Salgın süreci boyunca bazı Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde maske ve dezenfektan üretimi yapıldığının bilindiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Bu durum defalarca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştır. Maske dezenfektan üretimi yapan bazı Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinin ürettiği maske ve dezenfektanların, Sağlık Bakanlığı'nın onayından geçemediği bilgileri eğitim kamuoyuna yansımıştır" dedi.

KAÇ LİSEDE ÜRETİM YAPILIYOR?

Konuyu meclis gündemine taşıyan Özkan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e, "Ülke genelinde kaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde maske ve dezenfektan üretimi yapılmaktadır?" sorusunu yöneltti.

SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYI VERİLMEDİĞİ DOĞRU MU?

Maske ve dezenfektan üretimi yapan ilgili liselere gerekli olan makine ve teçhizatı sağlamak için kaç ihale yapıldığını, bu ihaleleri hangi firmaların aldığını ve ne kadar ücret ödendiğini de soran CHP'li Özkan,

"Bazı Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin ürettiği maske ve dezenfektanlara Sağlık Bakanlığı tarafından hala onay verilmediği bilgisi doğru mudur? Doğru ise hangi liselerin ürettiği maske ve dezenfektanlar Sağlık Bakanlığı'nın onayından geçememiştir?" sorusuna da yanıt istedi.

Editör: Haber Merkezi