İZ GAZETE- Geçtiğimiz gün, AKP TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "FETÖ'nün en önemli siyasi ayağı bizatihi Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve ekibidir” demiş, bu iddia Cumhuriyet Halk Partisi’nde büyük tepki uyandırmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, 'Özlem Akarsu Çelik ile Gündem' programına konuk olarak bu iddiaya tepki gösterdi. Videoyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Özkan, “'FETÖ'yü bitirmek için MGK kararına imzayı atan benim' diyor Erdoğan. İmzayı attın ama uygulamayan da sensin. Başbakanlık müsteşarı Ömer Dinçer'in kitabında var, 'siyasi sorumluluğunu alıp bu kararı yok ettik' diyor” ifadelerini kullandı.

'FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI BİZSEK, SİZ NE AYAKSINIZ?'

Tuncay Özkan, sunucu Özlem Akarsu’nun sorularını cevaplayarak, “Zırva olan, hakikate dayanmayan bir şeyi mantıkla izah etmek zordur. Bizi buna zorluyorlar. ‘Yılanın başı Amerika'da kuyruğu da Türkiye'yi karıştırıyor, Fethullah Gülen'in Türkiye'yi katiller demokrasisi, hırsızlar düzenine dönüştürmesine izin verecek misiniz’ diye soran ben, 6 yıl cezaevinde kalıp Fethullah'ın her şeyiyle mücadele eden, Fethullahçı savcılara ve hakimlere 'Siz Fethullahçısınız bu yüzden böyle davranıyorsunuz' diyen ben Fethullahçıyım. Ya da grup başkan vekilliğinden itibaren bütün yaşam biçimini bununla mücadeleye adamış olan Kemal Kılıçdaroğlu Fethullahçı ama onlar değil. FETÖ'nün siyasi ayağı bizsek siz ne ayaksınız kardeşim? Neden yaptınız bütün bunları?” dedi.

'AYNI MENZİLDE KAVGA ETTİLER, FETULLAH KAYBETTİ, ERDOĞAN DEVAM EDİYOR'

Özkan, Tayyip Erdoğan’ın ‘MGK kararına imzayı basan benim’ ifadelerine yönelik, “E bastın ama başbakanlığa gidince uygulamayan da sensin, onu ne yapacağız? Başbakanlık müsteşarının kitabı var. Orada her şey yazıyor. 'Geldik, oturduk, siyasi sorumluluğunu aldım bu kararı yok ettik' diyor” dedi.

CHP’li Özkan, “Aynı menzile giden iki grubun devleti ele geçirme kavgasında iç savaş yaşanması zaten doğaldır. Bu bir güç savaşıdır. Bu güç savaşına yol açan şey Recep Tayyip Erdoğan’ın sağladığı iktidar nimetleridir. İktidar nimetleri Fethullah Gülen ve ekibini o kadar büyütmüştür ki Erdoğan’a rakip olmuş, onu yok etmek istemişlerdir. Bu da onlarla mücadele etti. Aynı menzile giden ortaklar yolda iktidar kavgası verdiler. Fethullah kaybetti, Recep Tayyip Erdoğan yoluna devam ediyor. O yolculuğun adı devleti ele geçirme. Bugün bu yolculuk durdu mu, hayır durmadı. Kurumlarıyla birlikte devletimiz bugün aynı işgal mantığının etkisi altında. Biz toplumu özgürleştirmedikçe, iktidarın sağladığı bu baskı korku iklimini yok etmedikçe bu baskı devam edecek” ifadelerini kullandı.

‘BİZİ KENDİLERİYLE KARIŞTIRMASINLAR’

CHP’li Özkan, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanını, CHP'nin delegesini seçer. Başka hiç kimsenin Kuvayı Milliye ruhunu taşıyan delegeye etki etmesi mümkün değildir. Bizi kendileriyle karıștırmasınlar. Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin delegesi seçmiştir.” Dedi.

‘KASET BİR FETÖ KUMPASIYDI’

Özkan, önceki dönem CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ait olduğu ileri sürülen kasetin internette yayınlanmasının ardından Baykal’ın istifa etmesi hakkında da konuştu.

 “Deniz Baykal'ı iktidardan düşürülmesinin iki boyutu var. Kılıçdaroğlu'nun bu olayda anca mağduriyeti olur, geldiğinden beri bunla suçlanıyor. Kaset bir FETÖ kumpasıydı ama kaseti kim hazırlattı onu sormak lazım. Gözlüğünün üzerinden bakıp bunu orada değerlendirin diyen Erdoğan. Kemal Kılıçdaroğlu'na bu videolar getiriliyor, izliyor. Sonra kamuoyuna yansıdı. Bir gözlük kamerayla getirenler Erdoğan'ı çekiyor. Bunu burada, şunu şurada kullanın diyor. ‘Bu görüntüler gerçektir, ahlaksızlık yapmayın diyen kendisi değil miydi, MHP'li milletvekilleri ve bu olayla ilgili olarak. Siz de ahlaken çürüklük gösteriyorsunuz, zafiyet içerisindesiniz diyen kendisi değil miydi?” dedi.

‘AKLIMIZI KORUMAMIZ LAZIM’

Tuncay Özkan, “Dün öyle bugün böyle. Aklımızı korumamız lazım. Çok canları yandı evet ama asıl canı yanan Türkiye'dir. Bu mağduriyeti kaldırmanın tek yolu CHP'nin iktidarıdır. Bizim iklimimizde Fethullahçılığın yaşaması mümkün değildir"

‘NEREDEN BİLİYORSUN FETÖ’CÜ OLDUĞUNU?’

Erdoğan’ın Urla Belediye Başkanı'nın FETÖ'cü olduğu ortaya çıktı. Şu anda ne oldu? Tutuklu içeride. Bunların daha neleri çıkacak.” İfadelerine de ayrıca tepki gösteren Özkan, “Efendim Urla Belediye Başkanı FETÖ'cü diyor ki, bu yargılamaya müdahaledir, masumiyet karnesinin çiğnenmesidir. Nereden biliyorsun FETÖ'cü olduğunu, ya beraat ederse? O iddianameye bakarsak benim iki tane müebbet hapisim var. Altı yıl yattım cezaevinde ama beraat ettim. Aklı bırakıp hurafeye yöneleceksek olmaz” dedi.

Editör: Haber Merkezi