişi bulunduğunun ve bunların kaçını çocukların oluşturduğunun açıklanmasını isteyen Polat, “Yoksulluğun önüne geçilmesi konusunda yürütülen bir çalışma var mıdır?” sorusunu yöneltti.

“İŞSİZLİK VE YOKSULLUK BÜYÜK SORUN”

CHP’li Polat, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Türkiye’de yer alan 311 Organize Sanayi Bölgesi’nden 13’ünün İzmir’de bulunduğunu anımsattı. Küçük sanayi siteleri, KOBİ’ler, organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler ve teknoparklar, yarattığı istihdam olanakları ve üretimleri ile İzmir’in olduğu kadar ülkemizin sanayisine ve ekonomisine de katkı sağladığını vurgulayan Polat, “Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen İzmir, işsizlik ve yoksulluk başta olmak üzere önemli sosyal sorunlarla karşı karşıya bulunmaktadır” dedi.

10 YIL İÇİNDE KAÇ ŞİRKET KAPANDI?

İzmir’de önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle 10 yıl içinde aylar itibariyle açılan ve kapanan şirket sayısının kaç olduğunu soran Polat, “Bu şirketler hangi sektörlerde yer almaktadır? Kapanan şirketlerin faaliyet sürelerine ilişkin veri var mıdır? Kapanan işyerlerinin kapanma nedenleri konusunda yapılan bir araştırma var mıdır? Varsa bu araştırmanın içeriği ve sonuçları nedir?” sorularını yöneltti.

“İZMİR’DE KAÇ YOKSUL VAR?”

İzmir’de yoksulluk sınırının altında yaşayan kaç kişi bulunduğunu ve bunların kaçını çocukların oluşturduğunu soran Polat, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“-Yoksulluğun önüne geçilmesi konusunda yürütülen bir çalışma var mıdır?

-2002 yılından önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde yıllar itibariyle İzmir’de işini kaybedenlerin sayısı ne olmuştur? Bu kişilerin sektörlere göre dağılımı nedir? İşini kaybeden kaç kişiye işsizlik ödeneği bağlanmıştır?

-İzmir’de işsizlik oranı nedir? İlçelere göre işsizlik oranına ilişkin yapılan bir çalışma var mıdır? Var ise sonuçları nelerdir?

-Daha fazla istihdam yaratılması ve işsizliğin önüne geçilmesi için Bakanlığınız nezdinde yürütülen bir çalışma var mıdır? Bu çerçevede uygulamaya konulması düşünülen yeni bir istihdam teşvik paketi bulunmakta mıdır? Varsa ne zaman uygulamaya konulması planlanmaktadır?”

Editör: Haber Merkezi