İZGAZETE - TBBM’ye Mahir polat hakkında dokunulmazlığının kaldırılması yönünde fezleke gönderildi.

SUÇLAMA: KAMU GÖREVLİSİNE HAKARET VE İFTİRA

TBMM’ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderilen fezlekede Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar; kamu görevlisi olarak kendisine alenen hakaret edildiği ve iftira atıldığı iddiasıyla Polat’ın 25/06/2019 tarihinde üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınmasına yönelik yapmış olduğu; ‘’... öğrencilerimizin geleceğinin bir grup rantçıya peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz. Artık bu iş deprem meselesinden çıkmış siyasi bir hal almıştır. Güzel sanatlara olan düşmanlığınızdan vazgeçin’’ ve 29/06/2019 tarihinde ‘’Siyası rant uğruna milyonlarca lira para harcanarak yapılan yeni rektörlük binasına siz geçin, öğrenciler Alsancak’ta bulunan eski rektörlük binasında eğitimlerine devam etsinler. Ancak siz bunu sağlayamazsınız. Çünkü tekrar ediyorum. Rantçı ve peşkeşçisiniz’’ şeklindeki açıklamalarını delil göstererek müşteki sıfatıyla şikayette bulundu.

Yapılan soruşturma ile savcılık ‘rantçısınız ve peşkeşçisiniz’ sözlerinin ifade özgürlüğü ve eleştiri sınırlarını aşarak müşteki Hotar’ın; onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde hakaret ve iftira suçu olduğunu belirterek Anayasanın 83. Maddesine istinaden Mahir Polat’ın dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulmasına karar verdi.

DOKUNULMAZLIĞIMIZA DEĞİL, BİZİ SEÇENLERE GÜVENİYORUZ!

Karar hakkında İzgazete’ye açıklamalarda bulunan Polat; ‘’9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi taşınırken üniversitesinin rektörlüğü için sarf ettiğim ‘peşkeşçi’ sözleri nedeniyle hanımefendi savcılığa şikayette bulunuyor ama bu şekilde kendisi beni çok şikayet edecek. Benim de daha çok fezlekem gelecek. Ta ki onun hukuksuzluğu, üniversiteyi yanlı yönetmesi ortadan kalkana kadar, ben kendisine gerekli uyarıları her zaman yapacağım biz dokunulmazlığımıza değil, bizi seçenlere güveniyoruz. Derdimiz dokunulmazlık değil.’’ dedi.

BENİ DAHA ÇOK ŞİKAYET EDECEK!

Kararın 9 Eylül üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi taşınırken Nükhet Hotar hakkında sarf ettiği ‘peşkeşçi’ sözleri nedeniyle alındığını belirten Polat; ''Görevli memura hakaret nedeniyle hakkımızda böyle bir karar alındığını öğrendik. Güzel Sanatların taşınmasına karşı çıktığımızı belirttik, binaların uygun olmadığını belirttik ve sorduk ‘buralar birilerine peşkeş çekilip, ranta mı açılacak’ dedik. Bir de ‘kayyum rektör’ sözlerini kullanmıştım. Hotar da bunları görevli memura hakaret olarak görmüş ve savcılığa başvurmuş.

Görevli bir memurun tarafsızlıkla işini yapması gerekirken son günlerde gördük ki hala aklı siyasette kalan eski bir siyasetçi Nükhet Hotar. İstiyorsa buyursun siyaset yapsın dedik. Yine tekrarlıyorum bu şekilde kendisi beni çok şikayet edecek. Benim de daha çok fezlekem gelecek. Ta ki onun hukuksuzluğu, üniversiteyi yanlı yönetmesi ortadan kalkana kadar, ben kendisine gerekli uyarıları her zaman yapacağım. Kendisi de öyle savcılar bulup hakkımda fezleke düzenletebilecek mi göreceğiz. Dokunulmazlığımıza değil, bizi seçenlere güveniyoruz. Derdimiz dokunulmazlık değil. Ödevimiz bizi seçenlere karşı. Ödevimizi yerine getirirken bu tip insanların nasırlarına bastığımız bunlar olacaktır bundan sonra da. Onlar bizim umurumuzda değil. Tarafsızlıkla yönetilmesi gereken bir üniversitenin bilim yuvasının kimlerin elinde kaldığının da göstergesidir bunlar’’ dedi. 

Editör: Haber Merkezi