ROJİN SUBAŞI-İZ GAZETE - AREA araştırma şirketinin Şubat ayı anketi Türkiye'nin Ekonomi Politikası oldu. Ankete göre halkın %67'si Türkiye'nin ekonomi politikasından memnun değil.

CHP Parti Meclis üyesi ve aynı zamanda Mali Müşavirler Odası'nda görev alan Rıfat Nalbantoğlu yapılan anket ile ilgili İz Gazete'ye konuştu: "Türkiye'deki odalar arasında bulunan nadir birkaç odadan biriyiz. Odamızdaki yönetim kurulu üyeleri vasıtasıyla  ve onların kendi illerinde yaptıkları kimi çalışmalar vasıtasıyla bizim de mali müşavir odalar birliği olarak yaptırdığımız kimi çalışmalarda vatandaşın sürdürülmekte olan ekonomik politikalardan rahatsız olduğu bahsettiğiniz anketten çok daha yüksek. Bazı şeyler vardır ki ‘bu politikadan memnun musunuz, şu politikadan memnun musunuz?’ bunlar soyut kavramlardır ve kişiye göre değişebilir. Ama işsizlik oranın’nın bu seviyede arttığı, gerçekten fiyatların bu kadar yükseldiği bir dönem deekonomik politikalardan memnun olmak mümkün değil. Yani fiilen insanlar bunu günlük yaşamların da hissediyorlar. Bir kere her evde bir işsiz var, her evde geçim ile ilgili problem var. Ben size en azından bahsediyorum, dolayısıyla bu durumdan memnun olmak mümkün değil. Yaklaşık %70’e varan bir kesim sürdürülmekte olan ekonomik politikanın doğru olmadığı yöünde bir karar vermiş ki ben bu oranın daha yüksek olduğunu düşünüyorum" dedi. 

CHP İKTİDARINDA DÜZELECEK!

Nalbantoğlu: "Neyin ne olacağına karar veren tek bir mekanizmanın olduğu bir yerde senin politikadan memnun olmadığını dile getirmen çok doğal. Eğer sen Hiç bir şey üretmiyorsan tarım ürünleri dahil, sanayi üretimi zaten nerdeyse yok, O zaman senin ekonomik politikan nasıl iyi olucak? Ekonominin temeli ve düzelmesi üretimdir. Karmaşık bir iş değil bu, ama biz de sanki bu iş uzmanlık isteyen karmakarışık bir işmiş gibi yaklaşılıyor. Oysa ekonomi çok yalın. Sen yol, köprü yapıyorsan ve bunları borçlanarak yapıyorsan bu ekonomi nasıl düzelecek? Bu politikalar ile düzelme ihtimali yok ama muhtemelen yapılacak  ilk seçim ile birlikte değişen iktidar ile bu politika daha farklı yöntemler ile mutlaka düzeltilecektir.  Üretimin gücüne inanan bir iktidar, Cumhuriyet Halk partisi iktidarında mutlaka bunların hepsi düzelecektir. " diyerek sözlerine son verdi.

Editör: Haber Merkezi