TRT Genel Müdürlüğü tarafından kullanılmakta olan mevcut yazılım programının yerine yıllık bakımı 33 milyon TL tutarında yeni bir yazılım programı alındığını belirten CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan,  "Bu yazılım için toplamda 150 milyon TL verilmesinin planlandığı, öte yandan bakım ücreti olarak yıllık 33 milyon TL verildiği bilgilerine ulaşılmıştır" dedi.

TRT'DE HANGİ YAZILIM PROGRAMLARI KULLANILMAKTADIR?

Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP'li Özkan Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'a, "TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde hangi yazılım programları kullanılmaktadır?" sorusunu yöneltti.

BAKIMINA 33 MİLYON TL VERİLDİĞİ DOĞRU MU?

Kullanılan yazılım programları ile ilgili hangi firmalarla sözleşme yapıldığını ve sözleşme yapılan firmalara yıllık ne kadar ücret ödendiğini de soran Özkan, "Yazılım programlarının bakımı için yıllık 33 milyon TL verildiği bilgisi doğru mudur? Doğru ise, hangi genel müdür tarafından bu sözleşme imzalanmıştır? Tüm bu süreçlerde ihalelere hangi firmalar katılmıştır?" diye sordu. 

2010-2021ARASI FİRMALARA NE KADAR ÜCRET ÖDENDİ?

Özkan şu sorularına da yanıt istedi: 2010-2021 tarihleri arasında TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde hangi ihaleler yapılmış, bu ihaleleri hangi fırma/şirketler kazanmıştır? Bu kapsamda yıllar bazında ihaleleri kazanan firmalara ne kadar ücret ödenmiştir?"

Editör: Haber Merkezi