İZ GAZETE- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve başladıktan sonra yaptığı önemli çalışmaları ve aldığı kararların önemine dikkat çekti. İlçe belediye başkanlarının, CHP il başkanının da yerel seçim sürecindeki değişime uygun işler yaptığını belirterek, halkın desteğinin aynı kararlılıkla devam etmesi gerektiğini ifade etti.

‘HEVAL KARDEŞİMİZ YETENEKLİ VE BİRİKİMLİ BİR İSİM’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belediye şirketlerindeki yönetim kurulu başkanları ve genel müdürlerini atarken liyakate önem verdiğini belirten, Bakan, “Mevcut bir organizasyon var ve bir belediye başkanı olarak gördüğünüz eksikleri giderecek, sizinle takım çalışması yapacak, kenti ileriye taşıyacak yeni bir ekip oluşturuyorsunuz. Bunu oluştururken Tunç Başkan liyakate dikkat ediyor. Getirdiği insanların vasıflarına bakıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin amiral gemisinden bahsedelim. İZBETON’a Avukat Heval Savaş Kaya genel müdür olarak atandı. Babasını tanımaktan şeref duyduğum birisi. Türkiye’de iki tane terzi lakaplı siyasetçi vardır. Bir tanesi Ordulu Terzi Fikri’dir diğeri ise Ağrılı Terzi İhsan’dır. Devrimci gelenekten gelen, CHP il başkanlığı, ilçe sekreterliğini yapmış saygı duyulan biridir. Heval kardeşimiz de Anadolu Lisesi’nde okuyup Ağrı il birincisi olarak İzmir’e gelen, İzmir’de hukuk okuyup, iki tane yüksek lisans yapan, iki yabancı dili olan, son derece yetenekli, golf kulübünün kurucu başkanı, Anadolu Birliği’nde başkan yardımcılığı yapan, çok sayıda STK’da etkin olan, Murat Karayalçın döneminde SHP il başkanlığı yapan, başarılı, becerikli, entelektüel, siyasal anlamda birikimli biridir” açıklamasında bulundu.  Bakan ayrıca, İZDENİZ A.Ş’nin yönetim kurulu başkanı Turgay Bozoğlu ve İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen’in de son derece yetenekli, İzmir’e değer katan isimler olduğunu belirtti.

‘GELİR GELMEZ DEĞİŞİM BAŞLADI’

Soyer’in göreve gelir gelmez değişimi başlattığını vurgulayan Bakan, “Baykuş seferleri, halk taşıt uygulaması, Kültürpark ile ilgili bir ortak akıl çalışması, elektrik fabrikasının satın alınması gibi konular var. İlçe belediye başkanlarının da genel bir gayreti var. Biz de hepsine destek oluyoruz, olduk ve olacağız. Ekrem Oran mesela Çeşme’de, uyumuyor. Bir insan bu kadar motive, inançlı ve işe hazırlıklı olur. Seferihisar’da İsmail Yetişkin yaptıkları ile beni şaşırtıyor, çok çalışıyor. Torbalı’da İsmail Uygur, korkunç bir borçla belediyeyi aldı. Korkunç bir personel yükü, yarım kalmış bir belediye binası. Menderes’te yine Mustafa Kayalar, inanılmaz mücadele ediyor” diye konuştu.

‘ŞATO KARARI ÇOK DOĞRU BİR KARARDI’

Başkan Soyer’in Seferihisar’daki ikametini Varyant’ta bulunan, ‘Şato’ olarak bilinen başkanlık konutuna aldıracağı haberleri, geçtiğimiz süreçte tartışma yaratmıştı. İl eski Başkanı Kemal Karataş da, sosyal medya hesabından ‘Şato’ üzerinden Başkan Soyer’i ve eşi Neptün Soyer’i hedef alan açıklamalar yapmıştı. Bu hareketinden dolayı kendisi disipline verildi. Kınama cezası çıktı. Konuyla alakalı sosyal medya paylaşımlarının partiyi kamuoyunda tartışmalı hale getirmesini doğru bulmadığını aktaran Bakan, “Bu paylaşımlar doğru değil. Parti içinde yapılması gereken eleştiri kanalları bırakılıp sosyal medya, internet medyası üzerinden yapmak doğru değil. İhraç etmeniz lazım. Yüz yüze geldiğinizde söyleyemeyeceğiniz sözleri, partili büyükşehir belediye başkanına söylüyorsanız, kim olursa olsun bu, partiden ihraç edilmeli. Partiyi en çok yıpratan şey bu. Aynı şey onun da başına gelir. Bunlar yakışıksız şeyler. Şato ile verilen karar dört dörtlük bir karardır. Çok doğru bir karardır. Başkanlık konutu yapıyorsun, saray yapmıyorsun. Şato falan değil orası adı şato sadece. Belediyenin misafirhanesiydi orası. Çok da güzel yaptı, doğru yaptı Tunç Başkan! Yurt dışından gelen misafirlerini ağırlasın. Orası bin odalı saray değil. Cumhurbaşkanının oturduğu sarayı eleştirmeyip de buna laf söylemek olmaz. Oraya şato diyenler şato görmemiş. Belediye başkanın konutu olur. Kimin yok ki? Bunlar çok normal şeyler. Maaşıyla geçinen, dürüst namuslu bir belediye başkanının başkanlık konutuna geçmesi kadar doğal bir şey yok. Neptün Hanım da çok başarılı, naif, üretken bir Türk kadını. Cumhuriyet kadın üzerine kurulmuştur. Bu değere sahip çıkan ve sosyal hayatta olan kadınlara saygı duymamız lazım” ifadelerini kullandı.

‘TUNÇ BAŞKAN TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANS’

Tunç Soyer’in sadece İzmir için değil Türkiye için bir şans olduğunu vurgulayan Bakan,  “İyi bir belediyecilik hizmeti yapabilirsiniz ama onun rol model olması lazım. Başka kentlerin onu örnek alması ve uygulaması lazım… Seferihisar’da yaptıkları her yerde uygulandı. Rol model bir kent yaratmanın örneğidir. Akdeniz çanağındaki hak ettiği yerine İzmir’i kavuşturacak bir başkan. İzmir’i model olarak yaratıp Türkiye’ye sunacak isim. Ben en doğru adayın belirlendiğini düşünüyorum. Ortak akılla hareket eden bir belediye başkanı. Seçilir seçilmez milletvekillerini, bizi topladı, bir iftar yaptık. Eşlerimizle birlikte bir araya geldik. Daha önce böyle bir şey olmamıştı. Eşler tanışmış oldu. Bizim işimiz belediyeyi yönetmede başkanlara akıl vermek değil. Onlar zaten o yeterlilikte. Bize iş düşerse söyleriz” diye konuştu.

‘EN BAŞARILI İL BAŞKANI RIFAT NALBANTOĞLU’

İlerleyen süreçte başlayacak olan il kongresi sürecine dair konuşan Bakan, Deniz Yücel’in başarılı bir il başkanlığı yaptığını ifade etti. Bakan, “Arkadaşımız elinden geleni yapmıştır. İl başkanı olduktan sonra çok önemli bir süreci kucağında buldu. Kolay değil. Bilhassa yerel seçimler çok zordur. Böyle bir süreç yönetti. İki seçim geçirdi. İl başkanı olup hiç seçim geçirmeyenler de var. 2006’da partiye üye oldum. O süreden beri çalıştığım en başarılı il başkalarından biridir Deniz Yücel. Belediye sayımız arttı. Milletvekilliği seçimleri sürecini yönetti. İl Başkanları arasında en başarılı olan isim tartışmasız Rıfat Nalbantoğlu’ydu. 30 ilçenin 28’ini tek başına almış bir il başkanıydı.” dedi.

‘HERKES AYNI İNANÇLA BİZİMLE OLMALI’

Türkiye’de işlerin yolunda gitmediğinin en önemli göstergesinin son yerel seçimler olduğunu ifade eden Bakan, “ Halk yoksullaşıyor, Türkiye yüksek faizle tefecilerden borç almak zorunda kalıyor, dış politikada birçok sorun var. İçeride otoriter anlayış devam ediyor. Tek adamın ağzına bakan bir hukuk sistemi yaratıldı. Belediye başkanlarının üzerinde yargı kılıcı var. Türkiye’de her şey kötüye gidiyor. Önümüzdeki süreçte bir erken seçime gidilebilir. Herkesin aynı inançla, kararlılıkla bizimle olmasını istiyoruz. Her şey daha da güzel olacak, inanıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi