Seçim toplantısına, soğuk havaya rağmen yüzlerce kişi katıldı. Seçim toplantısı, Blue Note Orkestrası'nın konseri ile başladı. Bir saat kadar süren konserde söylenen şarkılara, alanda toplanan yüzlerce kişi eşlik etti. 

BİZİM EKO SLOGANLARIYLA KARŞILANDI

Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, konserin ardından seçim toplantısına, eşi Nuriş Oran ve oğlu Nazım Çetin Oran ile birlikte, yakılan meşalelerin arasından, vatandaşları selamlayarak girdi. Toplantı alanında coşkuyla ve "Bizim Eko" sloganlarıyla karşılanan Oran, kendi seçim şarkısı eşliğinde, vatandaşların coşkusuna eşlik etti. 

Oran, fırtınalı ve soğuk havada gerçekleştirilen son seçim toplantısına yüzlerce vatandaşın katılması üzerine, "Bu fırtınada, bu soğukta, biz eğer Çeşme'yi bu akşam inletiyorsak, dün de Hacı Memiş'i, Mustafa Kemal'in askerleri olarak salladıysak, bu iş bitmiştir" diyerek, seçimi kazanacaklarını söyledi. Belediye Başkan Adayı Oran, seçim toplantısına çok sayıda kadının katılması nedeniyle, "Bu soğukta, başlarında şapka, boyunlarında kaşkol ile bize destek veriyorsa, fırtına, soğuk Cumhuriyet kadınlarımızı etkilemiyorsa, Atatürk'ün kızları buradaysa, bizi kimse yıkamaz" dedi. 

"BAŞKA BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI GETİRECEĞİZ"

Klasik bir belediyecilik yapmayacaklarını söyleyen Oran, "Çöpü toplamak, yolları yapmak, suları akıtmak, sinek ilaçlaması artık rutin belediyecilik işleri olacak. Sizin Eko'nuz, artık bambaşka bir belediyecilik anlayışı getirecek. Sizin Eko'nuz, hep sizin aranızda olacak. Sizi dinleyecek" diyerek halkla iç içe olacağını ifade etti. İktidarın, eğitim seviyesi yükseldikçe AKP'nin oylarının düştüğünü, eğitim seviyesi düştükçe oylarının yükseldiğini söylediğini belirten Oran, "Çeşme, İzmir'in ilçeleri arasındaki eğitim başarısı sıralamasında, ne yazık ki gerilerde yer alıyor. Çocuklarınızın başarısız olmasına gönlünüz razı mı? Biz buna razı değiliz. O nedenle, paranız var, yok demeden, bütün öğrencilerimize, liseye ve üniversiteye girişte destek olmak üzere, ücretsiz ek ders imkanı sağlayacağız" diye konuştu.

Soğuk hava nedeniyle projelerini anlatmayı kısa kesen Oran, Belediye Meclis Adayları'nı tanıttı. Oran, adayları tanıtmasının ardından, Belediye Meclis Üyeleri Güneş Barbaros, Banu Ayhan, Nurcan Albayrak, Şerif Gün, Şakir Karadede, Yüksel Kızılateş ve Veli Yüce'yi sahneye davet ederek, desteklerinden ve Belediye Meclisi'ndeki başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.  CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları ile İYİ Parti İlçe Başkanı Volkan Evci'nin yanı sıra, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kadın Kolları yöneticilerini de sahneye davet eden Oran, Blue Note Orkestrası'nın çaldığı İzmir Marşı, Dağ Başını Duman Almış ve Onuncu Yıl Marşları'nı, yüzlerce kişilik koroyla birlikte coşkuyla söyleyerek, seçim toplantısını tamamladı. 

Editör: Haber Merkezi