İZ GAZETE- Geçtiğimiz gün İzmir tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu'nun temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Buradan Ankara’ya seslenmek istiyorum: İzmir bu ülkenin şehri değil mi? İzmirliler bu ülkenin vatandaşı değil mi? Biz İzmir’i demir ağlarla örüyoruz. Eş zamanlı yürüttüğümüz 6 raylı sistem projesi var. Peki ya Ankara? Üzerinize aldığınız 4,5 kilometre uzunluğunda Halkapınar -Otogar metrosu nerede? Hükümetin 7 senedir yatırım planında olmasına rağmen neden adım atmadınız? Depremzedeler için istediğimiz krediyi ve onlarca projemizi ne zaman onaylayacaksınız?” ifadeleriyle iktidara yüklendi.

'SANA HOŞ GELİYOR'

İzmir Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, Soyer'in konuşmasını sosyal medya hesabı üzerinden, "İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Tunç Soyer yine apaçık bir şekilde yalan söylüyor. Utanmadan ve kızarmadan. İzmir ile ilgili onay bekleyen hiçbir proje bulunmamakta!  2 sene önce kendi ifadelerinle İzmir'e en önemli desteği AKP hükümeti verdi! Şimdi meydanda yalan söylemek sana hoş geliyor! Kirli siyaset yapıyorsun!" ifadelerini kullanarak alıntıladı. 

'BİR İMZA İÇİN ANKARA'DA BEKLEMEK ZORUNDA KALMAYACAKLAR'

Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu, "Kem söz sahibine aittir. Utanmadan, kızarmadan çökmüş AKP siyasetinin sözcülüğünü yapabilen Özgür Hızal, sözüm sanadır! Tunç Soyer'in tarihe geçecek hizmetleriyle sizi rahatsız ettiysek ne mutlu bize! Siyasi nezaket, terbiye ve had sınırlarını aşarak kullandığınız dil,bütün açıklığıyla içinizin aynası ve herkesin sizi anlamasına vesile olmuş. Özgür Hızal er ya da geç kurulacak sandık ile sadece sizi değil, kurduğunuz bozuk düzeni de değiştireceğiz. Kendi gücüyle, imkanlarıyla yatırım yapmak için çırpınan belediye başkanları bir imza için Ankara kapılarında beklemek zorunda kalmayacaklar" açıklamasıyla Hızal'a tepki gösterdi.  

Editör: Haber Merkezi