Pınar Teke’nin sunduğu Gün Doğdu programının konuğu olan CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, pandemi süreci ve deprem felaketi sonrası yapılan çalışmalara değindi.

Özcan, Türkiye’de özellikle fay hatlarının geçtiği 14 ilde acil kentsel dönüşüm projelerinin başlatılıp, deprem haritalarının çıkarılması gerektiğini belirtti. Deprem sonrası dayanışmayla hareket ettiklerini söyleyen Özcan, “Hem belediye başkanımız hem örgüt olarak iyi organize olduk. Örgütteki arkadaşlarımızla kampanya başlattık. Çiğli Belediyesi de çadır kurdu. Çiğli esnafı da birçok yardımda bulundu. Parti ayırmaksızın herkes elini taşın altına koydu. İlk günler kamyonlar dolusu yiyecek, giyecek, yakacak yardımı yapıldı. Çiğli’de de panik vardı. Belediyemiz ilk günden itibaren tüm tesisleri ücretsiz açtı. Biz de destek olduk. Çiğli Belediyesi deprem bölgesine çocuklar için oyun alanları, kreş ve psikolojik destek alanları kurdu. Bizimle beraber gençlerimiz çok çalıştı. Burada siyasetten öte insani bir durum vardı. İzmir’in ve CHP’li belediyelerin iyi bir sınav verdiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Çiğli’deki hasar durumu hakkında bilgi veren Özcan, “437 tane bina hasar için belediyeden talepte bulundu. 22 tanesi ağır hasarlı çıktı. Bunların birçoğu boşaltıldı. 76 orta hasarlı, 277 az hasarlı bina tespit edildi. 62 tanesi de hasar sız olarak tespit edildi” dedi.

‘İYİ BİR SINAV VERDİK’

Pandemi döneminde CHP’li belediyelerin iyi bir sınav verdiğini dile getiren Özcan, “Özellikle Tunç Başkan pandemi süreci başladığında belki bir maskeyi bile temin edemeyecek durumda olan insanlara maskematikle büyük bir yardımda bulundu. Dünya genelinde olduğu gibi Çiğli’de de bir yükselme var. Tedbirler geldi ama bunların daha da sıkılaştırılması lazım. Çözüm sadece Türkiye’de olamayacağı için bununla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bilim insanlarının bu soruna çözüm bulana kadar pandeminin dünyayı etkileyip devam edeceğini düşünüyorum. Yeni genelgeler de olacaktır. Muhtemelen bazı şehirlere giriş-çıkışları yasaklayabilirler, hafta sonu sokağa çıkma yasağı getirebilirler. En azından kısmen azalır” şeklinde konuştu.

SORUNLAR HALKIN AĞZINDAN DİNLENECEK

CHP’nin ‘Ekonomi Otobüsü’nün sorunları yerinde çözmek için çok önemli olduğunu ifade eden Özcan, “Ülkeyi yönetecek alternatifin sadece CHP olduğu halkta gördü. Ekonomi içler acısı. İşsizlik 15 milyonu buldu. Bakan istifasıyla ülkeyi kurtarmayı planlayan bir tek adam iktidarı var. Genel başkanımızın da dediği gibi bilim insanlarından, siyaset üstü akil insanlardan, ekonomiyle ilgili bilgi birikimi olan CHP, bir ‘ekobüs’ çalışması başlattılar. Bizzat halkın ağzından sorunları dinleyerek, biz iktidara geldiğimizde neler yapabileceğimiz adımlarını başlattık. Dayanacak güçleri de kalmadı. Bir erken seçim de görüyorum. Olası bir erken seçimde CHP çok kısa sürede bu ülkeyi güçlendirilmiş parlamenter sistemle gerçek itibarın kazandıracağını düşünüyorum” dedi.

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’ açılan soruşturma ve Soyer’e getirilen deprem hakkında konuşma yasağı hakkında da açıklamada bulunan Özcan, “İl Başkanımız Deniz Yücel bir açıklama yapmıştı. Bu durum iktidarın geldiği noktayı gösteriyor. Ben tek adamım, benden başkası konuşamaz zihniyetini maalesef devletin kamu görevi yapan valisine, kaymakamına da uygulatacak noktaya geldi. Halkın oylarıyla gelmiş belediye başkanlarını, onların yönettiği memur durumuna düşürmek istiyorlar. Biz CHP olarak buna boyun eğmeyeceğiz. Hem pandemi sürecini hem de deprem sürecini CHP’li belediyeler katkı koyup süreci çok iyi yönettiler” dedi.

‘ÇİĞLİ’NİN SORUNLARINI BİLİYOR’

Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün çalışmalarını değerlendiren Özcan, “Biz Utku Başkanla hem parti içinde ekip arkadaşıyız hem de 10 yılı geçkin bir süredir arkadaşım, dostumdur. Beraber siyaset yaptık. İlçe başkanlığından geldi. Örgütlerin nasıl yönetilmesi gerektiğini biliyor. Çiğli’nin de sorunlarını çok iyi biliyor. İlk günden bugüne ‘Gülümseyen Çiğli’ sloganıyla geldik. Tabii bu 5 yıllık bir süreç. Belediye olarak Çiğli’nin kurumsal yapısını değiştirdiğini düşünüyorum. 2021 yılında öncelikle kreş, pazar yeri sorunları, park gibi çalışmalar devam edecek. Büyük ihtimalle 2023 yılı içinde tramvay da Çiğli’ye kazandırılacak. Bence Çiğli gülümsüyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi