İZ GAZETE- İzmir’de kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler, camilerin merkezi sistemine girerek müzik yayını yapmıştı. Eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir ise konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan tutuklanmıştı.

İz Web Tv’de yayınlanan Ümit Kartal ile Potkal programına katılan; CHP Gurup Başkanvekili Özgür Özel ile CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan hem cami provokasyonuna hem de CHP’li Özdemir’in tutuklanmasına sert tepki gösterdi.

‘BİLEREK KUTUPLAŞTIRIYORLAR!’

Camilerde çalınan ‘Çav Bella’ marşının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile adeta bütünleştiğini belirten CHP’li Özgür Özel, Ramazan gibi mübarek bir ayda camilerden bu marşın çalınmasının açıkça provokasyon olduğunu söyledi. Özel, “Çocuk olsa buna aldanmaz” diyerek, söz konusu eylemin CHP aleyhine kullanılmaya çalışıldığını vurguladı.

Yapılan anketlerde AKP’nin oylarında çok ciddi düşüşlerin görüldüğüne dikkat çeken CHP’li Özel, iktidarın darbe, terör ve dini değerler gibi unsurları kullanarak kendi kitlesini korumaya çalıştığını, toplumu bilerek kutuplaştırdığını söyledi.

‘ALÇAKLIKTIR, BUNU NASIL SÖYLERSİN!’

Camide ezan ve İstiklal Marşı dışında hiçbir sesin yükselemeyeceği konusunda en net tavrı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığını da kaydeden Özgür Özel, “Biz, suçluları bulun ve hesap sorun diyoruz! Kim yaptıysa bu eylemi, en ağır cezayı verin. Bizim elimizde polis yok, Diyanet bize bağlı değil, İzmir Müftülüğü emrimizde değil! Eylemi yapanları bulmuyorlar, bir kadını sırf CHP’li kimliğinden dolayı tutukluyorlar. Olacak şey değil! Twitter’da, sanki suçu işleyen Banu Özdemir’miş gibi algı yaratılmaya çalışılıyor. Genel Başkanımız konuyla ilgili en net açıklamayı yaptıktan sonra dönüp diyorlar ki; ‘CHP camilerden ezan dışında sesler duymak istiyor’. Bu alçaklık başka bir şey değil! Bunu nasıl söylersiniz. Camilerden ezan yerine kendi propaganda şarkılarını çaldılar, biz o zaman da tepki gösterdik. Hata oldu diyip geçiştirdiler. İktidarın bunları yapmasının sebebi korkusunun büyük olmasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu, deneyimli bir siyasetçi olarak 1 ay önce bize şunu dedi; ‘Herkes çok dikkatli olsun bunlar her şeyi istismar etmeye çalışacaklar, tüm alanlarda CHP’ye saldıracaklar. Çünkü kaybediyorlar” ifadelerini kullandı.

‘SENİN HADDİN NEDİR?’

Büyük bir riyakarlık ve utanmazlıkla karşı karşıya olduklarını söyleyen CHP’li Özel, “Bu bir provokasyon ve failleri derhal ortaya çıkartın dedik. Ellerinde kamu güçleri müsaitken, İzmir’den AKP’li Genel Başkan Yardımcısı çıkmış ‘CHP söylemleri samimi değil’ diyor. Senin haddin nedir ki bizim samimiyetimizi sorguluyorsun.” diye konuştu.

‘BİZ EĞİLİRSEK, MİLLETE DİZ ÇÖKTÜRECEKLER’

CHP’li Banu Özdemir’in işlemediği bir suç yüzünden tutuklandığını ve sosyal medyada CHP’ye yönelik olumsuz bir algı yaratılmaya çalışıldığını kaydeden Özgür Özel, “Partimizin yeri bellidir. Bu parti, tehditlere ve şantajlara boyun eğecek bir parti değildir. Bir santim eğilirsek canımız çıksın. Biz buradayız, güçlüyüz. Ayaktayız. Kötü günler bitecek ve bu kötü ittifak sönecek. Biz bunlara teslim olmayız. Biz bir santim eğilirsek bu millete diz çöktürecekler” açıklamalarında bulundu.

‘CAMİYE SİYASET GİRMESİN DİYEN BİZİZ!’

CHP İzmir Milletvekilli Murat Bakan ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘camide, kışlada ve yargıda siyaset olmaz’ dediğini aktararak camileri en çok istismar edenin ve camileri arka bahçesi olarak görenin AKP iktidarı olduğunu söyledi. AKP’li Numan Kurtulmuş’un camide propaganda yaptığını, AKP’li Siirt milletvekilinin ‘Biz Erdoğan’ın ismini andığımızda salâvat getiririz’ dediğini hatırlatan CHP’li Bakan, “Din istismarı budur. Savcılık soruşturma açacaksa bunlara açsın. ‘Camilere siyaset girmesin’ diyen zaten biziz! Bu konularda altları ıslak olan bunlardır” diye konuştu.

‘TUTUKLAMA SİYASİDİR’

Kısa bir süre önce AKP Gençlik Kolu Başkan Yardımcısı’nın bir kavanoz mermiyi göstererek ‘darbe yapılırsa mermi hazırdır’ dediğini, Esra Noyan’ın ise ‘50 kişilik liste hazırladığı’ yönündeki sözleri dile getiren CHP’li Bakan, “Banu Özdemir ne yaptı peki Allah aşkına! ‘Müftülük ne yapıyor?’ dedi sadece. Yargı siyasallaşmış. Banu Özdemir’in tutuklanma süreci siyasidir. Siyasi mesajdır. Banu Özdemir masumdur. Bu bir provokasyon, kurban arıyorlardı. Kurban, Banu Özdemir oldu. Suçsuzluğunu hepimiz biliyoruz.” şeklinde konuştu.

‘GERÇEK GÜNDEM YOKSULLUK’

Türkiye’nin gerçek gündeminin yoksulluk, işsizlik gibi sorunlar olduğunu da kaydeden CHP’li Bakan, “Bir tsunami geliyor, dalgaları kıyıya vurmaya başladı. Sen Türkiye’nin kefen parasını yerel seçimlerde harcamışsın, şuan merkez bankası rezervi kalmamış ve dünya bankalarından borç alamıyorsun.
‘CHP şunu yaptı da ezan susmaz bayrak inmez’. Kimsenin ezanı susturmaya niyeti yok. Din ile siyaseti ayıralım diyen biziz kardeşim!” dedi.

‘ÇAV BELLA İLE AÇIKÇA SOYER’İ HEDEF ALDILAR’

Camilerden ‘çav bella’ çalınmasının açıkça Tunç Soyer’i hedef alma girişimi olduğunu söyleyen CHP’li Bakan, “Şuan İzmir’de yerel yönetim, merkezi hükümetin yapamadığını yapıyor. Toplumsal dayanışmayı sağlıyor. Bu korona günlerinde en çok ihtiyacımız olan şey dayanışmadır.
İktidar 5 tane maskeyi dağıtamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi maskematikler yaptı, halka ücretsiz maske dağıttı. Asıl mevzu bu işte! Onların yapamadığı toplumsal dayanışmayı biz yaptık. 10 binlerce insanın evinde kazanlarının kaynamasına sebep olduk. Tunç Soyer, bunu başardığı için hedef seçildi.” diye konuştu.

İktidarın oylarının eridiğini ve o yüzden de ezanı bayrağı her fırsatta bahane edeceklerini dile getiren CHP’li Bakan, “Kendi tabanını konsolide etmeye çalışıyorlar. Biz böyle bir savunma refleksiyle çekilecek durumda değiliz. Başımız dik bir şekilde bunu söylemeye ve Banu Özdemir’in de suçsuzluluğunu savunmaya devam edeceğiz. Sade Banu Özdemir’in değil; Osman Kavala’nın, Barış Pehlivan’ın, düşünce suçluların da masumiyetlerini haykıracağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi