TUGAY CAN / İZGAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi'nde Olağanüstü Kurultay tartışmaları devam ediyor. İmza sayısı tartışmaları devam ederken,geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu  “İş bitmiştir, dışarıda kalmamak lazım. Yine de karar sizin. Ben gerekli mesajları vermiştim ancak Genel Merkez bu mesajları almadı” ifadelerini kullanarak, delegeleri imza atmaya çağırmıştı.

AZİZ KOCAOĞLU'NU MU KASTETTİ?

tvDen'de Ümit Kartal'ın sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Mahir Polat, ise Olağanüstü Kurultay tartışmalarıyla ilgili çok sert açıklamalra imza attı. Polat "Makamı ne olursa olsun, manipüle ederek, delegeyi tehdit ederek birtakım işlere girişmeyi doğru bulmuyorum." dedi. Polat'ın bu ifadeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun geçtiğimiz hafta ki açıklamalarına yönelik olarak yorumlandı.

"AKP'DE İHTİYARLAYAN HACCA GİDER, BİZDE PARTİ KARIŞTIRIYOR"

tvDen'de Ümit Kartal'ın sorularını yanıtlayan Polat, "Delegelerimizi tek tek arayıp,yetişin diyorlar. Koca koca adamlar ne işleri var da delegeyi arıyorlar? Delegelerimiz hürdür. Sen gideceksin delegeyi makamına çağıracaksın, böyle bir şey var mı? Arkadaşlar bu parti sosyal demokrat bir parti. Elinizdeki yetkileri,geri dönüşüm tesisine çevirecek işler yapmadan kullanın. Bu partide delege isterse kurultay toplanır. Cumhuriyet Halk Partililer olarak kurultay karşısında boynumuz kıldan ince." ifadelerini kullandı.

Polat sözlerini şöyle sürdürdü;

"Makamı ne olursa olsun, manipüle ederek, delegeyi tehdit ederek birtakım işlere girişmeyi doğru bulmuyorum. İnsanlar belli bir yaşın üstüne gelmişler. Bu partide ciddi emekleri var. AKP'nin ihtiyarlayan tabanı hacca gider, camiden çıkmaz, namaz kılar. Bizimkiler gelir parti karıştırır. Parti değişim istediği zaman, delege oyunu verir." 

Editör: Haber Merkezi