Mevcut ilçe başkanı Serdar Değirmenci'nin yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından ilk hamle, adaylık için uzun süredir adı geçen Ömer Güney'den geldi. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Menemen Belediye Başkan Aday Adayı olan ve Serdar Aksoy'un aday gösterilmesinin ardından kendisine destek veren Harita Mühendisi Güney; bine yakın delege ve üye ile büyük bir etkinlikte bir araya geldi. İlçesinde partisini temsil etme görev ve sorumluluğundan onur duyacağını söyleyen Ömer Güney; günün, birlik, dayanışma ve uzlaşma günü olduğuna; CHP'nin iktidarının formülünün de bu olduğuna dikkat çekti. Güney; " Ben kendi payıma; taşın altına elimi koymaya her zaman olduğu gibi sorumluluk almaya hazırım." diyerek tüm katılanlara davetine karşılık verdikleri için teşekkür etti.

CHP MENEMEN, ÖRNEK BİR BAŞARIYA İMZA ATMIŞTIR

Önümüzdeki günlerde ilçe binasında gerçekleştireceği bir basın toplantısı ile adaylığını resmen duyurması beklenen CHP'li Güney; yaptığı konuşmada parti tabanının sağduyusuna ve görüşlerine önem verdiğini belirterek şunları söyledi; " Menemen'de doğdum, büyüdüm, burada yaşıyor ve çalışıyorum. 2000'li yıllardan bu yana Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında aktif siyaset yapıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, Kuvvayı Milliye demektir. İzmir'de Hasan Tahsin, Menemen'de Kubilay'dır. Değişimcidir, devrimcidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetten sonra ikinci eserim dediği bir güçtür. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi; 'Korku imparatorluğu değil; sevgiyi egemen kılacağız. Kardeşçe beraber olacağız. Kardeşçe yaşayacağız.' Kol kola omuz omuza bu ilkeler doğrultusunda yılmadan, usanmadan hep birlikte çalışacağız."

HER KOŞULDA KARDEŞİM, DOSTUM, YOLDAŞIM

Menemen Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleyen buluşmaya katılanlardan büyük ilgi gören Ömer Güney; hepsine ayrı ayrı teşekkür ettiği konuşmasında şu ifadelere de yer verdi; " Menemen Cumhuriyet Halk Partisi; ilçe başkanı, yöneticileri ve tüm partililerimiz ile en son 31 Mart yerel seçimlerinde bir başarı hikayesi yazmıştır. O süreçte; uzlaşmanın daha büyük bir güç olduğunu gördük. İlçe başkanımız, belediye başkan adayımız ve örgütümüz kenetlendi ve başardık. Hep birlikte, özel ve örnek bir kampanyaya imza attık. Bu uzlaşının ve heyecanın süreceğine inanıyorum.19 Ocak'ta ilçe örgütü olarak genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Her şeyden önce; Menemen Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü'nün yine örnek bir kurul gerçekleştireceğine olan inancımı belirtmek istiyorum. Her ne olursa olsun, bunun demokratik bir yarış ve gelişmenin fırsatı olduğunu düşünmeliyiz. Ben kendi payıma; taşın altına elimi koymaya, her zaman olduğu gibi sorumluluk almaya hazırım. Ömer Güney olarak her koşulda hemşerilerimin ve partililerimin kardeşi, dostu, yoldaşı olduğumu, olacağımı bilmenizi isterim."

Editör: Haber Merkezi