İz Televizyonu’nda Tugay Can ile Gün Doğdu programının konuğu olan Mahir Polat gündemi değerlendirdi.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, çiftçinin zor durumda olduğunu ancak peynir ithalatı yapıldığını hatırlatarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye seslendi. Polat, “Tek adama gücün yetmiyorsa, kendi vicdanını dinle ve istifa et” dedi.

'ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ'

CHP İl Gençlik Kolları Kongresinde basın mensuplarına karşı yapılan saldırıyı değerlendiren Polat, partinin Yüksek Disiplin Kurumunda olduğunu o yüzden çok bir şey söyleyemeceğini dile getirerek, ‘Şiddetin her türlüsünün karşısında olduğunu’ vuruguladı. Kongrenin gergin geçeceğini hatta tartışmalara kendilerini de çekmeye çalıştıklarını söyleyen CHP’li Polat, “Gençler partinin ve Türkiye’nin teminatıdır” ifadelerini kullandı.

Son birkaç haftadır Sivil Toplum Örgütlerini ziyaret eden Polat, “Eğer bu hükümetle devam edersek, sürecin kendilerine de geleceğinin farkındalar, doğal olarak süreç odaları bir arada olmaya zorluyor. Esnaf dediğiniz kısım toplumun yüklerini alan, istihdama katkı koyan insanlar. Bu insanların toplanması lazım, bir Bakanlık kurulması lazım bu bizim 2018 seçim vaadimizde vardı. Maalesef bugün esnafın derdi çığ gibi büyüyor. Zaten kredi kartlarını takla attırarak yaşıyor esnaf bunlar için bütüncül çözüm Bakanlık kurmaktır” dedi.

PAKDEMİRLİ'Yİ İSTİFAYA ÇAĞIRDI: TEK ADAMA GÜCÜN YETMİYORSA...

Çitçilerin, tarlada çalışanın ve tacirin hayatından memnun olmadığını hatırlatan Mahir Polat, CHP’nin tarımla ilgili politikalarında liyakat olduğunu söyledi. Venezuala’dan peynir ithalatının köylüye küfür gibi olduğunu söyleyen Polat, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye seslenerek, “İstifa et, vicdanına sığıyor mu? Tek adama gücün yetmiyorsa, kendi vicdanını dinle ve istifa et” şeklinde konuştu. Ayıca Polat, Pakdemirli’nin Mermer işiyle uğraştığını fakat birden Tarım ve Orman Bakanı olduğunu bu kurumda tarımdan anlayan birinin olması gerektiğini söyledi. Çevre Komisyonunda olan Mahir Polat, Giresun’da yaşanan sel felaketine istinaden, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na rant bakanlığı benzetmesi yaptı.

Geçtiğimiz günlerde sona eren CHP Kurultayının değerlendirildiği programda Polat, “Manifestodaki her şey bizi heyecanlandırıyor ve biz bu heyecanla sahadayız. Dolayısıyla çok olumlu İkinci Yüzyula Çağrı beyannamemiz oldu. Beyannameye katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarımızda iktidar heyecanı var. Onun dışında kimin nerede görev aldığı çok önemli değil. Hepimizn ortak noktası Türkiye’ye aydınlığa çıkarma heyecanı” dedi.

Editör: Haber Merkezi