İZ GAZETE - İz Televizyonu'nda yayınlanan 'Doğan Beyazgül ile Özgür Yorum' programının konuğu CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, soruları cevapladı.

'Çiğli'nin, ülkenin gülümsemesi biraz zaman alacak' ifadelerini kullandı. "Pandemi döneminde iyi bir sınav da atlattık. Özellikle CHP'li belediyeler sosyal devlet nasıl yönetilir sorusunu çok iyi cevapladılar. Çiğli'de işsizlik fazla. İlçe başkanı olarak bu tür duyumlar alıyorum, bu bizim için bir kanayan yara. Belediye başkanı CHP'li belediye başkanı ve yüksek bir oy aldı, tabii diğer faktörlerin ve Millet İttifakı'nın desteğiyle. Örgüt olarak belediye başkanının yanında olup diğer döneme oy oranını daha yükseğe getirmek istiyoruz. Bize çok iş düşüyor. Çiğli örgütü güçlü bir örgüt, işçilerimiz ve bürokratlarımız da öyle" dedi. 

'PARTİ İÇERİSİNDEKİ ELEŞTİRİLERİ, İKTİDAR PARTİSİNDE BİLE GÖRMEDİM' 

Çiğli'de keskin bir siyaset olmasına yönelik konuşan Özcan, "Çiğli'de 7'den 70'e herkes siyaset okur, siyaset bilir. Bu çok bilindik bir söylem. Politik olunması güzel ama ben ilçe başkanı olarak şundan rahatsızım, bizim en büyük handikabımız kendi içerisindeki acımasız eleştirilerimiz. Parti içerisindeki eleştirileri iktidar partisinde, bize muhalif olan tarafta bile görmüyorum. Bu eleştirileri dedikodularla ya da doğruluğu olmayan haberlerle yapıyorlar. İlçe başkanı sanki CHP'nin ilçe başkanı değilmiş gibi acımasızca uğraşıyorlar ya da belediye başkanıyla. Ben belediye başkanı seçilmeden önce herkesin gönlünde bir belediye başkanı yattığını ifade etmiş ve bütün başkanlara, adaylara eşit mesafede olacağımı söylemiştim. Ama bizi eleştirenler gerçekten belden altıya giriyor, hakaret seviyesine ulaşıyor. Sadece klavyeden yazmakla partililik olmaz. Ben, beni sertçe eleştiren insanların yüzünü bile görmedim. Bir kez olsun parti binasına gelmediler. Eğer bir eleştirin varsa gelip buraya konuşursun. Sosyal medyaya yazıp yandaş medyaya veya birilerine malzeme vermenin hiçbir anlamı yok. İleriki dönemlerde bu konuda daha acımasız olacağız" dedi. 

'BU BİR EKSİKLİK OLABİLİR, BENİM DE AKSATTIĞIM OLUYOR' 

Özcan, gelen eleştirileri değerlendirerek, "Karşıyaka Adliyesi'nin bir kısmı, Çiğli'nin eski belediye binasına taşındı. Kaymakamlığın karşısına büyük bir alanımız var, bu alanı otopark haline getirdiler ve tamamen ücretsiz. Tamamen alışıgelmișin dışında bir şey olabilir ama metropol bir yerde bu sık bir durumdur. Biraz sabrederlerse park sorunun değişeceğini düşünüyorum. Diğer eleştiri, belediye başkanının düğün ya da cenazelere gitmediği. Evet, önceki dönemde bazı belediye başkanları daha fazla düğüne ya da cenazeye gitmiş olabilir, bu bir eksiklik olabilir. Zaman oluyor biz de yaşıyoruz bunu. Benim de aksattığım oluyor. Bu eleştirilir, bu eksiklik olabilir. Ama belediye başkanının yoğunluğunu da anlamak gerekir. Ki pandemi gibi zor bir süreç geçiriyor. Ha, belediye başkanı gelmeli mi, evet gelmeli. Belediye başkanı halkın içinde olmalı" dedi. 

'BİZİ DIŞARIDAN VURMAN CHP' Yİ VURMAN DEMEK'

Yayını takip eden izleyicinin 'Çiğli'yi Çiğliler yönetmiyor mu, belediyedeki müdürlerin hepsi dışarıdan' sorusunu cevaplayan Özcan,"Bu iş bir çalışma işi, bunu belediye başkanı açısından söylüyorum. Yeni kurulan bir takım ve takımın teknik direktörü olarak düşünüyorum bunu. Ama burada bir algı oluşturulmaya çalışıyor. Belediye başkanının atadığı arkadaşlar kendi arkadaşları olabilir, parti içerisinde emek vermiş ya da CHP'li liyakatlı, eğitimli, başkanla uyumlu çalışacak arkadaşları getirdi. Belediye başkanı bir takım oluşturmuş, kendisi bu takımla iyi işler yapacağını biliyor. Belediyeye giren arkadaşların yüzde 99'u Çiğli'den neden bunu söylemiyor? Bizi eleştirebilirsin ama yüzümüze söylemen lazım. Bizi dışarıdan vurman, CHP'yi, altıoku vurman gerek" dedi. 

'BELEDİYE BAŞKANINI UYARMAM GEREKTİĞİNDE UYARIYORUM'

"Ben parti içi yarışlarda, ekipçiliğe çok inanırım" diyen Özcan, "İlçe başkanlığı adaylığımı son günlere bıraktım. Ben ikinci dönem başkanlığımı açıkladığımda ilçe Başkanı olmasam da diğer İlçe başkanının ekibinde bir gram eğilmeden çalışacağımı söylemiştim. Benim görevim 2023'deki seçimde başarılı olmamız için çalışmak. Ama çok değişik eleştiriler geliyor. Belediye başkanıyla iyi olduğunda neden iyisin, kötü olduğunda böyle İlçe başkanı mı olur gibi. Ben belediye başkanını uyarmam gerektiğinde uyarıyorum. Bir çekince ya da kimseden bir menfaatim yok" dedi. 

Kentsel dönüşüm ve Harmandalı Çöplüğü ile sorunu yorumlayan Özcan, "Bu konu kısa zamanda çözüme kavuşacak. Muhtemelen Tunç başkanın önümüzdeki hafta bir ziyareti olacak. Net bilmemekle beraber, hem çöpün Harmandalı'dan gitmemesi hem oradaki sorunları görmek anlamında hem de önümüzdeki projeleri değerlendirmek için Soyer, buraya gelecek. Kentsel dönüşümde de bir sorun kalmayacak" dedi. Özcan, bu dönem ya da gelecekteki dönemde yapılmakta olan Harmandalı Cemevi'nin bitirileceğini ifade etti.